28 Nisan 2024 Pazar

Mezunların kariyer yolculuğu ve Biniş Giyme Töreni

Mezunların kariyer yolculuğu ve Biniş Giyme Töreni

Isparta

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Orman Fakültesi tarafından 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası kutlamaları kapsamında, Prof. Dr. Mehmet KORKMAZ’ın moderatörlüğünü yaptığı ve Orman Fakültesi mezunlarından Isparta Orman Bölge Müdür Yardımcısı, Orman Yüksek Mühendisi Hasan ASLAN, Serbest Ormancılık Bürosu sahibi, Ünse Mühendislik ve Ladin Mühendislik şirketlerinin ortağı, Orman Yüksek Mühendisi Mehmet ÜNAL ve ORMA Anonim Şirketi Hammadde Satın Alma Şefi Orman Yüksek Mühendisi Murat TOLA’nın konuşmacı olarak katıldığı “Mezunlarımızın Kariyer Yolculuğu” konulu söyleşi ve ardından akademik unvan alan & yeni atanan öğretim elemanlarına biniş giyme töreni gerçekleştirildi.

Programın açılış konuşmasında ORman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan ALKAN, konukları selamlayarak özellikle son yıllarda uygulamaya konulan “İşletmede Mesleki Eğitim” modeline katkılarından dolayı Isparta Orman Bölge Müdürlüğüne ve söyleşiye katılım sağlayan konuşmacılara teşekkür etti.

Rektör Yardımcı Prof. Dr. Ramazan ÖZÇELİK konuşmasında başarılı bir kariyer yolculuğu için öncelikle mesleği sevmek gerektiğini, devamında iyi bir eğitim almanın önemli olduğunu vurgulayarak fakültemizin “İşletmede Mesleki Eğitim” uygulamasının bu noktada başarılı bir örnek olduğunu belirtti. Kariyer yolculuğunda başarı öykülerinin ve deneyimlerin önemine değinen Prof. Dr. Ramazan ÖZÇELİK, söyleşiye katılımlarından dolayı konuklara teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Söyleşi kapsamında konuşmacılar, mevcut birikim ve tecrübeleriyle öğrencilerimizin kariyer yolunu aydınlatacak bilgiler, başarı öyküleri ve anıları paylaştılar. Bu kapsamda orman mühendislerinin kamu ve özel sektördeki kariyer yolculuğuna ilişkin tercihler, süreçler, zorluklar, keyifli anılar ve mesleki gelişim gibi birçok konuda çok değerli bilgiler verdiler. Öğrencilerimize kariyer planlama konusunda tavsiyelerde bulunan konuşmacılar, öğrencilerimizin sorularını da yanıtladılar. Söyleşinin son bölümünde kısa bir değerlendirme yapan moderatör Prof. Dr. Mehmet KORKMAZ, Andre Gide’nin “Açılmamış kanatların büyüklüğü bilinmez” sözünü hatırlatarak, kariyer yolculuğunun ilk aşamasının kendini tanıma olduğunu belirtti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr Ramazan ÖZÇELİK ve ORman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan ALKAN tarafından söyleşiye katılımlarından dolayı Hasan ASLAN, Mehmet ÜNAL ve Murat TOLA’ya teşekkür plaketleri takdim edildi.

Programın ikinci bölümünde fakültemizde akademik unvan alan ve yeni atanan öğretim elemanlarımız; Prof. Dr. Ahmet Alper BABALIK, Prof. Dr. İlhami Emrah DÖNMEZ, Prof. Dr. Ahmet MERT, Doç. Dr. Esra BAYAR, Doç. Dr. Ömer Ümit YALÇIN, Doç. Dr. Yasin ÜNAL, Dr. Öğretim Üyesi Onur ALKAN, Dr. Öğretim Üyesi Şükran OĞUZOĞLU, Dr. Öğretim Üyesi Fatma Merve NACAKCI, Dr. Öğretim Üyesi İbrahim DURSUN, Dr. Öğretim Üyesi Ebru Hatice TIĞLI KAYTANLIOĞLU, Dr. Öğretim Üyesi Ali ŞENOL, Arş. Gör. Nazlı ÖĞÜT ve Arş. Gör. Elif Şeyda KESİK’e Orman Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. H. Oğuz ÇOBAN, Orman Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Halil Turgut ŞAHİN ve Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim ÖZDEMİR tarafından binişleri giydirildi. Toplu fotoğraf çekiminin ardından program sona erdi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR