28 Nisan 2024 Pazar

Meğer KYK açılımı; Kurtlu yurtlar kurumuymuş

Meğer KYK açılımı; Kurtlu yurtlar kurumuymuş

Isparta

CHP PM Üyesi ve Isparta Milletvekili Hikmet Yalım Halıcı, bugün TBMM’de düzenlediği basın toplantısında KYK yurtlarında yaşanan skandalları sıralayarak “Eskişehir Hızır Bey Yurdunda yemeğin içinden dikenli dal, Isparta Mihri Hatun Kız öğrenci Yurdunda yemeğin içinden eldiven ve kurt, Tekirdağ Yurdunda yemeğin içinden poşet, Ankara Beytepe Yurdunda yemeğin içinden böcek, İzmir Ege Yurdunda yemeğin içinden salyangoz çıktı ve Ardahan Niyazi Mısri Yurdunda yemeğin içinden cam çıktı. Biz, KYK’nın açılımını ‘kredi yurtlar kurumu’ olarak biliyorduk ama meğer gerçekte bu Kurtlu Yurtlar Kurumu imiş!” dedi.

Halıcı “Eskiden öğrenciler üniversiteyi kazanınca birbirlerine yurt çıktı mı diye sorarlardı. Şimdi soru değişti, artık öğrenciler birbirine ‘sizin yurttaki yemekte bugün ne çıktı?’ diye soruyorlar” ifadelerini kullandı. 

Basın toplantısında iki fotoğraf paylaşan Hikmet Yalım Halıcı “Elimdeki bir fotoğraf AKP’nin Ankara’daki bir KYK yurdundan. 8 kişilik hapishane hücresi gibi. Özel alan yok, çalışma masası, tuvalet falan hiçbir şey yok. Bir de bu fotoğrafa bakın lütfen. Bu görüntüdeki oda İsveç’te sıradan bir hapishane. Tek kişilik oda, hijyenik bir alan ve çalışma masası bile var. Lafta dünya lideriyiz ama ‘bizi kıskanıyor’ dediğiniz Avrupa’da mahkumlara verilen odaya bakın; bir de geleceğimiz olan üniversite öğrencilerine verilen hapishane gibi yurtlara bakın. Onların mahkumlarına verdiği değer kadar bile burada öğrenciye değer verilmiyor” dedi.

Yalım Halıcı’nın açıklamasında öne çıkanlar şu şekilde;

YURTLARDA GENÇLERİN CANI TEHLİKEDE 

“Aydın’da, KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdunda arıza yapan asansörde Zeren Ertaş adlı üniversite öğrencimiz sıkışarak hayatını kaybetti. Gençlik ve Spor Bakanlığı, açıklamasında ‘Öğrenci panik yaptığı için öldü’ demeye getirmişti. Valilik ise asansöre fazla kişi bindiğinden bu olay yaşandı demişti. Neredeyse ölen öğrenciyi suçlamışlardı. Ben ise kazadan 1 ay önce, bir soru önergesi ile Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’a yurtlarda en son denetimlerin ne zaman yapıldığını ve bu denetimlerin sonuçlarını sormuştum. Bakan bey gençler ve yurtlarla ilgilenmediği için önergeme de yanıt verememişti. Daha vahimi, aynı yurtta öğrenciler defalarca kazadan önce şikayette bulunmuş ancak ne KYK ne bakanlık bunları görmek istememişti. Yani kaza, aslında cinayet ‘ben geliyorum’ demiş.  Geçtiğimiz gün, asansör kazasına ilişkin bilirkişi raporu yayınlandı. Raporda; asansörde bakım faaliyetlerini gerçekleştiren firmanın, kabin kattan belirli mesafe uzaklaştığında hareketsiz kalmasını sağlayan emniyet düzeneğinin iptal etmesi nedeniyle ölümlü kazanın yaşanmasında asli kusurlu olduğu belirtildi. KYK asansörleri meslek örgütlerince kontrol edilmelidir. Tehlikeli asansör diye bir şey yoktur; kalitesiz firmalar, liyakatsiz idareciler ve sorumsuz Bakanlar vardır!”

ÖĞRENCİLER BÖCEKLERLE UYANIYOR 

“Franz Kafka'nın  ‘Dönüşümdeki’ karakteri Gregor Samsa, odada kendini dev bir böceğe dönüşmüş olarak bulmuştu; AKP sayesinde yurtta kalan bütün öğrenciler ise kendilerini, odada yanlarında dev böceklerle uyanmışken buluyorlar. Biz her yurtta hızlı ve ücretsiz ağ bağlantısı olsun diyoruz ama yurtlarda örümcek ağları çıkıyor. Memleketi öyle yoksullaştırdılar; milleti öyle çaresiz bıraktılar ki klasik Rus Edebiyatında anlatılan derin fakirlik bizde gerçek oldu! Kürsülerde, televizyonlarda vatan millet edebiyatını kimseye kaptırmayanlar; iş vatan çocuklarına geldiğinde onlara sadece fakirlik edebiyatını bırakıyorlar”
 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Hırsız seven

01 Aralık 2023 Cuma 08:20

Yalım bey elestiri yapma ispartali elestiri sevmez ne zaman akp vekillerini mecliste isparta icin konusurken gorduk konusani sevmez ispartali onlara çalan hirsiz lazim

Bayann

30 Kasım 2023 Perşembe 21:46

Ayyy başkan durmuyor,yeterki eline bı fırsat geçsin :))) kiloctaroglu da böyleydi hemen atlardi. Tencere dibin kara senin ki benden kara nokta.

mete

30 Kasım 2023 Perşembe 13:54

BOŞ BOŞ KONUŞMUŞ

Vatandas

30 Kasım 2023 Perşembe 13:41

Yurt yurt noldu antalya konya yolu esnafın 7200 bagkur sözü emekliler askeri ücret cezalar vergiler pazar kasap manav bunlara muhalif ol sesini yükselt ki uğraşıyor. Diyelim

gerçek

30 Kasım 2023 Perşembe 10:51

VEKİLİM YURTLARI BIRAKTA ŞU DUBLE YOLLARA Bİ EL AT

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR