27 Nisan 2024 Cumartesi

Kendinizi neden yorgun hissediyorsunuz?

Kendinizi neden yorgun hissediyorsunuz?

Isparta

Pek çok insanın yorgunluktan şikayet eder. Yorgunluk bir sağlık probleminin belirtisi olduğu gibi çoğu durumda yetersiz beslenmeden kaynaklanabilir. Diyetisyen Sıla Gümüş, yorgunluğuna neden olan beslenme alışkanlıklarını anlatarak doğru beslenme konusunda tavsiyelerde bulundu.

Yorgunluğun nedenlerini araştırmak için kan tahlili yapılması gerektiğini kaydeden Gümüş, ayrıca yorgunluğun aşırı karbonhidrat tüketimi, yetersiz sıvı alımı ve yetersiz protein alımından olabileceğini belirtti. Gümüş; "Kişide yorgunluk varsa bunun belli başlı sebebleri olabilir. Bunun için kan tahlili yaptırmak gerekir. Kan tahlillerinde bir anormallik varsa kişi de yorgunluk belirtisi görülebilir. Karbonhidratları aşırı tüketiyorsak yorgun hissedebiliriz. Özellikle kendinizi uzun süre aç bırakıyorsanız yorgun hissetmeniz çok normaldir. Bunun yanında günlük protein tüketiminiz çok az ise de yorgunluk hissedebiliriz. Bunun için kahvaltı, öğle ve akşam yemeklerinde protein kaynaklı beslenmeliyiz. Örneğin kahvaltı da simit yemek zorundaysak yanına bir peynir ya da ayran eklememiz  gerekiyor. Öğle ve akşam yemeklerin de mutlaka ayran, süt ve süt ürünleri eklememiz gerekiyor. Yaptığımız çorbaların mutlaka protein içermesi gerekmektedir" dedi. (Ali Rıza Cesur)

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Garip

18 Mayıs 2023 Perşembe 18:52

Kendimi neden yorgun hissediyorum?Ne kadar uğraşamam da ay sonunu getiremiykrum

kamil

18 Mayıs 2023 Perşembe 17:09

abla bi git allasen

mesud

18 Mayıs 2023 Perşembe 15:38

çünkü fakiriz

Parasızlıktan

18 Mayıs 2023 Perşembe 14:52

Parasızlıktan yorgun hissediyorum.param olsa geç saatlere kadar çalışıp yetirmeye çalışacağıma.hafta sonu tatile kaçarım dinlenirim para olmayınca yetmeyince yoruluyoruz böyle

ıspartalı32

18 Mayıs 2023 Perşembe 11:50

o kadar zor durumdayım ki ne anlatıyorsun ablacım? borçlar bir yandan, icralık olmuşuz geçinemez duruma gelmişiz. ne çorbaya proteini ne simitin yanına ayranı? yemin ediyorum azrail akşam 9'da canını almaya geliyorum dese 9 çok geç 6'da gel derim. yaşamak istemiyorum. intiharın eşiğindeyim.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR