04 Mayıs 2024 Cumartesi

Milletvekili Cesur, TBMM'ye Kanun Teklifi verdi

Milletvekili Cesur, TBMM'ye Kanun Teklifi verdi

Isparta

İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur, 3628 sayılı Mal Bildiriminde Bulunulması, Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanununun yaptırımları ve cezalarının yetersiz olması ve etkin uygulanmaması sebebi ile ilgili kanunda değişiklik yapılması için TBMM'ye Kanun Teklifi verdi.

Ülke genelinde en büyük sorunlardan birinin yolsuzluk olduğunu dile getiren Cesur, “Ülkemizde ne yazık ki yolsuzluk iddiaları ve ihalelerin birtakım firmalara peşkeş çekilmesi iddiaları sıklıkla gündeme gelmektedir. Bir ihalenin en önemli unsuru olan şeffaflık ilkesi sıklıkla çiğnenmekte, adrese teslim ihale şartnameleri hazırlanmakta ve kamu zararı meydana getirilmektedir. “ dedi.

Milletvekili Cesur, neredeyse her gün bir yeni devlet kurumunun, bir bakanlığın yolsuzluk iddiası ile gündeme geldiğini hatırlatarak gerekli inceleme ve araştırma yapılmadan, etkin bir soruşturma yürütülmeden yolsuzluğu bitiremezsiniz, iddiaların üstü bir şekilde kapatılıyor.

Geçtiğimiz hafta Meclis kürsüsünden de konuya ilişkin Ak Partinin 2002’de “Yolsuzluk, Yoksulluk ve Yasaklarla” mücadele vaadiyle iktidara geldiğini hatırlatan Cesur, Türkiye’nin 2013 yılında 53. Sırada yer aldığı Yolsuzluk Algı Endeksi’nde 180 ülke arasında 101. sırada yer almasına ve Etiyopya, Tanzanya gibi ülkelerin gerisinde kalmasına tepki göstermişti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de geçtiğimiz aylarda partisinin Meclis grup toplantısında iktidarı yolsuzlukla mücadele için yasa tekliflerine destek vermeye çağırmıştı. Akşener aynı grup toplantısında partisinin milletvekillerine “Yolsuzlukla mücadele için yasa tekliflerinizi bir bir Meclis’e getireceksiniz talimatı veriyorum” diye seslenmişti.

 

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR