29 Nisan 2024 Pazartesi

Meslek Yüksekokullarının MEDEK Akreditasyon başvuru süreci başlatıldı

Meslek Yüksekokullarının MEDEK Akreditasyon başvuru süreci başlatıldı

Isparta

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Çatal başkanlığında yapılan toplantı ile ISUBÜ Meslek Yüksekokulları MEDEK akreditasyonuna başvuru süreci başlatıldı.

Toplantıya Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Öztürk, Prof. Dr. Ramazan Özçelik, Prof. Dr. Ayhan Gösterit ile akreditasyon başvurusu yapılan Yüksekokulların Müdürleri, Bölüm Başkanları ve Öğretim Elemanları katıldı.

Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından 12-15 Kasım 2023 tarihleri arasında başarılı bir Kurumsal Dış Değerlendirme süreci geçiren Üniversitemizde, Meslek Yüksekokullarımızda verilen Eğitim-Öğretim hizmetinin kalite kriterlerine uygunluğu ve geleceğin nitelikli işgücüne katkısı Yüksek Öğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından yetkilendirilmiş kurum olan MEDEK (Mesleki Eğitim Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği) tarafından akredite edilecektir.

Akreditasyon sürecinin tamamlanması sonrasında mezunlarımızın Diplomalarında Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) ve Avrupa Yeterlilikler Çerçevesi (AYÇ) logosunun kullanılması mümkün hale gelecek, TYÇ - AYÇ uyumu sayesinde Diplomalarımız uluslararası tanınır hale gelecektir.

MEDEK Akreditasyon Başvuru Yapılan Programlar

Bilgisayar Programcılığı (Teknik Bilimler MYO), Mekatronik (Isparta OSB MYO), Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon (Uluborlu Selehattin Karasoy MYO), Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi (Eğirdir MYO), Aşçılık (Isparta MYO)

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR