27 Nisan 2024 Cumartesi

Milletvekili Halıcı TBMM Genel Kurulu'nda konuştu

CHP Isparta Milletvekili Yalım Halıcı, bugün TBMM Genel Kurulu'nda söz aldı. Türkiye'de yaşanan konut ve barınma sorunu ile ilgili konuşan Halıcı, Son resmi verilere göre 230 bin 998 Suriyeli Türkiye  vatandaşlığı almış. Sizin gözünüzde vatanın ve vatandaşlılığın hiç mi değeri yok. Dünyanın neresinde peynir ekmek dağıtılır gibi vatandaşlık veriliyor? Ülkenin demografisine dinamit döşeyen bu anlayış bir tek Türkiye'de yaşanıyor'' dedi. 

Isparta

CHP Milletvekili Yalım Halıcı konuşmasında, ''Türkiye'nin en büyük meselelerinden biri konut ve barınma sorununu konuşuyoruz. Bu mesele tüm vatandaşlarımızı ilfilendirdiği gibi Türkiyenin gelcek demografisini de etkileyecek bir mesele. Toplu konut sosyal devletin en öncelikli konusudur. Barınma ve sağlıklı bir çevrede yaşama hakkı sadece anayasal bir hak değilm aynı zamanda kentleşme ve çağdaş hayatın şart olan fiziki alanıdır. Ancak iktidarın hatalı politikaları ve ranta dayalı betonlaşma anlayışı  milonlarca vatandaşımızı mağdur etmiştir'' dedi. 

SOKAKTA KALAN ÇOCUKLU AİLE DRAMLARI YAŞANACAK

Milletvekili Yalım Halıcı konuşmasının devamında milletvekillerini uyararak devam etti. Türkiye tarihinde olmayan vakaların yaşanabileceğini söyleyen Halıcı, ''buradan uyarıyorum. Türkiye tarihinde olmayan vakalar yaşayacak. Evi olmadığı için sokakta ölen emekli haberleri ve soğukta kalan çocuklu aile dramları ortaya çıkacak. Daha şimdiden yaşlı vatandaşlarımızın evlerinden atıldığı haberleri gün gün medyaya yansıyor. Depremzede vatandaşlarımız konut bekliyor. Ancak iktidar ve TOKİ başka işlerle meşgul. Ülkeler arasında kira ve ev fiyatları artışında Türkiye rekor bir oranla maalesef zirvede'' dedi.  

SİZİN GÖZÜNÜZDE VATANIN HİÇ Mİ DEĞERİ YOK?

Yabancılara konut satışının ülke demografisine dinamit döşeyen bir anlayış olduğunu belirten Yalım Halıcı, ''son resmi verilere göre 230 bin 998 Suriyeli Türkiye  vatandaşlığı almış. Sizin gözünüzde vatanın ve vatandaşlılığın hiç mi değeri yok'' diyerek tepki gösterdi. Meclis kürsüsünden tepki veren Halıcı, ''Türkiye'ye nut kira değerleri araştırmasına göre Türkiye geneli kiralık konut kira endeksi Ağustos ayında bir öncekli aya göre yüzde 10 artarken geçen yılın aynı döneminde göre ise yüzde 137 oranında artış gösterdi.  2018 yılından bu günde kadarki 5 yılda ise kiralar ortalama yüzde 891 arttı. 2006 yılında ev sahipliği oranı yüzde 61 iken bu oran 2022 yılında yüzde 56'lara kadar düştü. Öyle gözüküyor ki bundan sonraki süreçte de yüzde 50'lerin altına düşecek. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı alma hakkının elde edilmesi en az 1 milyon dolar iken bu rakam 2018'de 250 bin dolara indirildi. Geçen yıl 400 bin dolar yapıldı. Ancak bu sürede yabancıların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına sahip olma süresi de 2 ayın altına kadar düşürüldü. Son resmi verilere göre 230 bin 998 Suriyeli Türkiye  vatandaşlığı almış. Sizin gözünüzde vatanın ve vatandaşlılığın hiç mi değeri yok. Dünyanın neresinde peynir ekmek dağıtılır gibi vatandaşlık veriliyor? Ülkenin demografisine dinamit döşeyen bu anlayış bir tek Türkiye'de yaşanıyor. Dünyanın en büyük sığınmacı ülkesi yapıldık. Avrupa'nın sığınmacı kampına dönüştük. Türkiye'yi seven birisi bundan nasıl rahatsız olmaz? 

TÜRKİYE'DE DOĞUP BÜYÜYENLER EV ALAMIYOR

Yalım Halıcı, ''Türkiye'de ev almak sadece Türkiye'de yaşayan vatandaşlar için imkansız. Dövizin durumu ve saray anlayışı nedeniyle bugün Katar'lılar Arabistan'lılar Kuveyt'liler neredeyse ceplerinde taşıdıkları paralarla ev alabiliyorlar. Peki bir tek kim ev alamıyor? Türkiye'de doğup büyüyenler. Yani bu ülkenin çocukları kendi yurtlarında ev alamıyor. Derhal sosyal konut projeleri hayata geçirilmeli, yabancılara konut ve toprak satışı sınırlandırılmalıdır. Milliyetçiliği sözde değil özde yapmanın ve yurdunu yurttaşını sevmenin de gereği budur. Hepinizi saygılarımla selamlıyorum'' diyerek konuşmasını tamamladı.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Mustafa Sinap

06 Ekim 2023 Cuma 22:02

Milletvekilimizin açıklamalarına katılmamak elde değil. Türkiyemizi yabancılardan arındırmak için elden gelen yapılmamalı. Gayrimenkul satışlarına son verilmeli. Döviz gelecek diye ülke heba edilmemeli. Sadece bu değil. Halkın temel ihtiyaçları olan meyve sebzeler vesair ürünler döviz gelsin diye ihraç edildiği için vatandaş kendi ilinin en çok ürettiği meyve ve sebzeleri bile alıp yiyemiyor. Önce kendi vatandaşını doyur, sonra kalanı ihraç et. . Sonra kazanılan dövizlerde savruluyor.

BAYIRBUCAK

06 Ekim 2023 Cuma 17:28

benim IRKLARLA İŞİM OLMAZ .BEN TÜRKLER HAKKINDA KÖTÜ YORUM YAPMADIM ve YAPMAM. ÇÜNKÜ:YA RABBİMİN SEVDİĞİ KULLARINDAN TÜRKLER İSE .ben RABBİME NASIL HESAP HERECEĞİM lakin. EĞER ĞENELLEME YAPMIŞSAN SENİN VAY HALİNE,ÇÜNKÜ ÇANAKALEDE ARAP ŞEHİDLERİ YATIYOR ,ÇÜNKÜ PEGAMBERLER ÇOĞU ARAP İDİ.işte senin cahil EBU CEHİLİN TEMSİLCİSİ OLDUĞUN ORTAYA ÇIKIYOR BELKİ DÜŞÜNMEDEN YORUM YAPTIN LAKİN:İNĞİLİZLER ,FRANSIZLAR,YUNANLILAR TÜRKLERİ VURMADIMMI? yoksa senin akrabaların mı?

Isparta

06 Ekim 2023 Cuma 15:03

Başka ülkeden gelip, oturum izni alan çok kişi var. Bunlar vatandaşlık hakkı verilmemelidir. Herkes kendi partisini eleştirmiyor. Chp Pkk kol kola seçime girdi, ses yok. Tanrıkulu açıkca okk yı destekliyor. Hiç okunuyu açmıyorsun. Ben siyasi partilerin çıkarkarı uğruna, konuşutuklarnı düşünüyorum. Seçim zamanı Diyarbakırda farklı Ankara da farklı konuşuyorlar. Olan garibanın oğluna oluyor.

AYIDAN POST ARAPDAN DOST OLMAZ

06 Ekim 2023 Cuma 13:47

ayıdan post arap ve suriliden dost olmaz.adam kendi ülkesine faydası yokki sana olsun.tarih bunların mehmetçiği arkadan vurduğu hainliklerle dolu.Türk ırkı asildir.arap nesliyle bizim kardeşliğimiz olamaz dünyanın nerde sorunlu dolandırıcı fırıldak adamı varsa kimlik satın aldı.bu eylemi evine ocağına şehit ateşi düşmeyen yüreği dağlanmayanlar ancak normal karşılar onların çocukları kıymetlidir askere gitmez çürük alır

BAYIRBUCAK

06 Ekim 2023 Cuma 11:09

cahil yobazlar yorum yapmış.BİRİNE CEVAP OLSUN.ATALRIN ORTA ASYADAN NEDEN?NİÇİN? HANĞİ SEBEPLERDEN DOLAYI ĞELMİŞ İSE SURİYELİLER,SELANİKLİLER KIRCAALİ Lİ ler de o sebeplerden ğelmiştir.AZERBAYCAN,TÜRKMENİSTAN KIRIM,ÇEÇENİSTAN,ve diğer TÜRK-İSLAM DEVLETLERİ ORTA ASYADAN ĞELMİYEREK ANAVATANLARINDA KALMIŞTIR.kaçtılar diyarsan eğer.ZATEN ORTA HAİN ESAD VE EMPERYALİST HAÇLI köpeklerine KARŞI,jöh,pöh,höh,öso BERBER OMUZ OMUZA MÜCADEL EDİYOR.senin ğibilerine İHTİYAÇ YOKTUR.

BAYIRBUCAK

06 Ekim 2023 Cuma 07:33

ALLAH RAHMET EYLESİN.ALPARSLAN ATATÜRKEŞ: DİYORKİ:chp ebediyen iktidar olamayacaktır.

Ya hak din islam

06 Ekim 2023 Cuma 00:06

Bizim çalıştığım yere de öle her adamı almıyorlardı . Mevcut personel ler daha iyi iş bulup aynı anda çıkınca şimdide eleman bulamıyorlar

Vatandaş

06 Ekim 2023 Cuma 00:04

Adamsın helal olsun çok güzel konuşup noktayı koymuşsun Türkün Türk’ten başka dostu yoktur bunlar ileride Türkiye’nin başını çok ağrıtacak Allah Türkiyemizi korusun.

fg4MUSTAFA AKBAŞ

05 Ekim 2023 Perşembe 22:14

COGUNLUK ANDROİT ONLARIN BASKA YOLLARİ FARKLİ MAKAM VE MEVKİ HUKUMDARLİK YETKİ HASTALİGİ KALABALİK OLALİM GUCLU OLALİM GELDİKLERİ GİBİ İZMİR MARŞIYLA GİDECEKLERRRRR

Mustafa Kemal

05 Ekim 2023 Perşembe 21:58

Jamere cevap. Sana ne CHP den sen Suriye’den neden geldin. Ülken için neden savaşmadın. Klavye kahramanı. Bırak ahkam kesmeyi.

MustafaAKBAŞ YALVAÇ

05 Ekim 2023 Perşembe 21:30

CANİM KARDESİM TEBRİK .EN ONEMLİ EN BASTA TATUTULAN TUTULMASI BUYDU GEREKEN TEBRİK VE CAN DAN BASARİLARRRR

Neva

05 Ekim 2023 Perşembe 21:08

Yarın başımıza bela olacak bu mülteciler ben hiç bir zaman gelmelerine taraftar olmadim kanla kazma kürekle aldığımız vatan soysuzlara savaştan kaçan çapulculara verilecek kadar değersiz değildir

JAMERMİ,MİKSERMİ

05 Ekim 2023 Perşembe 20:36

evetŞARK BÖLĞESİNİ ERMENİLERLE BAŞBAŞA BIRKANLARITARİHTE OKUDUM ,KAHRAMAN MARAŞ,GAZİ ANTEP,ŞANLI URFAYI,FRANSIZLARLA BAŞBAŞA BIRKANLARI TARİHTE OKUDUM.1915 olayları soy kırımdır diyen soyu bozuk ermeni asla köpekleri NİDE BİLİYORUZ.ASALA İLE beraber türkiyeye düşmanlık EDEN pkk,mlkp,tkp,tko, dev sol,dev yol.dev ğenç ĞİBİ TERÖR ÖRĞÜTLERİNİDE BİLİYORUM.hepimiz ermeniyiz diyen,ayrıca ğezi olaylarında kimlerin olduğunuda biliyoruz.İÇİMİZDEKİ DAHİLİ HAİNLERİDE BİLİYORUZ.soldan akıl alacak değiliz.

Alpago

05 Ekim 2023 Perşembe 20:34

Amaçları vatandaşlık verip oy kullandırmak.yerel seçimlere kadar özellikle büyükşehirlerde vatandaşlık verilen yabancılara oy kullandırmak. Ensardı mücahirdi hepsi hikaye..Bunlar için önemli olan koltuk makam gerisi teferruat..

Şaşkın

05 Ekim 2023 Perşembe 19:36

Ben CHP li değilim oyda vermedim ama Kesinlikle katılıyorum mülteciler acil gitmeli kendi yurdumuzda el olduk

JAMER

05 Ekim 2023 Perşembe 19:22

dediğine katılıyorum.LAKİN:MİSAL ISPARTADA KAÇ chp li suriyelileri besihanelerinde,tarlalarında veya sanayida çalıştırıyor.ÖNCE KENDİ chp li olanları SORGULA,ARAŞTIR en basir misal:ısparta merkezde CHP,İP,MHP,AKP belediye encumenleri biliyor,bütün ısparta halkı biliyor.ĞERİ DÖNÜŞÜME DAYALI işlerde çalışan suriyelikere ne diyeceksin.SİZE ĞÖRE YABANCI OLAN SURİYELİ MÜSLÜMANLAR size yabancıdır.LAKİN:inğilizlere,yunanlılara hiiiiiiiiiiiiiç SESİNİZ ÇIKMIYOR yoksa akrabalık bağınızmı?vardır.

Chpyi sevmem,söylediklerinin her cümlesi dogru

05 Ekim 2023 Perşembe 18:35

Chp yi sevmem,ama yalım beyin suriyeliler vatandaşlık verilmesi konusunda söyledikleri çok doğru.askerligi yapan bizleriz,türk vatandaşları kiralık ev bulamıyorken yabancılara mültecilere ev satışı büyük haksızlıktır.Toki evi olmayan ailelere uzun vadeli ucuz konut yapmak zorundadır.Dar gelirli aileler perişan.

Ümmetçi

05 Ekim 2023 Perşembe 18:19

Ezanı dindiremeyeceksiniz ey cahape,akp ve MHP işbirliği ile iyi Parti'nin de yardımları ile İstanbul'u elinizden alıciz.ümmete saahip çıkıciz onlara ev iş vericiz.bu milleti ümmetleştiriciz araplaştırıciz.saltanatı halifeliği geri getiriciz.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR