29 Nisan 2024 Pazartesi

Kıbrıs Gazisi o harekatı anlattı

Kıbrıs Gazisi o harekatı anlattı

Isparta

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Isparta Şubesi Başkan Yardımcısı olan aynı zamanda Kıbrıs Gazisi Emekli Hava Astsubayı Hamit Gülbiçer, 20 Temmuz 1974 yılında gerçekleşen Kıbrıs Barış Harekatı’nda yaşadıklarını anlattı.

Gülbiçer, “Ayşe Tatile Çıksın” parolası ile başlayan harekatın, Kıbrıs’ta Türklerin uğradığı baskı ve zulmü durdurmak için düzenlendiğini söyledi. 80 yaşındaki Kıbrıs Gazisi Gülbiçer, açıklamasına şu şekilde devam etti; “Ben emekli hava astsubayıyım. C-160 Transal kargo uçaklarında loadmaster (yükleme uzmanı) olarak 17 Bin saat uçuşum var. 33 sene hava kuvvetlerinde görev yaptım. 20 Temmuz 1974 yılında Kıbrıs Harekatı’na 12. Hava Ulaştırma Ana Üssü Kayseri’den katıldık. Kıbrıs’a Türklerin uğradığı baskı ve zulmü ortadan kaldırmak amacıyla gittik. 30 tane C-160 Transal ve 7 tane Lockheed C-130 uçakla 3 Bin askerin Kıbrıs’a indirmesini biz yaptık. Kıbrıs Harekatı’ndan 3 gün önce 17 Temmuz’da uçakları hazırlamamız için bize haber geldi. 20 Temmuz günü “Ayşe Tatile Çıksın” parolası ile Türk silahlı Kuvvetleri Kıbrıs Barış Harekatı adı altında Kıbrıs’a çıkartma yaptı. Kayseri’den kalkışı yaptık ve Mersin Anamur’a geldik. Askerleri Antalya’ya götürüyoruz diye uçağa bindirmiştik. Kıbrıs’a gittiklerinden haberleri yoktu. Anamur’dan kalkış yaptıktan sonra radara yakalanmamak için deniz seviyesinde ilerledik ve saat sabah 05.15 sıralarında Kıbrıs Beşparmak Dağları civarındaydık. Hemen askeri indirdik. Sonrasında 0 fit’den 20 bin fite çıktık. Kulaklar basınçtan dolayı çöktü. Sol kulağım duymuyor, bu sebeple gazi oldum. O gün 2 kere malzeme 1 kere asker olmak üzere toplamda 3 kere atma yaptık. 3. atma sırasında 12mm uçaksavar mermisi uçağın kuyruğundan girip çıktı. Orada ölebilirdik ama çok şükür bir şey olmadı” dedi.

 

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Erbakan hocanın emeği bu,Allah (cc)rahmet eylesin.

11 Eylül 2023 Pazartesi 15:09

O harekatı planlayan erbakan hocadır. O zaman ki askerlerle planlıyor ve ecevitin harekat başladığından sonra haberi oluyor,araştırsın inanmayanlar.

vatandaş

10 Eylül 2023 Pazar 22:40

Sırf Amerika'ya posta koyduğu için Türkiye ambargo yedi yağ kuyrukları ekmek kuyrukları oluştu. Kuyruk oluşuyordu ama bir duruşumuz vardı. Vatan öncelikliydi. Yağ kuyruğu ekmek kuyruğu diyenler neden o kuyruklar oluştu söylemezler.

Atatürkçü

10 Eylül 2023 Pazar 20:07

Allah rahmet etsin çalmayan çaldırmayan kul hakkı yemeyen yedirmeyen dürüst namuslu insan ecevit

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR