23 Mayıs 2024 Perşembe

Isparta Gül Festivaline hazırlanıyor

Isparta Gül Festivaline hazırlanıyor

Isparta

Isparta 31 Mayıs, 2 Haziran tarihleri arasında yapılacak olan Gül Festivaline hazırlanıyor. Isparta’nın her tarafı güllerle bezenecek. Isparta Belediyesi de Isparta gülünün tanıtımı ve gül çiçeğinden, gülyağı üretimini anlatan Gülhane Heykeli ile şehrin girişlerindeki kavşaklara gül figürleri yerleştirdi. Kaymakkapı Meydanındaki Gülhane Heykeli Vali Aydın Baruş ve Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ile protokol üyelerince açılarak Ispartalıların ve dışarıdan gelecek misafirlerin beğenisine sunuldu.

Isparta Gül Festivaline hazırlanıyor. Isparta Belediyesi tarafından Kaymakkapı Meydanında bulunan Gül Takının olduğu alana gül çiçeğinin gülyağına dönüşümünü temsil eden Gülhane Heykeli yapıldı. Güller diyarı Isparta’ya gelecek olan misafirler bu alanda çekecekleri fotoğraflarla Isparta’nın güle dair güzelliklerini dünyaya taşıyacak. Gülhane Heykeli aynı zamanda Isparta’nın benzersiz mirasını ve kültürünün tanıtımına önemli bir katkı sunacak.

Kaymakkapı Meydanına konulan Gülhane Heykeli, Ispartalıların ve şehir dışından gelecek olan misafirlerin beğenisine sunuldu. Isparta Valisi Aydın Baruş, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve protokol üyeleri tarafından Gülhane Heykelinin hizmete sunumu gerçekleştirildi.

31 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek olan Gül Festivali için yapılan koordinasyon kurulu toplantısının ardından Kaymakkapı Meydanındaki Gülhane Heykelinin bulunduğu alanda açıklamalarda bulunan Isparta Valisi Aydın Baruş, meydandaki gül takının altına Isparta Belediyesi tarafından gülyağının çıkartılmasını sembolize eden bir temsili anıt yaptırıldığını söyledi.

Vali Aydın Baruş, gül imbiğine güllerin dökülmesi, odun ateşiyle imbiğin ısıtılarak kaynatılmasının anlatıldığı geleneksel usullerle gülyağının elde edilmesinin sembolize edildiği Gülhane Heykelinin vatandaşların beğenisine sunulduğunu dile getirdi. Baruş, yaptığı değerlendirmede “Ispartalı vatandaşlarımızın ve dışarıdan gelen insanların fotoğrafla hatıra kazanabileceği bir görünüm elde edildi. Isparta dünya gül üretiminin yüzde 65-70’ini karşılayan bir il. Gül denince akla Isparta geliyor. Dolayısıyla biz gülümüzü ilimizin tanıtımında çok iyi kullanmak durumundayız. Her yıl Gül Festivali yapılıyor. Bu yılda inşallah 31 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında Gül Festivalimiz 3 gün devam edecek şekilde gerçekleştirilecek. Bununla ilgili toplantımızı yaptık. Yapılacak etkinliklerle ilgili görüşmelerde bulunduk. Bu yıl Isparta'nın tanıtımına daha iyi katkıda bulunabilecek bir organizasyon hazırlığı içerisindeyiz. Gül, bizim her şeyimiz. Türkiye'nin mis kokuları buradan yayılıyor. Burası Türkiye'nin gül bahçesi ve gül insanların yaşadığı bir şehir. Bütün misafirlerimizi Isparta'ya bekliyoruz. Türkiye'nin dört bir yanından ziyaretçilerimiz olacak. Yurt dışından 10 ülkeden halk oyunları ekiplerimiz kültür ekiplerimiz olacak. Sanatçılarımız gelecek. Gündüz etkinliklerinde de yine ilçelerimizde yurt dışından gelen misafirlerimizin etkinlikleri olmakla beraber gül bahçeleri içerisinde dolaşmak isteyen gül toplamak isteyen ziyaretçilerimiz için de kolaylıklar sağlanacak.

Buraya gelen misafirlerimiz buradan gül kokularıyla dönecekler. Bu etkinlikler tanıtımımıza çok daha ciddi katkı sağlar hale gelecek. Gelecek ziyaretçilerimizin bu kadar çok çiçeğin olduğu gülün rengini şehre verdiği bir başka bir kent yok. Biz bununla gurur duyuyoruz. Tüm hemşerilerimizi de bu etkinliklere, bu organizasyona sahip çıkmaya davet ediyoruz. Çünkü bu tanıtım fırsatıdır. İlimize ne kadar çok ziyaretçimiz gelirse ekonomimiz o kadar çok hareketlenir. İlimizin tanıtımını o kadar güzel şekilde sağlarız diye düşünüyorum. Bu anıtın kazandırılmasında emeği geçen başta Isparta Belediye Başkanımıza ve değerli personeline de çok çok teşekkür ediyorum. Katkı sunan esnafımıza teşekkür ediyorum. Yavaş yavaş önümüzdeki yıllarda Isparta'nın gülün rengine şekline daha çok bürüneceğini tahmin ediyorum. Isparta'nın her yerinde artık gülü görme imkanımız olacak” görüşlerinde bulundu.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Neşe Altınel

16 Mayıs 2024 Perşembe 15:57

Festivalde esnaf olduğum halde geçen yıl yer parası çok istendi ve dışardan gelen esnaf baş taşı Isparta esnafına yer ücretli

Audi A8

13 Mayıs 2024 Pazartesi 12:04

Kamuda tasarruf Muş. Görecez n'olacak

Misafir

12 Mayıs 2024 Pazar 19:59

Nerede yapılacakmış ?

Müftüzade gülcü ismail efendi torunu

12 Mayıs 2024 Pazar 14:11

Sayın VALİ bey makamınızda sizleri ziyaret ettiğimde halimi arz ettim hiçbir sonuç çıkmadı Sayın Başkanım yardımcınız Uğur beyi makamında ziyaret ettim halimi arz ettim hiçbir sonuç çıkmadı Rahmetli dedem bu şehirde 30 bin insanın rızkını kazanmasına sebeb olmuştur ben çok basit bişey istedim ama ümidimi kırdınız son bir çare olarak Sayın Başkanım Şükrü Başkandır başkada söyleyeceğim kalmamıştır

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR