29 Nisan 2024 Pazartesi

Mehmet Tönge Altgeçidi, Şehrin Büyük Yükünü Kaldıracak

Mehmet Tönge Altgeçidi, Şehrin Büyük Yükünü Kaldıracak

Isparta

Isparta Belediyesi şehrin batı kısmında açtığı bulvar ve bulvara bağlı inşa ettiği Mehmet Tönge Altgeçidiyle, sürücülere yaklaşık 7 km’lik bir yolda trafik ışığında bekleme yapmadan transit geçiş imkanı sunuyor. Mehmet Tönge Alt geçidinin şehrin geleceği düşünülerek inşa edildiğini belirten Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “2 yıl içerisinde burası Isparta’nın en büyük yükünü çeken bir alan olacak. Burası bir çevre yolu olacak. Bu alt geçit ile amacımız şehrin trafiğini azaltmak” dedi. 

Isparta Belediyesi şehrin Havalimanı-Keçiborlu-Gönen, Göltaş tarafından girerek şehir merkezine ulaşan İstanbul Yolunu rahatlatmak amacıyla geçen senelerde alternatif bulvarlar açtı. Bunlardan birisi de üniversitenin batı kampusu ile yeni adliye binasını birbirine bağlayan batı bulvarı oldu. Üniversiteden çıkan bir sürücünün transit geçiş yapabilmesi amacıyla Mehmet Tönge Mahallesi bölgesine de alt geçit inşa edildi. 300 metre uzunluğunda, 18 metre genişliğinde 30 metre kapalı kesite sahip, gidiş-geliş 4 şeritli olarak projelendirilen alt geçit asfalt aşamasına geldi. 

Alt geçidin yapımının tamamlanmasıyla birlikte üniversitenden, Adliye önüne kadar 5 kilometre, yine Üniversite, yeni Zabıta Hizmet Binası ile birlikte Işıkkent’e çıkan gidiş-geliş 7200 metre uzunluğundaki yeni bulvarla da üst mahallelere ulaşım kesintisiz gerçekleşecek. Böylece İstanbul Caddesi ile Mimar Sinan Caddesinin trafik yükü de hafifleyecek. 

Çalışmaları son aşamaya gelen ve dolgu çalışmaları ile stabilize serimi devam eden Mehmet Tönge Mahallesi alt geçidinde incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, çalışmaların en kısa sürede tamamlanarak altgeçidin trafiğe açılacağını söyledi. 

Bölgede incelemeleri esnasında alt geçit civarında bulunan sitelerde oturan vatandaşlarla da sohbet eden Başkan Başdeğirmen, vatandaşların çalışmalardan dolayı herhangi bir şikayette bulunmadıklarını aktardı. Başdeğirmen, “Bir süredir burada çalışma yapıyoruz. Çalışmadan dolayı tozlu dönem oldu. Çevredeki vatandaşlarımız rahatsız oldular ama rahatsızlıktan dolayı bir kişi bile şikayette bulunmadı. Bundan dolayı çok mutlu oldum. Vatandaşlarımızdan özür dilememiz gerektiğini düşünüyorum. Altyapı bittikten sonra daha güzel olacak. Ama bunu yaparken rahatsızlık verdik, bundan dolayı da özür diliyoruz” derken, vatandaşlarda hizmetlerden memnun olduklarını belirterek, teşekkür ettiler. 

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, kamuoyunda Mehmet Tönge Altgeçidi için ‘Çok acil mi burası, neden şimdi yapılıyor’ şeklinde konuşmalar olduğunu dile getirerek, alt geçidinin yapılmasının öneminden bahsetti. 

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen konuşmasında şunları söyledi:

“Bu sözleri söyleye söyleye şehrimize altgeçitler yapamamışız. Bunlar zamanında yapılması lazımdı. Biraz ileriyi görebilmek lazım. Belediyecilik ve yatırımcılık budur. İdarecilerin ufkunun biraz açık olması gerekir. Burayı bugün yapmasak yarın buralarda yapılaşmalar olsa alttaki yağmur, kanalizasyon içme suyu, telekomünikasyon gibi tesisatlar bu yolun altına girecek. Buralar birkaç yıl içerisinde dolacaktır. Buralar dolduktan sonra altyapıdaki tesisatları deplase edecek yerimiz kalmaz. Ama o inşaatlar başlamadan altyapı hizmetini bugünden düşünerek kenarlara alabilirsek böylelikle bu yatırımları yapabiliriz” 

300 metre uzunluğunda bir alt geçit inşa ettiklerini ve alt geçit öncesi adliyeden gelen yol üzerinde bulunan evleri mülk sahipleriyle karşılıklı anlaşarak kaldırdıklarını ve bulvar açtıklarını anlatan Başkan Başdeğirmen, “Mehmet Tönge ile Çünür mahalleleri arasındaki yolun bölünmemesi için altgeçit olması inancıyla burayı bu hale getirdik. 3-5 yıl sonra çevredeki yapılaşmalar artacak ve burada aynen Şehir Hastanesi’nin üstündeki kavşak gibi trafik yoğunluğu başlayacak. Şimdi orada yeraltındaki deplaselerini nereye götüreceğiz diye düşünüyoruz. Hastanenin doğalgaz, kanalizasyon, yağmur suyu gibi hatları var. O hatları kaldıramadığımız için oradaki projeyi birkaç farklı şekle döndürmeye çalışıyoruz. Sürekli proje üretmeye çalışıyoruz. Devlet Demir Yolları bir proje yapmaya çalışıyor, biz bir proje yapıyoruz, Karayolları da proje yapıyor. Ama orada ideal bir şekilde uygulanacak projeyi oluşturamıyoruz. Çünkü orada altyapıdaki tesisatları deplase edecek yerleri bulamıyoruz. Hastane başlamadan önce hastanenin tesisatı oraya girmeden önce altyapı yapılsaydı hiçbir sorun olmayacaktı. Mehmet Tönge Altgeçidini ileride bir problem olmaması için bugünden yapıyoruz. Keşke şehrin içerisine önceki yıllarda 3 tane daha altgeçit yapılabilseydi. Şu anda ihtiyacımız olan yerler var. Hepsine proje hazırlamaya çalışıyoruz ama altyapılardaki yoğunluk bizi geri döndürüyor. Biz Mehmet Tönge Altgeçidini bunun için yaptık. 2 yıl içerisinde burası Isparta’nın en büyük yükünü çeken bir alan olacak. Burası bir çevre yolu olacak. Keçiborlu, Havalimanı, Kara Havacılık Okulu, Gönen, Göltaş, üniversite gibi yerlerden gelenler Işıkkent, Hızırbey gibi 8-10 mahallemize bu yoldan gidecekler. Araçlar şehre girmeyecekler. Amacımız şehrin trafiğini azaltmak. Bunun için şehir merkezindeki yolları genişletmemiz mümkün değil. 1 metre bile genişletemeyiz. O yüzden şehre giren araç sayısını azaltmamız gerekir. Bunu da alternatif yollarla, böyle bulvarlar ve çevre yollarıyla yapacağız. 

Üniversiteyi geçtikten sonra üniversite duvarı bittiğinde Çünür Mezarlığına gelmeden sağa döneceğiz. 7 kilometre hiç ışık görmeden üst mahallerimize bu yoldan gidebilecekler. 4 şeritli bir altgeçit yapıyoruz. Yan yollarını da oluşturuyoruz. Kanalizasyon, yağmur sularını döşedik, altyapılarını tamamladıktan sonra asfalt dökeceğiz. Yapmamız gereken belediyecilik budur diye düşünüyorum. Belediyemizin tüm imkanlarını kullanarak bu güzel yatırımı bu hale getirdik. Vatandaşlarımıza ve Isparta’mıza hayırlı olsun. Asfalt dökümü ve diğer işlemlerin ardından altgeçidimizi trafiğe açarız” şeklinde konuştu. 

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in göreve gelmesinin ardından bulvarın açıldığını alt geçidin inşa edildiğini söyleyen Çünür Mahallesi Muhtarı Hasan Derebek, “Sayın başkanımız şehir trafiğini rahatlatmak için buraya bir altgeçit yapmak istedi. Üst mahallelerden gelenler direkt bu yoldan geçip SDÜ’ye veya Tıp Fakültesi’ne gidebilecekler. Senirkent, Gönen, Keçiborlu gibi ilçelerimizden gelen vatandaşlarda şehir trafiğine takılmadan üst mahallelere gidebilecek. Anayol olan 102 cadde dediğimiz İstanbul yolunda sürekli kaza oluyordu. Burası açılınca orada da inşallah kazalar yaşanmaz. Altgeçidi ve yolu şehrimize kazandıran Belediye Başkanımız Sayın Şükrü Başdeğirmen ve ekibine çok teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu. 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Necati YILMAZ

05 Ağustos 2022 Cuma 08:54

tramway, tramway, tramway

Abdi

05 Ağustos 2022 Cuma 01:40

Bence tek eksik kalan şu anda lunapark herşeyimiz tamam. Otogar desen yapıldı bitti

....

05 Ağustos 2022 Cuma 00:41

Şehir merkezi ne olacak esas sorun orada

Şehir hastanesi önü ne olacak

04 Ağustos 2022 Perşembe 23:56

Şehir hastanesi önündeki sabah ve akşam ve sürekli sıkışık kavşağı yapmak varken orası ne alaka hem millet bahçesi diyorsunuz o bölgede hemde keşmekeş bir trafik içinde kavşak

değişikmiş

04 Ağustos 2022 Perşembe 23:05

tahminim 2 sene sonra siz ısparta belediye başkanı olmayacaksınız ,,,, normal bir halk olarak yolları normal aracınızla kullanacaksınız ,,,, o zaman belki farkına varırsınız ısparta nın ne yönde ihtiyaçları olduğunu ,,,, :)

Spartan

04 Ağustos 2022 Perşembe 21:18

kaç paraya mal oldu bu muhteşem hizmet. yapılmadan önce bu yoldan günde ortalama kaç araç geçiyordu? boş boş iş yapıyorsunuz bari hizmetmiş gibi haber yapmayın. bu kadar salak yerine koymayın bizi

Cesi

04 Ağustos 2022 Perşembe 21:11

Önce Atatürk parkindaki masaları bi zahmet sildirin masa silme yık temizlik yok

Vatandaş dertli

04 Ağustos 2022 Perşembe 20:14

Önce karayolları kavşağına alt geçit yapılsa nasıl olurdu?Trafiğin en sorunlu yeri orası.

Sünepeler

04 Ağustos 2022 Perşembe 20:13

Zeka seviyesi yine üst düzeyde geleceği bırak bugun Isparta da her şey yolunda mı da geleceği düşünüyoruz tam bir boşdeğirmen gerçekten mahvetti Isparta yı bir de. olun gidin artık

Sarı

04 Ağustos 2022 Perşembe 19:46

Önem sıralamasına konuşsa belki onuncu yapılacak alt geçit, kavşak çalışmasına buradan başlanması çok enteresan.

YAPILMASI GEREKEN YERLER

04 Ağustos 2022 Perşembe 18:53

O battı çıktı Isparta nın trafiğine hiç faydası olmaz YAPACAKSANIZ Yeni senir-akkent- sav çevre yolu&migrosa yapılması gereken 2 kat üstgeçit Antalya yolu(Antalya çallı gibi iki katlı üstgeçit) & battı çıktı yapılması gereken yerler. (çünür-kolçelik- davraz kayak merkez kavşağı- oktay petrol ve kavşağı- doğa koleji kavşağı vb.) Ayrıca ŞEHİR HASTANESİ GİRİŞİ SANAYİ TARAFINDAN 2 GİRİŞ 2 ÇIKIŞ OLMASI GEREKİRf

Dost

04 Ağustos 2022 Perşembe 18:46

Başkanım şehir içi trafik sorununu çöz mehmet töngeyi napalım birileri para kazanacak diye tünel yol yapılmaz

VATAN mahallesi Sakini

04 Ağustos 2022 Perşembe 18:27

Parkların durumu içler açısı TEMİZLİK yapılsın SAYIN BAŞKAN

Erda Erda

04 Ağustos 2022 Perşembe 18:17

Bu çalışma alkışla değer. Birde istasyon üniversite arası metro yapılmalı. Millet bahçesi acil ihtiyaç değil diye füşünüyorum

Ispartalı

04 Ağustos 2022 Perşembe 18:13

Tarlaya alt geçit yapacağınıza söz verdiğiniz otogar inşaatını tamamlasanız daha faydalı olmazmıydı?

Süleyman

04 Ağustos 2022 Perşembe 17:01

Bir senedir tozdan durulmuyor bu yolda ya trafiğe kapatılsın yada biran önce yapılsın bu sıcaklarda cam bile açamıyoruz tozdan....

Raybüs

04 Ağustos 2022 Perşembe 16:56

Mesela, kolçelik kavşağı, çünür kavşağı, cezaevi kavşağı, buralara battı çıktı yapabiliyor musun? Ulaşım sorununda raybüs, trambüs gibi verilen sözler yerine getiriliyor mu? Oy veren vatandaş olarak verdiğim oya sahip çıkıyorum.

Kenan

04 Ağustos 2022 Perşembe 16:24

Sinekten cam açamıyoruz heryer aynı biraz memlekete bak sinek ilacı v.s Kemal sunal gibi arabayı çalıp bizmi ilaçlıyalım sehri başdeğirmen.

hadi

04 Ağustos 2022 Perşembe 16:16

hastanenin önünü de görebilseler keşke

Serkan

04 Ağustos 2022 Perşembe 16:08

Ben de önümü görmek istiyorum da KASİSLERE bakmaktan vakit kalmıyor ki!

Melih

04 Ağustos 2022 Perşembe 16:08

Kaymakkapımı burası anlamadım trafik rahatlayacakmış!

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR