28 Nisan 2024 Pazar

Milletvekili Halıcı, enflasyon karşısında eriyen maaşlara dikkat çekti

Milletvekili Halıcı, enflasyon karşısında eriyen maaşlara dikkat çekti

Isparta

CHP Isparta Milletvekili H.Yalım Halıcı, Türkiye’de milyonlarca çalışanın aldığı ortalama ücret haline dönüşen asgari ücretin Avrupa’da en düşük 5’inci ücret olduğuna işaret ederek, “Oda başkanlarına tehdit ve baskı ile ekonomi yönetilemez” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta Milletvekili H.Yalım Halıcı, enflasyon karşısında maaşların eridiğine dikkat çekti. Asgari ücret ve emekli maaşlarında yapılan artışların daha vatandaşın cebine girmeden enflasyon karşısında eriğini ifade eden Halıcı, “Türkiye’de asgari ücret milyonlarca çalışanın aldığı ortalama ücret haline dönüştü. Büyük müjde gibi sunulan 17 bin 2 TL’lik asgari ücret Avrupa’da en düşük 5’inci ücret oldu. Emekli vatandaşımız açlık sınırının altında yaşamaya zorlanıyor” ifadelerini kullandı.

RAF FİYATLARINI NASIL KONTROL ALTINA ALACAKSINIZ?

Ankara’dan Valilik onayı ile10 liralık fiyatı 15 liraya çıkarılan simitte zam seçim sonrasına bırakılmak üzere geri çekildiğini anımsatan Halıcı, “Ankara Pideciler ve Simitçiler Odası Başkanı Savaş Delibaş, Ticaret Bakanlığı’nın talimatı ile zammı geri aldıklarını açıkladı. Bakanlığa çağrıldıklarını, 31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimlerden sonra kentte simite zam yapılacağını söyledi. Ekonomiyi yönetmeye gücü yetmeyen iktidar, oda başkanlarına baskı yaparak fiyatları sabitlemeye çalışıyor. Peki, pazarda, markette raf fiyatlarını nasıl kontrol altına alacaksınız? Oda başkanlarına tehdit ve baskı ile ekonomi yönetilemez. 31 Mart seçimleri, iktidara ders vermek için vatandaşımızın önünde büyük bir fırsat ve bu fırsatı değerlendireceklerine inanıyorum” dedi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Vatandas

04 Şubat 2024 Pazar 10:14

Esnaf ziyaretine gelme muhalefet olarak hakkımızı verilen 7200 prim gün sayımızın sözünü meclise hiç tasimadiniz hiç bastirmadiniz. Evet bu sözü siz vermediniz ama verilen bir sözü dahi hatirlatmadiniz. Muhalefet yapamıyorsunuz ki iktidar olan.mumhun değil. Sizin hesabınız kendinizle onj çok iyi anladık. Siz kendi kendinizle mucade ede durun .

El insaf

03 Şubat 2024 Cumartesi 23:15

Ekmek olmuş 40 tl var mı dur diyen ne yapıyorsunuz diyen.el insaf 30 TL den 32.5 değil 35 değil 37.5 değil tam 40 tl

Merak ediyorum

03 Şubat 2024 Cumartesi 20:20

Hasan ı meclis üyesi mi il başkanı mı yapacaksın

imamoglu

03 Şubat 2024 Cumartesi 19:50

isparta belediyesi ahnet turalin gakkidir. cehape alamaz ispartayi. Alirsa aclik kitlik olur sular akmaz bugday hasatlanmaz

Eskilerden

03 Şubat 2024 Cumartesi 18:14

Vallahi billahi senin aldığın oyun yarısını alın, şapkayı göye atın...geç bu söylemleri...Sen al maaşını otur, ne yapacaksın, velevki konuştun, yetkin mi var, bizim maaşları 2 katına çıkaracak....

Vatandaş

03 Şubat 2024 Cumartesi 14:32

İstanbul'un durumu belli bir de ısparta'yı ele geçirseniz 20 yıl geriye gider CHP'nin iktidar olduğu dönemleri de gördük �stanbul'u da görüyoruz Allah o günleri bir daha göstermesin

Cehapeli

03 Şubat 2024 Cumartesi 12:56

Siz önce çıkardığınız yanlış adayları değerlendirin tüm türkiyede il ilçe belediyeleri adına söylüyorum

Beyinsiz muharrem

03 Şubat 2024 Cumartesi 12:35

Enflasyonu cehapenin adamları yapıyor yegenim.Ekonomiyi dış güçler yönetiyor.Reisi indirmek için esnaf zam yapıyor.Reis indirmek istiyor ama bay kemal izin vermiyor .

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR