30 Nisan 2024 Salı

MHP DAHA PAHALIYA OTURUYOR

Isparta kamuoyunda çok tartışılan ve Belediyeye yönelik yapılan operasyonun da iddianamesinde yer alan Belediye İş Hanı Kat 5 teki MHP İl Başkanlığı binasıyla ilgili Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın şu şekilde konuştu

Isparta

  Binanın iç tefrişatının Belediye tarafından yapıldığına dair spekülasyonlara cevap veren Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “MHP yıllık 48 bin liraya oturuyor. Daha değerli olan alt katta başka bir parti 26 bin liraya oturuyor. Hem MHP o binanın iç tefrişatını kendisi yaptırdı. 250 bin lira civarında masraf yaptılar. Oranın çatı katı akar. Diğer partilerin oturduğu yerde böyle bir problem yok. Yani diğer partilerden AK Parti, Has Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti’nin bulunduğu yerler MHP’nin binasından daha değerli. Ben Belediye olarak sadece oranın çatısını yaptırdım. Zaten oranın çatısını yaptırmak bizim asli görevimiz. Çünkü çatı akıyor. Orada sadece MHP değil bir sürü oturanlar var. O nedenle sadece çatıyı yaptırdım. Diğer yerlerini parti kendisi yaptırmıştır.” dedi.

*** “KİRAYI ÖDER VEYA ÖDEMEZ O BENİ İLGİLENDİRMEZ”

MHP’nin kira borçlarını ödemediği yönündeki iddialara da değinen Başkan Günaydın, 13 Haziran’da il binasıyla ilgili yapılacak duruşmada da adaletin yerini bulacağını kaydetti. Günaydın konuşmasına şöyle devam etti: “MHP’nin kirasını ödeyip ödemediğiyle ilgili konuşmalar oluyor. Bunları esefle kınıyorum. Parti orada aylık yıllık 50 bin liraya yakın para veriyor. Kirasını ödemeye çalışıyor. Ödeyip ödememesi de beni ilgilendirmez. Çünkü ödemezse de faiziyle birlikte öder. Ticaret ve Kültür Merkezi inşaatında da aynı şey oldu. Ödemediler sonra faiziyle birlikte ödediler. Burayla ilgili 13 Haziranda bir duruşma var. Orada da bunları söyleyeceğim. Emsallerini isteyeceğim. Orada adalet zaten yerini bulacaktır.”

*** “İL BAŞKANIMIZ TİKSİNDİ”

MHP İl Başkanı İsa Yalçın’ın il binasıyla ilgili açıklamalarını değerlendiren Günaydın, “İl Başkanımız burayla ilgili sizin gazete ve televizyonunuza bir açıklama yaptı. Dedi ki gerekirse buranın ihalesine girmeyiz. Burayı bırakıp gideriz dedi. İl Başkanımız yaşananlardan dolayı tiksindi bu işten. Çünkü buraya belli ölçülerde masraf yaptılar. Burada yaptıklarını da giderken söküp götürecek değiller. Bırakacaklar. Burası belediyenin binası. Belediye buradan kar elde etmiştir. Burasının boşta kalmasından ziyade kısa sözleşmeler yaparak MHP’yi oturtmuştur. Zaten MHP’de bir kuruluştur. Milletimize hizmet etmektedir. Bende MHP’den Belediye Başkanı seçildim. Diğer siyasi partiler burada benim partimde burada olsun istedim. Ancak bir sürü şikayet veya başka şeyler yazıldı. Bunları buradan esefle kınıyorum. Yarın ben değil başka bir partinin temsilcisi de belediye başkanı olabilir. MHP burada kalıcı değildir ki yaptıklarını alıp götürsün. Buranın tefrişatıyla ilgili belediyenin kasasından para çıkmamıştır” diye konuştu.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR