29 Nisan 2024 Pazartesi

Mezuniyet töreni neden stadyumda yapılmıyor?

Mezuniyet töreni neden stadyumda yapılmıyor?

Isparta

Haber/Ali ÇEVİKBAŞ - Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saltan, gazetecilerle bir araya geldi. Bir gazetecinin “Mezuniyet törenleri neden Isparta Atatürk Stadyumu’nda yapılmıyor” sorusuna cevap veren Rektör Saltan, “Herkesi bir araya topladığında bir kaos oluyor. Her şey sıkışıyor” dedi. Rektör Yardımcısı Nihat Ayyıldız ise; “Biz yılda yaklaşık 7 Bin mezun veriyoruz. Minimum çarpı 4 olarak düşünün, yani dolayısıyla o şehir, o trafiği kaldıramaz” dedi.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basın mensupları ile kahvaltıda buluşan SDÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saltan ve yönetimi gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazeteci, kent merkezindeki esnafın taleplerini iletti. Mezuniyet töreninin neden stadyumda yapılmadığını sordu.

SDÜ Rektörü Saltan ise bu konuya şu açıklamayı yaptı; “Geçmişte tabi imkanlar orada yapmak için uygundu. Şimdi stat hala uygun mudur? değil midir bilmiyorum. Bizim aslında mezuniyet törenini burada yapmamız şehir için zararlı değil. Şöyle değil, herkesi bir araya topladığında bir kaos oluyor. Her şey sıkışıyor. Aslında bu şekilde parça parça yapmak esnaf için daha makul ve mantıklı” dedi.

Öğrenci İşlerinden Sorumlu Rektör Yardımcısı Nihat Ayyıldız ise; “Gelenler (aileler) zaten lokantalarınızda, konaklama yerlerinde zaten kalıyor. Burada zaten geçirdikleri vakit 2 saatlik, ondan sonra konser var. Akabinde yine sizin burada bununla alakalı esnafın gelirini engelleyici bir aksiyonumuz yok. Dolayısıyla yine şehir merkezine gidiyor. Emin olun istanbul yolu üzerindeki lokantalarda kuyruk oluşuyor. Şehre inildikçe kuyruk oluşuyor. Dolayısıyla ben bunu üniversitemin adına kabul edilebilir bir durum olarak görmüyorum. Üniversite olarak da coşkuluyuz. Doğru renk katıyor ancak şu anda dikkat ediyor musunuz? Özellikle son dönemlerde Isparta trafiğine dikkat ediyor musunuz? Biz yılda yaklaşık 7 Bin mezun veriyoruz. Minimum çarpı 4 olarak düşünün yani dolayısıyla o şehir o trafiği kaldıramaz. Mezuniyetten sonra veya öncesinde zaten çocuklar aileleriyle birlikte sizinle hemhal oluyorlar. 2023 yılında 6 Bin 281 öğrencimiz üniversitemizden mezun olmuş. Eski mezunlarımızı da çağırıyoruz. Bu anlamda biz sizlerle de tabi ki istişare içerisinde olacağız ama burada parçalı olarak vermekte yine şehre hem de şehre geldikleri vakit sadece mezuniyet törenine kalmıyorlar. Mezuniyet törenini ağırlıklı olarak Haziran ayında oluyor. Lavanta bahçeleri olsun, Eğirdir olsun çeşitli destinasyonlara gitmek için de kalıyorlar. Dolayısıyla oradaki günün sayısını arttırmamız da bu anlamda Isparta’nın tanıtımına da çok ciddi katkı veriyor” diye konuştu.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Çözüm

19 Ocak 2024 Cuma 09:32

Bütün dertler çözülmüştü, bir bu kalmıştı çözülemeyen, iyi buda çözüme kavuştu

İyi Niyetli

18 Ocak 2024 Perşembe 17:15

Hocam şu yönetim ekibini yenile.

Aykırı Ses

18 Ocak 2024 Perşembe 09:07

Trafik sorununu Trafik Şube çözer. 28 bin kişi gelecek, diyor ya hazret; acaba bu 28 bin kişi çarşıda yiyip içmesin de üniversite tesisleri ve üniversite kantinlerinde para harcasın, diye düşünüyor olabilirler mi?

Muallim

18 Ocak 2024 Perşembe 08:35

Doğru karar,şehir trafiği felç oluyor,üniversitenin alanı büyük orda yapılması tabi ki daha uygun

Kenan

17 Ocak 2024 Çarşamba 21:36

Kızların bacakları görünür azar bu sapıklar

Veli

17 Ocak 2024 Çarşamba 20:04

Kesin sesinizi yobazlar.Mezuniyet töreni stadda yapıldığı günleri de gördük.Şehir trafiği resmen felç oluyordu.Rektör haklı,mezuniyet töreni üniversitede yapılmalı.

Mert ak

17 Ocak 2024 Çarşamba 20:00

Gayet yerinde bir karar olmuş bence çarşıda gereksiz trafiği çekmek zorunda da kalmıyoruz sağolsunlar

Vatandaş

17 Ocak 2024 Çarşamba 19:11

Millet sokakta dolaşınca da suç işliyor kimse dışarı çıkmasın. Yazın mangal yapınca orman yanıyor piknik yapmayın. Abi devlete iş çıkarmayın işte ya uğraştırmayın devleti Allah Allah.

HERKESİ KENDİNİZ GİBİ OLSUN İSTİYORSUNUZ DİMİ

17 Ocak 2024 Çarşamba 18:17

Sizde insanların hele öğrencillerin biraraya gelmesinden bazıları gibi ödünüz kopuyor gerçekleri gören gençlik koyun gençlik gibi değil dindar ve kindar ve din imanla kandıramıyorsunuz dimi

ela

17 Ocak 2024 Çarşamba 16:23

şehri, öğrencileri, aileleri düşünmeyen bi sdü yönetimi maalesef. kapasitesizlilk ön planda. vizyonu olan öğrenci odaklı yöneticiler lazım

Neden acaba

17 Ocak 2024 Çarşamba 16:06

Önceleri Süleyman Demirel gelir mezuniyetler stadyumda yapılırdı. Gayet medeni şekilde mezuniyet törenleri olur öğrenciler gururla coşku ile kutlandı. Şimdi neden cekiniyorsunuz? Bu sorumlulugun altına giremiyoruz eski yönetimler kadar başarılı degiliz diyemiyorlar

bilbakalım

17 Ocak 2024 Çarşamba 15:03

üniversite yönetiminin böylesine büyük problemi çözmesi bizi duygulandırdı. ayrıca basının da bu konuya derinlemesine yaklaşması bizleri çok mutlu etmiştir!!!! hayatta başarılar.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR