03 Mayıs 2024 Cuma

Korkunç kazayı anlattı

7 Temmuz Cumartesi günü, saat 08:45'te geçirdiği trafik kazasında çok ağır bir şekilde yaralanan Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner o anı anlattı

Isparta
ÖLÜMÜ GÖRDÜM
 
 Millî Eğitim Müdürü 49 yaşındaki Sabri Caner, o anı anlattı: 'Saniye saniye bana vurduğunu gördüm. O an, 'Allah, Allah, Allah çarpıyor' dediğimi hatırlıyorum. 500 m'lik yolda nasıl 140 km hıza ulaştı, düşünüyorum; hâlâ çözemiyorum.'
 
ÖLÜMDEN KORKMAZDIM. ŞİMDİ ÇOK KORKUYORUM
 
 "Makam aracının sağ tarafında oturuyordum. Tam da bağrıma vurdu. Saniye saniye üstüme geldiğini gördüm. Kulaklarımda Kazım’ın Makam Şoförü sesi vardı: 'Müdürüm, nolur ölme, aç gözlerini...' Siren sesini duydum, telaşı hissettim. 9 yıllık Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni;'20 yıllık Millî Eğitim Yöneticisiyim. Canan Hanım ile evliyim, 4 yaşında Begünur, 16 yaşında Taha Yasin isimli çocuklarım var. Ölümden hiç korkmazdım. Şimdi çok korkuyorum."
 
HIZ, TERÖRDÜR. TRAFİK KONUSUNA EĞİLECEĞİM
 
 "Düşünüyorum da karşı tarafın geldiği mesafe 500 m. 500 m'de 140 hız sınırına nasıl ulaştın? Karşı taraf yüzde 75 kusurlu bulundu. Biz de ise yüzde 25 kusur var. Aslında ben hissetim başıma gelecekleri... Kazım sağa baktı, sola baktı... Rahat çıkmadı. Sanki bir kararsızlık vardı. O anı ömrüm boyunca unutmam. Pozitif düşünüyorum. Kaderimde vardı, yaşadım... Trafik konusuna daha çok eğileceğim. Hız terörü bitsin güzel vatanımda.
 
EN TEPE YÖNETİCİ'NİN ARAMASI GÜVEN VERİYOR
 
 Ben Yoğun Bakım Ünitesi’nde iken Millî Eğitim Bakanı Sabri Dinçer, aramış, hayat arkadaşım Canan Hanım ile görüşmüş. Herkesin yanımda durduğu hissini almak güven verici bir duyguydu. Mutlu oldum.
 
NEFESİM NEFESİNE
 
 Kaburgaları, Köprücük Kemiği kınlan, kılcal damarları büyük hasar gören; 5 gün Yoğun Bakım Ünitesi’nde yaşam savaşı veren Millî Eğitim Müdürü Sabri Caner, saniye saniye ölümü izlediğini söyledi: 'Bana geldiğini gördüm. 'Allah, Allah, Allah çarpıyor' dedim. Ve çarptı. Kazım'ın Makam Şoförü ağlaması 'nolur ölme, aç gözlerini' demesi hâlâ kulaklarımda çınlıyor. Alacak nefesimiz varmış. 0 cendereden sağ çıktık. Trafik terörüne, hız terörüne artık daha çok eğileceğim.'
 
OLUM HİSSİ
 
 28 Şubat 2012 tarihinde Isparta’da Millî Eğitim Müdürü olarak göreve başlayan Sabri Caner, geçirdiği kazada ağır yaralandı. Süleyman Demirel Üniversitesi [SDÜ] Tıp Fakültesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastaneleri'nde 5 günü Yoğun Bakım Ünitesi’nde olmak üzere 3 hafta klinik tedavi gördü. Caner, O ANI, yaşadıklarını anlattı.
 
KPSS İÇİN GİDİYORDU
 
 7 Temmuz Cumartesi günü Süleyman Demirel Üniversitesi'nde (SDÜ) gerçekleştirilecek olan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) için denetim yapmaya giden Sabri Caner, şöyle konuştu:
 
 "4x 3 Isparta için hayati önem taşıyor. Bu bağlamda Mustafa Şener Okulu'na gitmiştim sabahtan, incelemelerde bulundum.
 
 09.00'da SDÜ’ de olmam lazımdı. Kazım ile Makam Şoförü ile yola çıktık. Kaza tam 08.45'te oldu.
 Karşı tarafın geldiği yön 500 m... Anlamadığım şu. Bu kadar kısa mesafede nasıl oldu da 140 km'ye yükseldin.
 
 Aracın geldiğini gördüm. Üzerimize geliyordu. Hatırladığım 'Allah, çarpıyor' dediğim oldu. Geldi, güm diye bağrıma çarptı.
 
 Makam şoförümün başucumda ağladığını gördüm. Ve O'na şunu söyledim; "üzülme Kazım. Senin bir suçun yok.'
 
 Şimdiye değin ölümden korktuğumu sanmıyorum. Korkmazdım. Ama o anı yaşadıktan sonra korkmaya başladım.
 
 Etrafımdaki sesleri duyuyordum. Siren sesIeri  Ayak sesleri... Telaşını hissediyordum.
 
 İlk başlarda inanın ben de bu kadar ağır bir şekilde yaralı olduğumu bilmiyordum. Sadece kaburgam kırık, köprücük kemiğim kırık, eziklikler var. Alnımda yarıklar var diye düşünüyordum. Sol omzumdaki tüm kılcal damarlar dâhi hasar görmüş.
 
 Ölümün kıyısında yaşadık. Alacak nefesimiz varmış, içecek suyumuz varmış, Yoğun Bakım'dan çıktık."
 
BAŞIMA GELECEĞİ HİSSETTİM AMA BİZDE KUSUR YÜZDE 25 KARŞI TARAF YÜZDE 75 KUSURLU
 
 Aslında başımıza gelecekleri hissetmiştim. Kazım'da bir kararsızlık gördüm. Bir sağa baktı, bir sola baktı. Tereddüt etti. Kararsız kaldı sanki. Adam geldi güm diye vurdu. Şehir içindeyiz. Hızı 140. İnanılmaz bir durum bu. Kusur oranları açıklandı. Adamların kusuru yüzde 75 çıktı."
 
SEVİLDİĞİNİ BİLMEK ÇOK GÜZEL
 
 5 günlük Yoğun Bakım ve bunu izleyen klinik tedavi sürecinde Millî Eğitim Bakanı'ndan da telefon aldıklarını, dostlarının, ailesinin ve akrabalarının yanına koştuğunu kaydeden Caner, "bunu görmek çok güzel. Bana güç verdi. Moral verdi. Dayanma azmi verdi. 49 yaşındayım. 9 yıl bilfiil öğretmenlik yaptım. 11 yıl idarecilik yaptım. 2 çocuk babasıyım. Şimdi ölümden korkuyorum" dedi.
 
POZİTİF DÜŞÜNÜYORUM TRAFİK TERÖRÜNE EĞİLECEĞİM
 
 Kadere inandığını kaydeden Caner, "bu olaya pozitif bakıyorum. Kaderimde var. Yaşadım. Ders aldım Kazaya pozitif bakmayı öğrendim. Hız konusuna ve trafik terörüne, daha çok eğileceğim.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR