27 Nisan 2024 Cumartesi

Melikler Köprüsü olmasa Çandır’ı kaybederdik

Melikler Köprüsü olmasa Çandır’ı kaybederdik

Isparta

Yangının başladığı andan bu yana Sütçüler’de bulunan TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç “Eğer Melikler köprüsü olmamış olsaydı bizim bu kadar müdahale aracını ekipmanı bu kadar kısa sürede Çandır’a indirmemiz mümkün olmazdı bütün Çandır’ı kaybederdik” dedi.

DEVLETİMİZ GÜÇLÜDÜR

TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Sütçüler yangını ile ilgili son gelişmeleri değerlendirdi. Bilgiç “Gerçekten üzgünüz tek sevinç kaynağımız hiçbir şekilde çan kaybının olmamasıdır. Olabilecek en az hasarla bu işi atlatmamızdır ama ülkem adına gerçekten çok üzgünüm. Ama buna sebep olanlar bilsinler ki mutlak suretle bunun bedelini ödeyecekler. Bu devlet güçlü bir devlettir ve  bu devletin ne kadar güçlü olduğu bütün bu saldırıyla bugün ortaya çıkmıştır” dedi.  

Sütçüler’de çıkan yangının başlangıcından bugüne bölgeden ayrılmayan TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, son gelişmeleri değerlendirdi.  Büyük ölçüde Çandırda yangının kontrol altına alındığını söyleyen Bilgiç  şunları ifade etti: “ 2-3 tane atlama hattı vardı bunların 2 tanesi tamamen kontrol altındaydı soğutma çalışmaları yapılıyordu tekrar yazılı kanyon üzerindeki hatta bir alevlenme oldu oralara uçakla müdahaleler gerçekleştirildi yine soğutma işlemlerine devam ediyor arkadaşlar bununla uğraşırken Kovada da akşam geç saatlere doğru bir haber geldi orada bir yangının başladığını ekiplerin büyük bir kısmının Isparta’dan katıldığını hem çandırdaki ekiplerden Eğirdir belediyesinden oraya sevkiyatlar yapıldı ama oraya ilk ulaşanlar ise Karadiken muhtarımızla temaslarımız oldu köylülerimiz ulaştı zirai ilaçlama motorlarıyla gelen vatanlarımız tarafından yangın kontrol altına alındı ve söndürüldü ben hepsine o özverili çalışmalarından dolayı hepimiz minnettarız Allah hepsinden razı olsun ben çandırı bırakmadım ama olay yerine valimiz gitti kovada tarafına giden arkadaşların anlattığı kadarıyla yüzlerce vatandaşımız ellerinde küreklerle, kazmalarla ve motokoplarla akın etmişler ben vatandaşlarımızın bu duyarlılığı için gurur duyuyorum ve hepsine teşekkür ediyorum. 

DEVLETİN KURUMLARI BURADA

Tabi talihsizlikler devam ediyor Şar deresinin orada TIR şoförünün dikkatsizliği sonucu kendisi sürekli uyarılmış lastiğinden dumanların çıktığı konusunda uyarılmasına rağmen ısrarla arabayı devam ettirmesi sonucunda lastiklerinden çıkan bir yangın meydana geldi iki tarafı yamaç olan bir yol hem sağ tarafta hem sol tarafta yangın çıktı yangının  bir tarafı söndürüldü orada soğutma çalışmaları yapılıyor diğer tarafta ise kontrol altına almak için yangınla mücadele devam ediyor.  Tırı yoldan kaldırıp ulaşım imkanını rahatlattık ve kanyon tarafındaki yangın tekrar alevlendiği için Çandır’a geçmek durumunda kaldık.  Valimizin koordinatörlüğünde başka orman teşkilatımız olmak üzere bütün kamu kurum ve kuruluşlarımıza, Özel İdaremiz, Devlet  Su İşlerimiz, Sağlık İl Müdürlüğümüz, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz, Çevre Şehircilik, Tarım Müdürlüğümüz hepsi sahadalar ve belediyelerimiz Isparta belediyesi başta olmak üzere, bütün ilçe belediyelerimiz dahil olmak üzere hepsi burada yardımdalardı.

MADENCİLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Madencilerimiz onlarca İş makinesiyle onlarda bu çalışmalara başından beri destek vermeye devam ediyorlar. Onların araçları da çok donanımlı paletli araçları, dozerleri, kepçeleri, greyderleri, arasözleri,  çok fazla gönüllü vatandaşlarımız geldi bilhassa ilk gün ben onlara bu mücadelede kısa sürede yangını kontrol altına alarak kayıplarımızı en az şekilde indirgenmesinde katkı sağlayan herkese buradan şükrediyorum teşekkür ediyorum. Bu yangınların çıkmasına vesile olanların tamamına da buradan rabbim belalarını versin diyorum. Böylesine doğaya, ağaçlara kıyabilmek bunu anlamak mümkün değil ağaçlara kıymak, hayvanlarımız orada yaşayanların evleri eşyaları, tarım alanları, hatıraları her şey vardı.  Bunu yapanlar insan olamazlar.

UÇAK VE HELİKOPTERLERLE MÜDAHALE

Yangının ilk günü 1 Uçak 3 helikopterle yangına müdahale edildi ikinci gün 7 helikopterle yangın söndürme çalışmaları devam etti. Yeni desteğe gelen gece görüşlü helikopterlerde yangın söndürme çalışmalarına katıldılar ve ilk defa Türkiye’de uçacaklar Isparta’da başlayacaklar uçuşlara onlarda devrede olacaklar her iki tarafta çıkan yangınlara uçaklarla, helikopterlerle müdahil oluyoruz. Çalışmaları sürdürüyorlar sonuna geldiler totalde baktığımızda az hasarlısı, çok hasarlısı, evidir, damıdır, bunların hepsini topladığınızda yaklaşık olarak 30 yerin zarar gördüğünü görüyorsunuz, ev olarak baktığımızda da bazı yangınla birlikte yıkılanlarda var tabi 15 evin olduğu görünüyor burada da tamamen vatandaşlarımızın beyanı esas olarak bütün kayıpları kayıt altına alındı ve devletimiz tarafından karşılanacak hiç kimse mağdur edilmeyecek.  Aynı zamanda jandarma gelen komutanımız, Eğirdir alay komutanımız olmak üzere bütün jandarmamız ve bütün güvenlik güçlerimize hepsine teşekkür ediyoruz. teyakkuzda olmamız lazım, uyanık olmamız lazım zor bir süreç yaşıyor ülkemiz çok dikkatli olmamız lazım varlıklarımıza sahip çıkılması noktasında devletimize yardımcı olmaya davet ediyorum.

O KÖPRÜNÜN ÖNEMİ ORATYA ÇIKTI

Melikler köprüsünde yapılışında emeğiniz çok o köprünün ne kadar önemli olduğunu hep birlikte bir kez daha gördük itfaiye ve arazözlerin çandır’a ulaşması kolay oldu. Melikler köprüsünü ben yaptım diyebilirim yangında ilk günden itibaren ve en kısa sürede olay yerine ulaşmada büyük kolaylık sağladı bize Melikler köprüsü ve bunu bir tek ben söylemiyorum çevredeki vatandaşlar tüm kamu kurumları ve bu işi bilen arkadaşlar hepsi aynı şeyi söylüyorlar eğer Melikler köprüsü olmamış olsaydı bizim bu kadar müdahale aracını ekipmanı bu kadar kısa sürede Çandır’a indirmemiz mümkün olmazdı. Bütün Çandır’ı kaybederdik bazı bölgeyi bilmeyenler ve hatırlarsanız köprünün açılışında şöyle söylemiştim bu işe karşı çıkanlarla ilgili olarak eskiden çocukluğumuzda bir şarkı vardı o şarkıda bir köy var uzakta gitmesekte, kalmasakta, görmesekte o köy bizim köyümüzdür eğer bir yere gitmiyorsan görmüyorsan orada kalmıyorsan toprağına ayak basmıyorsan suyunu içip insanını kucaklamıyorsan o köy senin köyün değildir bunu yapmayanlar bu köprünün ne anlama geldiğini bilmezler demiştim o gün o konuşmada ne kadar haklı olduğumu bu gün görüyorum rabbime şükrediyorum ki biz hakikaten o köprüyü gelmişiz ve yapmışız.

BUNU YAPANLAR BEDELİNİ ÖDEYECEKLER

Gerçekten üzgünüz tek sevinç kaynağımız hiçbir şekilde çan kaybının olmamasıdır olabilecek en az hasarla bu işi atlatmamızdır ama ülkem adına gerçekten çok üzgünüm ama buna sebep olanlar bilsinler ki mutlak suretle bunun bedelini ödeyecekler bu devlet güçlü bir devlettir ve  bu devletin ne kadar güçlü olduğu bütün bu saldırıyla bugün ortaya çıkmıştır bu ülkeye başka hiçbir şekilde zarar verme imkanı olmayanlar zararı ağaçlardan çıkarmaya başladılar üzücü olan gezi olaylarında 4-5 ağaç kesildi diye ortalığı ayağa kaldıran ahlaksızların hiçbir tanesi milyonlarda dekar dönüm arazimiz yanıp kül olurken ortalıktı hiç yoklar buna sebep olanları değil yok uçak vardı, yok ekipman azdı, gibi sözlerle hükümeti eleştirmeye kalkmaları birtek sosyal medya hesapları üzerinden “HELP TURKEY” diyerek bu ülkeyi acizlik içerisinde gösterme gayretinde bulundular. Bu ülkenin içerideki ve dışarıdaki hain ve işbirlikçilerine onlara hizmet eden uşakların hepsini lanetliyorum. Onlar kendi utançları içerisinde boğulacaklardır. Hiç kimsenin bu ülkenin aziz milletin değerlerine bu şekilde saldırma hakkı yoktur ve asla ona müsaade etmeyeceğiz asla meydanı onlara bırakmayacağız. Hiçbir katkıyı sağlamayıp gelip bu tarz alanlarda şov yapmaya kalkan siyasete de lanet olsun diyorum.”  

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

saadet

09 Ağustos 2021 Pazartesi 21:28

ucak yok dediler ll gün yandı ormanımız canımız şimdi adı orman bakanı olan uçakla yangın bölgelerini gezen zat diyorki yuınanistana uçak yolladık..hani yoktu uçagınız allah bildiği gibi yapsın sizi o canların vebalini veremeyeceksiniz nene **** gemisi lo metreye su sıkıyordu neden müdahale ettirmedinizde mugla kül olunca geldi gemi saçımızı başımızı yoluyoruzda troler hala kikirdiyor utanmaz allahtan korkmazlar

Hidayet Duman

08 Ağustos 2021 Pazar 08:45

Melikler

Çandır Kalbimiz

08 Ağustos 2021 Pazar 08:37

Evet abi sağolun .Ne olursa olsun şimdi birlik zamanı.Bu acı içinde yardım etmek yerine eleştiri ler konusmalar boş ve Hainlikle eşdeğer herşeyin zamanı vardır.Devlet olan gücü ile ordaydi.Bu ortamda oy parti konuşulmaz Sizler gereğini yaptınız.Alevler o kadar güçlüydü .Anlatılmaz.Artik toplanma birlik zamanımız ,elbet bu hainler yakalanacak ki ben halkın eline verilsin istiyorum.Hapishanede benim vergimle beslenmesin..

SAADET

08 Ağustos 2021 Pazar 00:13

MEHMET KALEMOĞLU..AZ ÖNCE GÖRDÜM İKİ KİŞİ ARABADA malum partinin adamları BİZ DUA ETTİKTE ANTALYADA ÖYLE YAGDI DİYORLAR ALLAHIN RAHMETİNE BİLE SAHİP ÇIKIYORLAR İNSANIN HAYRETTEN İÇİ DONUYOR...

Sülüman dalton

07 Ağustos 2021 Cumartesi 22:45

Isparta antalya yolunda kimin kazancı olacak arkadaşlar yapmazlar beklemeyin bence

Mehmet Kalemoğlu

07 Ağustos 2021 Cumartesi 20:38

Allahın rahmeti olmasaydı da yağmur yağmasaydı bugün, görürdük malikler köprüsünü. Her olayda kendinizi haklı çıkarın, biz yaptık diyin, el acın da Allah'a Hamd edin, yardimi olmasa ne yangının söneceği vardi ne sizin bir beceriniz. Alemlerin Rabbi olan ALLAHA Hamd olsun, ona inanan, inanarak dua eden, rahmetini uman ve yardım edeceğinden asla şüphesi olmadan dua eden herkesten de Allah razı olsun

Bir soru

07 Ağustos 2021 Cumartesi 20:14

Her seçimde Söz verdiğiniz ama hiç yapmayı düşünmediğiniz Antalya yolu ne oldu sayın vekilim

Demirel’in Projesi

07 Ağustos 2021 Cumartesi 18:22

Melikler Köprüsü Süleyman Demirel’in projesidir. Bir de kendi projeniz olan birşey ile övünün.

FATI

07 Ağustos 2021 Cumartesi 17:11

Sayın vekilim Sayın başkanım sizler başımızda olduğunuz müddetçe bu güce bu dayanışmaya engellemeye gücü yetmeyecektir sizler bu milletle et tırnak gibi bütün olduğu müddetçe Kutlu Yolumuz İnşallah devam edecektir Allah size başımızdan eksik etmesin

MİLLİYETÇİ ISPARTALI

07 Ağustos 2021 Cumartesi 16:54

HAKLISINIZ SAYIN VEKILİM, BUZDOLABINDA OLDUĞU GİBİ , KÖPRÜYÜ DE SİZİN İKTİDARINIZDA GÖRDÜK.NE FAYDALI BİR ŞEYMİŞ BU KÖPRÜLER,HİÇ BILMİYORDUK.

Aliveli

07 Ağustos 2021 Cumartesi 15:31

Doğru güçlü devlet güçlülerin ve zenginlerin arkasında bir devlet fakir fukara yanıp ölüyor bilgiç bey!

Aliveliselami

07 Ağustos 2021 Cumartesi 15:29

Reklam yapmayıda ihmal etmeyin tabii bu kötü olaydan bile bir çıkar peşindesiniz köprü yaptık gibi

Yaban

07 Ağustos 2021 Cumartesi 15:08

Sayın vekilim Çandır yandı hala yanıyor sadece yangın köyden uzaklaştı dağlar hala yanıyor, belki de Antaya'ya kadar yanacak, ilk başta yangını büyütmeden müdahale edilemedi ve ormana gitti yangın umraım yakanları ve ihmali olanları yakalar ve tekrar böyle suikastlara müsade etmez devletimiz, İnşallah yağmurlar yağar ve rüzgar durur da söner yoksa ekipman, uçak da yetmiyormuş büyüyen yangına

Yol yol yol

07 Ağustos 2021 Cumartesi 14:24

Ama ısparta Antalya yolu yapılmadığı için birsuru insanımızı kaybediyoruz önemli değil değil mi say. S.S. Bilgic

Sütçü

07 Ağustos 2021 Cumartesi 13:44

Israrla devam edip şar deresinde kasten yangın çıkaran Tır sürücüsü yargılansın

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR