06 Mayıs 2024 Pazartesi

Kıbrıs gazileri KKTC’nin Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı

Kıbrıs gazileri KKTC’nin Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı

Isparta

Isparta’nın Kıbrıs Gazileri, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin, Cumhuriyet Bayramının 40. yılını kutladı.

Muharip Gaziler Derneği Isparta Şubesi Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Kıbrıs gazisi olan Hamit Gülbiçer, 20 Temmuz 1974 yılında yapılan Kıbrıs Barış Harekatı’na Hava Astsubayı olarak katıldığını ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin harekattan 9 yıl sonra Cumhuriyeti ilan ettiğini söyledi. Gülbiçer, açıklamasında; “Muharip Gaziler Derneği Isparta Şubesi adına uzun süre özgürlük ve bağımsızlık mücadelesi veren Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin, Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum. Kıbrıs’taki Türklerin uğradığı baskı ve zulmü durdurmak adında düzenlenen Kıbrıs Barış Harekatı’na hava astsubayı olarak katıldım. Harekattan 9 yıl sona Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, cumhuriyeti ilan etti. Bu yıl ise Cumhuriyet Bayramı’nın 40. yılını kutluyoruz” şeklinde konuştu.

Emekli Kara Kuvvetleri Astsubayı Ramazan Çalık; “20 Temmuz günü “Ayşe Tatile Çıksın” parolası ile Türk silahlı Kuvvetleri Kıbrıs Barış Harekatı adı altında Kıbrıs’a çıkartma yaptı. Harekattan 9 yıl sonra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Cumhuriyeti ilan etti. Kıbrıs’ın Cumhuriyet Bayramı kutluyorum” dedi.

Harekata kara komandosu olarak katılan Alaattin Aksüzek; “Kıbrıs Harekatı sonrasında 1976'da Kıbrıs Türk Federe Devleti kuruldu. 15 Kasım 1983'te Kıbrıs Türk Federe Devleti meclisi self-determinasyon hakkını kullanarak oy birliği ile aldığı bir kararla, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni ilan etti. KKTC'nin kuruluş bildirgesini kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş okudu” şeklinde konuştu.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR