29 Nisan 2024 Pazartesi

MEB'den 81 ile yazı gönderildi

MEB'den 81 ile yazı gönderildi

Isparta

Milli Eğitim Bakanlığı'nca 81 il milli eğitim müdürlüğüne yazı gönderilerek, bakanlık tarafından öğretmen ve öğrencilere dağıtımı yapılan ders kitapları ve yardımcı kaynakların dışındaki diğer materyallerin, okullarda/kurumlarda reklam ve tanıtımının yapılmasına izin verilmemesi ve velilere maddi külfet oluşturacak uygulamalardan kaçınılması istendi.

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü, 81 il milli eğitim müdürlüğüne 'Kullanılabilecek Eğitsel Materyaller' konulu resmi yazı gönderdi. Bakanlığa bağlı okullarda okutulacak ders kitapları ile diğer eğitim araçlarının, Talim ve Terbiye Kurulu tarafından kabul edilerek 'Tebliğler Dergisi'nde yayımlandığı hatırlatıldı. 'Milli Eğitim Bakanlığı Ders Kitapları ve Eğitim Araçları Yönetmeliği'nin 'Öğrencilere Aldırılmayacak Kitaplar' başlıklı 37'nci maddesinde, "Bakanlık tarafından belirlenmeyen ders kitapları ile okutulacak diğer eğitim araçları öğrencilere aldırılamaz" denildiğine dikkat çekilerek, şunlar kaydedildi: 

"Söz konusu madde hükmüne ve daha önceden yapılan uyarılara rağmen Bakanlığımıza ulaşan dönütlerden okullarımızda yardımcı materyallerin (öğrenci çalışma kitabı, öğretmen ve öğrencilere kaynak ve yardımcı olacak basılı ve elektronik ortamdaki her türlü ders araçları) sınıf içerisinde kullanıldığı, bu materyallerden ödev verildiği ve dolayısıyla velilerin de eğitim materyallerini almaya mecbur kaldıkları anlaşılmaktadır. Öğrenme-öğretme süreçlerinde uygun eğitsel materyal kullanımı; öğrencilerin bilgileri hatırlaması, pekiştirmesi, öğrenmelerinin kolaylaşması ve zenginleşmesi, derse katılımlarının artması açısından önemli katkılar sunmaktadır. Bu nedenle, öğretmen ve öğrencilerimize dağıtımı yapılan ders kitaplarının yanında öğrenme-öğretme sürecine destek olmak için birbirinden farklı eğitsel özellikleri ile amaçları olan ve yazımız eki listede detayları bulunan yardımcı kaynaklar Bakanlığımız tarafından yayımlanıp kullanıcıların erişimine açılmaktadır. Bakanlığımızca öğretmen ve öğrencilerimize dağıtımı yapılan ders kitapları ve ek listede yer alan yardımcı kaynakların dışındaki diğer materyallerin; okullarda/kurumlarda reklam ve tanıtımının yapılmasına izin verilmemesi ve velilere maddi külfet oluşturacak uygulamalardan kaçınılması gerekmektedir. Bu kapsamda yönetici ve öğretmenlerimizin konu hakkında bilgilendirilmeleri hususunda gereğini rica ederim."

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Çetin

28 Eylül 2021 Salı 17:42

Bence bu genelgenin cikmasinin bir yaptirimi yok hala ek kitap aliyoruz ve almazsak cocuk dersini yapamayacak birde kitabi olmayanlara eksi verilecekmis devlet boşa kitap dagitmasin okullara kullanilmiyor.

Yaşar Tan

27 Eylül 2021 Pazartesi 07:36

Yardimci kitaba karsi degilim ana her Kitsap ayri bi kitapcida be tek kisi satiyor. Since normalmi

Veli

27 Eylül 2021 Pazartesi 00:53

Kusura bakmayında, bu kaynak kitap konusunda lgs ygs yok beni nesil soru vs diyenler onu anladıkta ilkokula giden çocuklara kaynak kitap dayatmasına bi açıklatabilirler mi. Herkes çocuğunun eğitimini düşünür ve harcadığı parayı gözü görmez, buradaki konu fuzuli yaptırılan harcama. Kimse ahkam kesmesin ne pandemi dinlediler ne kapanma. Geöenyıl bile onca kitap aldırdılar millet dükkanını kapatmış, işten çıkarılmış düşünmeden. Hep bi ego yarışı.

İlknur

26 Eylül 2021 Pazar 23:31

Eğitim için verilerin kitapların içeriği yapılan sınavlar İçin yeterli mi ona bir bakmak lazım bırakında öğretmenler çocukların bu iki yılı tamamlasın öğretmenler resmî yazılardan korkmaktan birşey yapamaz durumda artık eğitime harcanan paraya acımayalım.birçok kişinin günlük iki paket sigara parası car yılda birkez ek kitap ücretiyle bir yılda içtiğiniz sigarayı bir hesap etmek lazım bence çocuklar İçin harcanan eğitime verilen değere kitap İçin harcayan paraya artık üzülmeyi bırakalım

Öğretmen

26 Eylül 2021 Pazar 19:14

Seçme sınavları olduğu ve MEB in kitapları seçme sınavları ile bu kadar ilgisiz, çoktan seçmeli sınavlara uyumsuz olduğu sürece vatandaş en doğal hakkı olan bu bir adım öne çıkma yarışında gereken materyalleri gözünü kırpmadan alır. Siz biz nerede yanlış yapıyoruz diyemiyorsunuz yada işinize böyle geliyor. Bir yazı gönderelim kitap alamayan vatandaşın yanındaymış imajı sergileyelim değilmi?

Kerimoğlu

26 Eylül 2021 Pazar 17:19

Yardımcı kaynak ala ala bıktık.Denetim yok.

Adem

26 Eylül 2021 Pazar 15:43

Evlatlarınızın eğitimine harcadığınız paraya söylenmek yerine kitaplar neden pahalı kiralar neden bu kadar pahalı yiyecek içecekler neden pahalı verilen kitaplar neden bu kadar kötü demediğimiz sürece bizden adam olmaz.

Abdullah M.

26 Eylül 2021 Pazar 15:39

oy toplamak için ücretsiz kitap dağıttılar ama kitapların içeriği ülkedeki sınav sistemine uygun mu çocukları sınava hazırlıyor mu bakan yok. alıştınız bedevacılığa herşey bedava olsun isityorsunuz evet bence de olsun ama olacaksa en güzeli olsun bu millet en iyisini hak ediyor bedava diye bize yutturulan içi boş kitaplar vaadler sizi mutlu ettikçe bu ülkenin gençleri bir adım yol alamayacak. burdanokullara değil çocukalrınızın geleceğiyle oynayanlara laf söyleyin.

EGEMERT

26 Eylül 2021 Pazar 13:04

İŞ İŞDEN GEÇTİ BEYLER 3 ÇOCUĞUM İÇİN EK KİTAP PARASI 750 TL BULDU NEYMİŞ ORDAN ÖDEV VERECEKLERMİŞ NEYMİŞ ORDAN SINAV YAPACAKLARMIŞ OZAMAN NEDEN MEB YAYINLARI VARKİ.

Vatandaş

26 Eylül 2021 Pazar 12:48

Allah aşkına verilen kitaplarla sınav kazanılmayacağını bilinçli veli bilir kaynak kitapsız bu işin olmayacağını bilir durumu olmayan çocukları belirleyip uygun kaynak kitapta belirlenip okul idaresi bütçesinden karşılanamazmı bu olay çözülemezmi yeter artık ya ek kitapsız olmaz kardeşim bu işler

Hülya Koç

26 Eylül 2021 Pazar 12:38

Almaya gücü olmayan kişiler var diyenler ben sınıf annesiyim öğretmenimiz ve okulumuz alma gücü olmayan velileri tespit edip kırtasiyelerden ücretsiz almalarını sağladı. burdan haksız yere suçlamalarda bulunmayın hakka giriyorsunuz. okullar çıkıpta alma gücüm yok diyen velilere kaynakları ücretsiz temin ettiklerini açıklamadıkları onları rencide etmedikleri için siz de burdan klavye delikanlılığı yapıyorsunuz. siz gidip ben alamam dediniz de size temin etmediler mi

Nurcan B.

26 Eylül 2021 Pazar 12:35

Bakanlığın gönderdiği kitaplar yeterli olsa zaten öğretmenler kaynak aldırmazlar. bilmeden ne kadar boş konuşuyorsunuz. lgs sınavı yapsın ama içi boş sınava uygun olmayan kitap versin ücretsiz sonra çocukları sınava hazırlamak için kaynak aldıran öğretmenler suçlu olsun.Biraz olsun sınav sisteminden haberiniz olsun veli olarak 3 çocuk okuttum siz burdan yazarak mı veli oluyorsunuz.

Byk

26 Eylül 2021 Pazar 12:28

Kaynak kitap aldırmayın amaaan profesör mü olacaklar az öğreniversinler

Vatandaş

26 Eylül 2021 Pazar 12:25

Almak istemeyen almaz ama ondan sonra da benim çocuğum lgs yada üniversite sınavında neden başarısız oldu demeyeceksin. kitapları elinize alın birde sınavda çıkan soruları elinize alın yakınından geçen bir tane soru varsa aldırmayın.

.....

26 Eylül 2021 Pazar 12:05

Okul açılalı bir ay olmuş.Yasak ise Ağustos ayında yasaklasaydılar..Hem zararlı madde mi alınıyor.ayni bilgileri içeren kitap..texsas tombiks mi aldırıyorlar

İşçi

26 Eylül 2021 Pazar 11:18

İki çocuğum var ikişer set ikişer İngilizce kitabı aldık okul kapanası oldu yenimi yazı geliyor

Velii

26 Eylül 2021 Pazar 10:20

Geçti bolu pazarı sür vatandaş aldı okullar acılalı 1 ay oldu bunlar bu ülkede degil uzayda yaşıyor ona gore

Ispartalı

26 Eylül 2021 Pazar 09:15

Bakanlık talimat veriyor ama öğretmenler zorunlu olarak ek kaynak kitap aldırıyor. Ayrıca aylık temizlik adı altında para toplanıyor. Bütün veliler de bunu biliyor

Muallim

26 Eylül 2021 Pazar 02:53

Cafeler caddesindeki kitapçıklarin önündeki sıradan görebiliriz ne kadar dikkat edildiğini

Çünürlü

26 Eylül 2021 Pazar 01:57

siz ancak yazı gönderirsiniz okullar bildiğini yine yapar ne yazık olan yine velilere olur. Ne zorluklarla alan var bu hiç bilinmez

Cenk

26 Eylül 2021 Pazar 01:15

Okuldaki verilen kitaplar dan sonra bize matematik, İngilizce, fen kaynak kitapları da aldirdilar bilginize sayın yöneticiler bilginize? Kadir Boylu İlköğretim okulunda

Osman Bilen

26 Eylül 2021 Pazar 00:55

Çocuklar için en az 1000 TL'lik kaynak aldık. Bu haberler her yıl çıkar ama sonuç değişmez.

Masum ıspartalı

26 Eylül 2021 Pazar 00:24

Haha ha ne kadar komiksiniz ,atı alan üsküdarı gecti,2 hafta hergün bir fiil gittik kitap almaya ,bulamıyoruz erdikçe öğretmen o zaman sözlün düşük olur diyor eşşşşek gibi aldık valla

İspanyalı

25 Eylül 2021 Cumartesi 23:39

Çok hızlısınız aldırdılar artık sayın bakanlık yetkilileri siz yeni duymuş gibi davranın

Veli

25 Eylül 2021 Cumartesi 22:41

MEB in dağıttığı kitaplar okullarda doğru dürüst kullanılmıyor ki. Dagitmasa daha iyi. Her öğretmen ek kaynak istiyor ve onlardan ders veriliyor.

Kazanova

25 Eylül 2021 Cumartesi 22:06

Okullara gönderdiğiniz kitapları hangi ileri görüşlü zeki insanlar hazırlıyor sa .Adam gibi kitap basında . insanların aklıyla dalga geçmeyin

zorba ailelerin olmayan eğitim derdi!

25 Eylül 2021 Cumartesi 20:38

sınıfta ekmek parası olmayan çocuklar varken ve bunlar onun apartmanında yaşarken, bu zorba kokona hece kitabı alamayanlara, kitaplık parası veremeyenlere "alyansını satıp vermelisin o parayı" diyerek zulmetti! yıl 2007 pınarkulede oldu bu rezillikler!

milli eğitime helal etmiyorum yaşadıklarımı!

25 Eylül 2021 Cumartesi 20:34

bir zamanlar beylikdüzü kokonalarının okulunda, okuma yazma bilerek okula başlayan kızıma sınıf annesi kokona ZORLA hece kitabı aldırtmaya kalktı..öğretmene "okumayı biliyor çocuk, alacaksam **** kitabı alırım" dememe rağmen o kokona diğer anneleri toplayıp "çocuklarınızı onunla oynatmayın" tembihlediği için okul bahçesinde tecrid edildi kızım!arkadaşlarıyla oynatmadılar!suçumuz okuma biliyor olmaktı ve hece kitabı almamamdı!3 yaşında okuma öğrenmiş çocuğa "öğrenmiş" diye okulda zulmettiler!

Veli

25 Eylül 2021 Cumartesi 19:45

Geç kaldın meb.millet kırtasiye önünde metrelerce kuyruk beklemeden önce çıkaracaktın bunu. Öğretmenler dayadılar bize hem onlar hem kırtasiyeciler cukkayı doldurdu.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR