28 Nisan 2024 Pazar

Memlekete Bayram Geliyor...!

Yüce Yaratıcı bizleri bize sormadan yarattı. Sınanmak için dünyaya gönderildik, rollerimizi oynuyoruz

Isparta

   O’nun verdiği irade ile doğru ve yanlış arasından seçimimizi yaparak oynuyoruz rollerimizi. Gayemiz, yaratılışımıza teşekkür için Allah’a ibadet ve iyi kul olma. Rehberimiz Kur’an ve Peygamber. Gerisi angarya. Habil ve Kabil, Adem aleyhisselamın oğullarıydı. Onlarla başladı çekememe, kavga ve dövüş, kötülüklerin en büyüğü insan öldürme. Bu anlamda maalesef damarlarımızda her şey var. Her şeye rağmen emanetin en büyüğünü ancak insan kabul etti.

  Yüce Yaratıcı dünya hayatımıza devam ederken gevşeyeceğimizi, şeytanın oyunlarına ve tuzaklarına düşeceğimizi bildiğinden, dikkatlerimizi toplamak, bizleri uyarmak adına, yolunun önemli duraklarında hatırlatmalar yapıyor zaman zaman. Çizgisini, dinini hatırlatıyor. Ramazan ayı ve oruç bunların en önemlilerinden. Bu çizgi dünyadaki herkes için olduğu kadar, önemli şahsiyetler için de geçerlidir. Ülkemizdeki önemli şahsiyetler için de. Abdullah GÜL için de, Tayyip ERDOĞAN için de. KILIÇDAROĞLU için de, BAHÇELİ için de. Şehrimize atanmış Vali bey için de, yerel anlamda oy vererek seçtiğimiz milletvekillerimiz için de geçerli. Sayın başkanım GÜNAYDIN için de, il genel meclisi ve belediye meclisimiz için de. Kısacası Allah’ın çizgisini, hudutlarını korumak anlamında tüm biz seçilmişlere, yani sorumlu olduğumuz kitlelerin hatırına Allah’ın çizgisini bilme ve hududuna riayet anlamında sorumluluklarımız var.

 Peygamberimiz “İnsanların en hayırlıları, onlara hizmet eden idarecilerdir” buyurarak seçilmişlerin nasıl önemli bir görev üzre olduklarını beyan ediyor. Yerel anlamda elindeki kaynakları en serbest kullanma adına avantajlı olan belediye başkanımız da bu çizgiyi bilen ve uygulamaya çalışanlardan biri. Çizgi anlamında Hacc’a bile gitti geldi. Zahiren imanında ve niyetinde şüphemiz olamaz. Ancak, en son görüşülen özel idare binası, SDÜ Lojmanları konusu, ITKM konusu, Halı ve Gül Müzesi olmak üzere  yerele hizmet adına projeler bir bir yerinde sayıyor. Sayın başkan inşallah bunlara bir çözüm düşünüyordur. Siyaset bir yana, bizleri seçen insanlar belediye seçimlerinde kendilerine hizmet edenlerden mevcudu koruma değil, kendilerine vaat edilen bu şehre yeni imkanlar arama ve bulma adına hizmet bekliyor. Sayın başkanım 3-4 senelik bir yönetimin neticesinde bu şehre misyon ve vizyon kazandıracak bir hamle henüz yapmadınız. Tüm siyasi ezberlerimi bozarak, belediye başkanıma Ramazan Bayramı arifesinde dua ediyorum ve Allah’ın çizgisi hatırına gayret diliyorum. Başarır veya başaramaz, o da kendi nasibi. Belediye başkanım bizim nasibimizmiş, bakalım onun nasibi neymiş? Bekliyorum, göreceğiz. Ona daha evvel dediğim, “Isparta için değil de, daha küçük bir yerleşim yeri için yetebilirsiniz ama bu şehre yetmiyorsunuz” lafımı yenilemiyorum. Zira önümüz bayram ve bayramlarda daha barışçıl, uzlaşmacı ve birleştirici olmamız gerekiyor. Ama Sayın başkanımın da daha çalışkan ve cevval olmasını bekliyorum. Herkese mübarek kadir gecesi hatırına, kadrini bulan ve kadrine ulaşanlardan olalım niyazıyla, en iyi bayramlar diliyorum.

  Dünyanın oyun ve oynaşları bir yana, dünya müslümanlarının huzuru ve selameti için dua edelim. Çoluk-çocuğumuz için dua edelim. Din ve diyanetimiz için dua edelim. Seçilmişlerden hayırlı hizmetler görmemiz için dua edelim. Memleketimiz ve topyekün kardeşliğimiz için dua edelim diyorum. Siyasette küskünlükler olmaz. Herkes için dua ediyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun. Durmak yok, hizmete devam inşallah…!

 


YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR