30 Nisan 2024 Salı

Köpeklerden korkuyorum diye köpekleri yok edemeyiz

Köpeklerden korkuyorum diye köpekleri yok edemeyiz

Isparta

Isparta Hayvan Hakları Derneği Başkanı Aynur Gül Asem,  Isparta ili ve ilçelerinde toplam 3 tane hayvan barınağı olup, barınakların yeterli olmadığını, yapılan çalışmaların hızlandırılması gerektiğini ve hayvanların planlı bir şekilde kısırlaştırılarak zarar görmeden kontrol altına alınmasının sokak hayvanları için en iyi çözüm olduğuna dair açıklamalarda bulundu.

Yapılan açıklamada Asem; “Köpeklerden korkuyorum diye köpekleri yok edemeyiz. Hayvanların kimseye zararı yoktur. Onları öldürmemiz gerekmez. Bir kentte sokak hayvanlarının üremelerini kontrol altına aldığımız zaman, bu hayvanlar kimseye zarar veremez. Devletimiz onlara gereken önemi gösteriyor fakat özellikle ilçe belediyeleri yetersiz kalıyor. Isparta’da toplam 3 tane hayvan barınma alanı var. Bunun bütün ülkede yaygınlaştırılması gerekiyor. Bir sokakta en fazla bir veya iki köpek kalıp onları kısırlaştırdığımızda bu iki köpeğin kimseye zarar veremeyeceği açık ve nettir” ifadelerini kullandı.

İlçe belediye başkanlarına çağrıda bulunan Asem;

 “Isparta’nın her ilçesine hayvan barınaklarını bir an evvel yapalım onları sahipsiz bırakmayalım” dedi.

HABER/ ALİ RIZA CESUR

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Gezgin sincap

28 Nisan 2023 Cuma 09:53

Sokaklarin süsü kedi , köpek değildir, çiçeklerdir, çocuklardır, ağaçlardır.Burda mama lobisi ne derse o!Avrupa da bir örnek gösteremezsin başıboş hayvanlara Amaç şu .Zaten vücuduna 3 yıl önce zehir aldın .Şimdi de köpek endeksli altyapı kuruyorlar Siz siz olun mRNA asilarindan uzak durun.Bir de lütfen hayvanlarinizi asilamayin.Aşilamayin.Tepkisel olun.Bir uyanık binlerce farkındalık yaratabilir.Başkan ağaç dikin.Somut altin alın

Dışarda rahat yürüyemeyen vatandaş

27 Nisan 2023 Perşembe 22:29

Köpekten korkmak demek hayvan düşmanı olmak demek değildir. Öyle olsaydı köpekler tarafından öldürülen onca kediyi görüp onların da hakkını savunmanız gerekirdi. Önce bunu anlasanız keşke.... Kısırlaştırmanın ve aşılamanın da tek başına bir çözüm olmadığı aşikar. Köpek bana saldırdıktan sonra, ben o travmayı yaşadıktan sonra aşılı olsa bile o travmayı nasıl atlatabilirim??? Artık bu başıboş köpek sorununa ciddi anlamda çözüm bulunmalı ve sokaklar güvenli hale getirilmeli!!!!!

Burak

27 Nisan 2023 Perşembe 17:29

Sahipli köpek çocuk parkına girecekse yönetmelik gereği tasmalı, ipli ve ağızlıklı olması gerekiyor. Sahipli köpek böyle iken her çocuk parkı sahipsiz 5 köpeğin yuvası olmuş. Bu köpeklerin toplanması için daha kaç kişinin ölmesi lazım???

Çünürlü

27 Nisan 2023 Perşembe 17:27

Ülke hindistanı geçti. Erdoğan dünyaya meydan okudu bu itperestlere dokunamadı. Kutsal köpek imparatorluğuna hoşgeldiniz...

İnsan

27 Nisan 2023 Perşembe 17:25

Çünürde oturuyorum. İki çocuğum var ilkokul ile evimin arası 900 metre. Fakat çocuklar okula yürüyerek gidemiyor. Çünkü 900 metrede 3 tane köpek bölgesinden geçmek zorundalar. Bir kez onlarla beraber yürüyorken saldırıya uğradık. Allahtan ben yanlarındaydım. Çocukların sokağa çıkamadığı, ama köpeklerin her hakkının olduğu bir ülke olduk. geçen sene 40 kişi öldü köpekler yüzünden. Avrupa da başıboş köpek olmaz olamaz. Ama her meselede avrupayı örnek gösterenler bu konuda suskun.

İnsan sever

27 Nisan 2023 Perşembe 16:26

Atın siz köpekleri çünüre, Oy zamanı köpeklerden alsınlar oyu. Böyle belediyecilik olmaz, ne dünyada ne avrupada... demekki beceremiyor belediye kısırlaştırmayı, beceriksiz Isparta belediyesi.

Selman

27 Nisan 2023 Perşembe 16:19

Üremeyi kontrol altına almak, ksıırlaştırmak vs hep boş laf. Üniversite içinde, tıp fakültesi yanındaki boş arazide tonla yavru enik var. Reva mı bu insanlara bu durum? Yüzbin defa yazdım belediyeye, hepsi basmakalıp cevaplar. Hem bu hayvanlara da yazık. Gereksiz bir kutuplaşma var bu yüzden. Tehlike pktansiyeli yüksek olan bir hayvan sokakta başıboş olamaz. 2022 yılında köpek yüzünden ölenlerin aayısı pkk teröründen daha fazla.

Selman

27 Nisan 2023 Perşembe 16:15

Gelsin çünüre, akşam bi yürüsün bakalım, endamını görelim, köpekten korkmak yok ama

İnsan sever

27 Nisan 2023 Perşembe 16:11

Kendi memleketimizde işgal hayatı yaşatanlara lanet olsun. 1 senede bu köpekler yüzünden 40 kişi ölmüş, iki çocuğumuz kuduzdan ölmüş, nicelerini köpek parçalamış, arabanın önüne sürüp öldürmüş hala köpek propagandası yapılıyor bu şehirde. Belediyedeki kimseye hakkım helal değil. Her gün dua ediyorum Allah'ım sen bunları köpekleriyle haşret diye. Bir de utanmadan her yere bilboard asarlar mama merhamet diye. Peygamberimiz zamanında ne uygulanmış önce bir bakın.

cahid yalcın

27 Nisan 2023 Perşembe 14:39

kendi doğrularınızı kendinize saklayın geceleri dışarı çıkmak bi yana, gürültüden uyuyamıyoruz. Dünyanın hiçbir ülkesinde olmayan bu saçma sapan uygulamayı savunmayın. Bütün başıboş köpekler toplanmalı.

Başıboş Köpek Mağduru

27 Nisan 2023 Perşembe 09:32

Dünyada hayvan hakkı (animal right) diye resmi bir tanım yok. Doğrusu hayvan refahı (animal welfare) olarak geçer. Bu da hayvanların sokaklarda yaşayarak hem kendileri hem de toplum için tehdit oluşturmaması adına kamu otoritesinin tedbir alması gerektiğidir. O köpekler de sokakta araba çarpması, açlık ve hastalık nedeniyle acı çekiyor. En güzeli bu kurttan evcilleştirilmiş hayvanların gelişmiş ülkelerdeki gibi sokaktan arındırılmasıdır.

Başıboş Köpek Mağduru

27 Nisan 2023 Perşembe 09:30

Kendisi ve varsa çocukları köpek saldırısına uğramayacak bir ortamda yaşıyor olabilir. Ama kenar mahalleler ve kırsalda çocuklar okula giderken saldırıya uğruyor. Geçen sene Van'da 4 yaşındaki Ruşen Kolcu kızımız köpekler tarafından canlı canlı yendi. Görüntüleri internette var. Ailesi köpekelrin ağzından aldı kızlarının kemiklerini. Patili dostlarımız geçen hafta 4 yaşındaki bir çocuğumuzun kafa derisini yüzdü. İnternette görüntüsü var. Bırakın bu hayvan hakları numaralarını lütfen.

Bugra

27 Nisan 2023 Perşembe 09:28

Gölcük ve milasa motorla çıkamıyorum sürekli kovaliyorlar başıboş köpek istemiyorum

Başıboş Köpek Mağduru

27 Nisan 2023 Perşembe 09:28

Bu hanımefendi et yemiyor mu acaba? Hayvanların özellikle de tavukların hangi koşullarda yetiştirildiği konusunda bir gün bile bir açıklaması olmuş mu acaba? Üstelik belediyeler haşereleri ilaçlayarak itlaf ediyor ve ayrıca fareleri de öldürüyor. Bu hayvanların canı için de bir tepki göstermeyi düşünüyor mu acaba? Kaldı ki o hayvanlar çocuklara saldırmıyor. Geçen sene TÜrkiye'de 30 kişi köpek saldırısı nedeniyle öldü. Hanımefendi muhtemelen arabasıyla güzel semtinden işe gidiyor.

Başıboş Köpek Mağduru

27 Nisan 2023 Perşembe 09:25

Klasik bir hayvansever görünümlü başıboşköpeksever açıklaması. Öncelikle bilimden uzak bu açıklamalara insan gerçekten hayret ediyor. Çünkü hayvan kısırlaştırılınca saldırganlığı bitmiyor. 10 milyon başıboş köpek toplumu tehdit ediyor. Bunları barınağa alıp bu hayvanseverler (sözde) alıp sahiplenmezse bir süre sonra uyutmak gerekiyor. Tüm medeni ülkeler böyle yapıyor. Tabi Afganistan ve Hindistan'ı örnek almıyorsak bizim de bunu yapmamız lazım. Ayrıca bu hanımefendi et yemiyor mu acaba?

Kopek

27 Nisan 2023 Perşembe 08:07

Başkanın karısı bu kadar destek verirken köpekleri zaten yok edemeyiz. Doğal seleksiyon gereği 10 tane yavru doğuruyorsa 9 u doğal olarak ölmeli. Ama siz hayvanseverler 10 yavruyu da yaşatırsanız olacağı bu ! Kopek cumhuriyeti !!!!

Hikmet

27 Nisan 2023 Perşembe 01:04

Korkmuyoruz fakat saldırıp istirmaya çalışıyorlar. Buna çözümünüz ne??? Ayazmana'da su doldurulan mevkide köpekler arabamın içine atliyacaklar neredeyse. Davraz itfaiyenin ilerisinde bisikletle giderken de üzerime yürüdüler zor kaçtım. Çözümünüz ne??? Bu şekilde demeç vermekle meseleyi halletmiş olmuyorsunuz.

AOY

27 Nisan 2023 Perşembe 00:49

Başıboş köpek olmaz. Sokaklar köpeklerin değil çocukların insanlarındır. Acısız , işkencesiz şekilde acil uyutulmalıdırlar. Vicdan ve medeniyet bunu gerektirir. Yoksa insanlar vahşi yöntemler ile çözüm arayışına girer. Belediye bu sorunu ciddiye almalı.. dernek başkanı hanımefendinin ise ciddiye alınacak bir tarafı yok .

Isparta

26 Nisan 2023 Çarşamba 21:00

Aynur Gül hanım doğru söylemiş. Köpek ve kediler öldürülmemelidir. Başıboş köpek ve kediler aşılanmalı ve kısırlaştırılmalıdır. Hayvan barınakları olmalıdır. Başı boş köpekler kuduz, tenya hastalıkları olabilir. Bu hayvanlar başı boş insanlara saldırıyor.

İnsanca Yaşam

26 Nisan 2023 Çarşamba 19:17

Başıboş köpek istemiyorum. Hayvanları çok seviyorum. Ama şehir merkezinde mahalle ve sokak aralarında ve Sdü kampusünde çok fazla köpek var. Biz yetişkinler neyse de çocuklar korkularından ne yapacaklarını şaşırıyorlar korkularından yola caddeye atlıyorlar. Üniversitede ölen kız öğrenciyi unutmadım. Unutturmam. Medeni ülkelerde nasıl sokak hayvanı yoksa bizde de olmasın isterim

ıspartalı 32

26 Nisan 2023 Çarşamba 11:04

bu halk saglığı ve hayvan sağlığı ile ilgili bir konu herkes atıyor bol keseden hayvan sever adı altındaki bir çok dernek ve örgüt küresel mama şirketleriyle ortak çalışma içinde ve ayrıca tüm avrupa ülkerinde sahipli ve sahipsiz hayvanların çocuk parklarına girmesine müsade edilmiyor çünkü paraziter hastalık kuduz gibi hastalık tehlikesi var saldırmalarıda çabası aynı zamanda 3 ay içersinde sahiplendirilmeyen hayvanlar ötanazi yapılıyor başka care yok boş boş köpek seviciliği çok tehlikeli

Mağdur

26 Nisan 2023 Çarşamba 10:40

Aynur hanım köpeği kisirlastircam ama 3 binlira para istiyorlar nasıl olcak bu iş senede 2 sefer doğuruyor başı boş ekmek veriyorum diye kapıdan ayrılmıyor ne yapcaz nasıl hakından gelcem çözemedim ya imha edeceğim yada

dff

26 Nisan 2023 Çarşamba 10:40

Ben de insanlardan korkuyorum. Ne yapsak acaba? Toplasak mı?

Hayvansever

26 Nisan 2023 Çarşamba 10:31

Kaymakkapıdaki otobüs dudaklarında yazık köpekler aç durumda aynı şekilde terminalin oradaki saat kulesi çevresindeki ve tıp fakültesi hastanesi bahçesindeki kedi ve köpeklere acilen mama ve gıda desteği sağlanmalı, yazık aç durumdalar

duyarlı vatandaş

26 Nisan 2023 Çarşamba 10:30

eğer belediye işini yapmıyorsa, topluma da zararı dokunuyorsa ****et de yok edilir, edilmelidir de. İnsan sağlığı köpek sağlığından üstündür.

vatandaş

26 Nisan 2023 Çarşamba 10:29

hayvanların üremelerini engellemek sayılarının artmasını önler sadece, saldırmalarını engellemez. tamam bizde hayvanlar öldürülsün demiyoruz ama bu açıklama hayvan hakları derneği başkanına göre aşırı basit kaçmış. Motosikletlerin arabaların önüne atlayan, çocuklara saldıran hayvanları için farklı çözüm önerileri bekliyoruz

Ispartanin şehirde yaşayan köylüsü

26 Nisan 2023 Çarşamba 10:24

Köpekleri yada diğer canlıları yok etmeyelim tabiki ama şehir merkezi gibi yerlerde başıboş olması tehlikeli sahipli olan hayvanlar tabiki hayatımızda olmalı tepki gösteren insanlar başıboş hayvanlar için sesini duyurmaya çalışıyor...

Vatandaş

26 Nisan 2023 Çarşamba 10:24

Kedi ve köpekleri öldürenlerin sonu çok kötü oluyor, bu hayvanların teline zarar vermek çok büyük günahtır, Bunları yaşatmalıyız onlarda toplumun birer parçası onların da yaşamaya ve yaşatılmaya hakkı var, lütfen bu konudA duyarlı olalım

Antalyalı

26 Nisan 2023 Çarşamba 10:20

Hayvanları hepimiz seviyoruz ancak sahipsiz ve ya Sokak hayvanı olmaz ! Sokak köpeklerinden dolayı onlarca vatandaşımız öldü ya da sakat kaldı, hiç bir şey insandan da önemli değil. Avrupa’nın hiç bir şehrinde sokak hayvanı yok. Bu minvalde sokakta hayvan olmamalı, hayvanlara da yazık, dileyen sahiplenmeli

Ahmet

26 Nisan 2023 Çarşamba 10:18

Maalesef ıspartada köpekler aç ve açıkta, ilgilenen yok aç durumdalar barınaklar yetersiz Belediye dahA çok bu konuyla ilgilenmeli, yazık bu hayvanlara onlara sahip çıkalım

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR