27 Nisan 2024 Cumartesi

KEMAL BEYİN HANDİKAPI

KEMAL BEYİN HANDİKAPI

Isparta

Ulusumuzun tümünün istisnasız paylaştığı sosyal değerler vardır. Yolda bir ekmek parçası bulsa kutsal kabul eder, kenara alır ve ona hürmet eder. Üstüne basıp geçmez. Sağcısı solcusu, alevisi-sünnisi için bayrak kutsaldır, hiçbir zaman ona hiçbir şartta saygısızlığı affetmez. Asker-polis, her zaman milletimin başı üstündedir. Ona her zaman ve her şartta saygı ve hürmet duyar. Seccade de kutsaldır. İnsanın yaratıcısıyla iletişime geçtiği, kendisini Rabbine en yakın hissettiği en temiz mekândır. Bu açıdan hürmete layıktır.
Ülkemiz topraklarında yaşayan vatandaşlarımızın yüzde yetmiş beşi (75) dinini diyanetini bilir. Cenazesini, ramazanını bilir. Hatimini, Kur’anını bilir. Mevlidini aşuresini de bilir. Cumaya, bayram namazına gider. Camiye gelir, abdest alır, namaza durur, tesbihini çeker, duasını eder ve iç huzuruyla camiden çıkar gider.
Kalan dilimin yüzde onbeşi (15), camiyi ve cemaati bulunduğu çevresinden az da olsa duymuştur, görmüştür.  Ama bu çevrede zararlı alışkanlıklar da vardır. Kendilerini sosyal kabul ettiklerinden, ne dinden ne de o çevrelerinden kopamazlar. Hal böyle olunca da dine ve dindarlara karşı mesafeli dururlar.
Dilimin son geri kalan yüzde on’u (10) ise malesef acınacak haldedir. Halleri vakitleri yerinde olan bu zümreye birçokları “beyaz Türkler” der. Kahir ekseriyeti Müslüman olan bu ülkede bu arkadaşlar azınlık pozisyonunda gibidir ama hiçbir zaman da konfor alanları daralmaz bu arkadaşların. Bu dilimin, doğumdan ölüme kadar din ve diyanetle ilişkisi olmaz. Cumaya, bayrama, mevlide gitmezler. İftar ve sahurla işi olmaz. Kendi ana-babasının cenazesi bile olsa namazlarını kılmaz, başkalarının cenazesi için mezarlık törenlerine hiç gitmezler. Bayram namazlarına bırakın çocukları ile kendileri de gitmez, imama, camiye, cemaate müstehzi bir hava ile yaklaşırlar. Yürüyerek camiye gelmediklerine memnundurlar. Ölünce tabutla camiye geleceklerini de bilirler. Bundan dolayı camiden ve dinden öcü gibi de korkarlar.
Bu grubun din konusunda hiç bilgileri yoktur. Dine ve dindara karşı oldukça keskin önyargıları vardır. Camiye nasıl girilir, namaz nasıl kılınır, seccade nedir, abdest nedir, saf nedir, tesbih nedir, hutbe nedir vs. ilgilenmezler. Yüzde doksanlık dilime hiç mi hiç benzemezler. Kendine has çevreleri vardır. Yerler, içerler, oynarlar. Kendi keyiflerine düşkündürler. Beğenmedikleri o büyük dilimi cahil, asosyal, aptal ve ahmak bile sayarlar. Organizasyonu, itirazı ve eleştiriyi çok sever, iyi de yaparlar. Ülkede en çok konuşulan konu olan siyaseti ve sporu çok bilirler. Bu iki konuda her zaman, her yerde doğru ve kaliteli bilgiler onlardadır. Etraflarındaki çoğu yanlış şeyi düzeltmekten yorulmuşlardır. Halkı beğenmezler. Her fırsatta cahil gördükleri bu halktan kimselere akıl vermeye kalkarlar. Medeni cesaretleri her zaman tavan yapmıştır...
Son bir haftadır ulusal haberlerde, bu yüzde onluk (% 10) dilimdeki bazı yurttaşlarımızın din ve diyanetle ilgileri olmadığından kah camiye yanlış girmelerine kah seccadelerimize ayakkabı ile basmalarına üzülerek şahit oluyoruz. CHP lideri Kemal bey de bu hatayı yaptı. Seccade serili bir mekanda ayakkabılı pozlar vererek bu ülkenin yüzde 75’lik dilimini üzdü. Kemal bey özür diledi ama bu seçimler öncesi ne kadar kabul görecek bilinmez.
Galiba Kemal bey, milletin yüzde doksanlık (90) dilimine pek benzemiyor. Büyük dilimde olanlar o seccadeyi görse bırakın ayakkabı basmayı ile açık seccadeye basmamaya bile özen gösterirler, saygı duyarlar. Ne gariptir ki, seccade üstünde ayakkabılı pozlar veren Kemal bey, müstakbel seçimleri kazandıktan sonra bu millete ve kutsalına hizmet edeceğim, diyor. Kemal bey bu millete hiç benzemediği halde, bu milleti nasıl anlayacak, bu milletin kutsallarına nasıl saygı ve sevgi besleyecek? Bu büyük dilime verdiği vaatlarini (hepsinden oy alamayacak ama) nasıl yerine getirecek? Bunları yerine getirirken kendi partililerini mi yoksa ittifak ortağı küçük partilerin beklentilerini mi öne alacak? İki arada bir derede iken millete nasıl hizmet edecek? İşi çok çok zor.
Basında yazıldığı gibi “hayatında seccade ile yolu kesişmemiş, seccadenin onun için bir anlamı olmamış, baş örtüsünü bir bez parçası” olarak görmüş bir siyasi parti liderinin milletten özür dilemesine bence hiç gerek yoktu. Özürleri kabahatlerinden büyük oldu galiba. Zaten seccadeye hassasiyetleri olsaydı, seccadeyi görememe ihtimalleri olmazdı. Hem CHP İstanbul il başkanı Kaftancıoğlu hanımı da düşünmek lazım. Canan hanım “15 Mayıstan sonra dindarlar gibi görünmek ve davranmaktan kurtulacağız” diyerek bu dindarlık görüntülerinden sıkıldığını zaten sık sık dile getiriyor. Kemal bey de Kaftancıoğlunu dinlesin ve işine baksın. Yüzde onluk dilimdeki birileri “dağdaki çobanla, sokaktaki adamla benim oyum bir mi?” diye hala yazıp duruyorlar. Bu seçimi Cumhur ittifakı kazanınca nasıl bas bas bağıracaklar, yazacaklar, hakaret edecekler bekleyip göreceğiz. Ama gözden kaçan bir şey var. Doğru, sokaktaki vatandaşın oyu Vallahi de billahi de bu arkadaşların oylarıyla bir değil. Sokaktaki insanımın verdiği oyda samimiyet var, kanaat var, inanç var, iftihar var, gurur var, devlet var, millet var, milliyetçilik var, bayrak var, vatan var… Onların oyunda ise neler var neler…
Tam burada aklıma büyük satranç ustası Kasparov geldi. Yıllar önce karşısında yirmi (20) rakibi ile aynı anda satranç oynuyordu. Bir o masaya gidiyor, bir bu masaya gidiyordu. Hamle yapıyor, zaman saatine basıyor, koşarak en baştaki masaya geliyor, tekrar hamle yapıyor ve yine zaman saatine basıyordu. Zaman bitmeden, yenilmeden Kasparov maçların hepsini kazanıyordu. Evet, şu mübarek Ramazan gününde bile dünyanın bazı yerlerinde Kur’ana ve Türkiye aleyhine saldılar tertip edilmekte, Tayyip beyin yirmi yıllık iktidarına bu son seçimler ile son vereceğiz diye her türlü operasyonlar düzenlenmekte, santranç hamleleri yapılmaktadır. Erdoğan başkan da, büyük Türk milletinden aldığı destekle, hem kendisi hem de ekibiyle bir oraya bir buraya koşarak vatan ve millet için, bayrak ve seccade için büyük bir mücadele vermektedir. Allaha şükür bu millet Tayyip beyin liderliğinde ülkemiz ve ulusumuz için düzenlenen başta 15 Temmuz darbesi olmak üzere bütün operasyonları da boşa çıkarmayı başarmıştır.
Tayyip bey üzülmesin. Unutmasın. Dünyanın her memleketinde şu mübarek Ramazanın güzelliği ve bereketi için Müslümanların evlerinden dua için havaya kalkan eller, Türk milleti, Türkiye ve Tayyip bey için de niyaz ve dua etmek üzere hala havadadır. Hayırlı ramazanlar. Kalın sağlıcakla…
İsmail TANIŞMAN

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Akıllı ol

05 Nisan 2023 Çarşamba 13:22

BURDAN SEYLENIYORUM....BU TÜPÇÜ NÜN AILESI BU ADAMA SAHİP CIKIN KAFAYI BOZMAYA BAŞLADI...TÜPÇÜ BENIM SİPARİŞ VERDİĞİM TÜP NEDE HALA GELMEDİ OLUM

emekçi

05 Nisan 2023 Çarşamba 11:25

mük****l yorum yapmışsın ismail abi 15 mayıs da halkımız zaten takdiri verecek tir

MUSTAN

05 Nisan 2023 Çarşamba 10:25

ulan nav tune denen ampul eşşeği , soğan 20 tl çok mu doğru lan ramazan günü sövdürteceksin insanı ... Gördük sizin doğrularınızı KÜRT KARDEŞLERİM DİYE DİYE HENDEKLERDE BİNLERCE VATAN EVLADI ŞEHİT OLDU SAYENİZDE. SİZ DE O SIRADA MEGRİ MEGRİ DİYE ZILGIT ÇEKİYORDUNUZ . AMPULSEVER ÇAKMA VATANSEVER SENİ

Tüpçüüüüüüüüüü

05 Nisan 2023 Çarşamba 09:03

Sen işine bak tüpçü, bu yazıları yazmak için klavyeye basan parmaklarının harcadığı enerji israf yemin ederim. Defol git.

Vatandaş

05 Nisan 2023 Çarşamba 07:00

Tüpçü sen helali, haramı bilsen insanların geçtiği kaldırımları işgal etmezsin

Salih

05 Nisan 2023 Çarşamba 03:11

İslam'ın özünden haberi olmayanlar şekille uğraşıp şekil müslümanı olurlar. Asrı saadette henüz seccade diye bir şey yoktu. Ama ihlas, fedakarlık, gayret, yardımlaşma ve KUL HAKKİNA AZAMİ DİKKAT vardı ve çok ileriydi. Asırlar geçti ve bunların yerini maalesef şekil Müslümanlığı aldı. Kur'an'ı en yukarılarda tutan ama okumayan müslümanlar türedi. Bankaya girip görevliye faizini hesaplattiran fakat görevlinin suyu sol eliyle içtiğini görünce günah uyarısı yapanlar türedi. GÜLER MİSİN AĞLAR MISIN?

Gabakçı

05 Nisan 2023 Çarşamba 00:50

Beyaz Türkler,zenci kavramlarını kimin kullandığını çok iyi biliyorum insanları namaz niyaz bilmiyorlar diye ayrıştıran üstten bakan kendilerini cennetlik gören kibir abideleri seccadeye bastı diye eleştirdiğiniz adam milletini zillet sürtük diye aşağılamaz,ayrıştırmaz naiftir,çalmaz çaldırmaz dürüsttür ve makamını korumak için milletine tuzak kurmaz onlar tuzak kurdu Allah da tuzak kurdu tuzak kuranların en hayırlısı Allahdır (Al-i imran)

İspartali

05 Nisan 2023 Çarşamba 00:26

Bugün külüstür motorunla bana carpiyordun mimar Sinan caminin orda bütün yollar senin değil herkes benim gibi anlayışlı olmayabilir dikkat et biraz

Dürüst kemal

05 Nisan 2023 Çarşamba 00:08

Bay Kemal’in handikapı seccadeye basmaksa,onu rahatlıkla cumhurbaşkanı seçebiliriz yıllarca üst düzey bürokratlık yapmış,hırsızlık yapmamış,beytül mala el uzatmamıştır dürüstlük abidesidir çalmaz çaldırmaz emeklilere de kurban bayramı ikramiyesi 15bin lira verecek siz tüpçüye ziraatten 900 milyon dolar verin bay kemal halkına verecek hayırlı uğurlu olsun cumhurbaşkanım kemal kılıçtaroğlu

Baboş

04 Nisan 2023 Salı 23:10

Kul hakkı yemek çok büyük günah tüpçü. Milletin karnı doydu din uzerinden siyaset yapanlara. Camilere siyaset girdi, miting alanı oldu. İnsanlar camiden soğudu. Sen pahaliliktan, tacizden, on yerden maaştan avanta ihalelerden bahset.

Uzman Sefa

04 Nisan 2023 Salı 22:32

15 Mayıstan sonra kimi metetcen merak ediyorum. Bu tüpçüler hep aynı

Ragıp elibol

04 Nisan 2023 Salı 21:47

Yahu şu yorumları bi açıp oku,kendini bu kadar küçültme çekil tüpçü dükkanına tüpünü sat bu yazıları sen yazmıyorsun zaten.Millet seni ti ye alıyor hala aklım başına gelmedi.

Seccade Şeytanı

04 Nisan 2023 Salı 21:45

Seccade Din İman ve İmani Birşey Değil, ve Seccade Kutsal Birşey de Değil, ve Seccade Kur'an'da da Geçmez, ve Ayakkabı Neceset de Değil, ve Ayakkabıyla Namaz kılınır ve Ayakkabı İle Seccade'ye de Basılır, ve Seccade'yi İnsan Yapar İnssnı Allah Yaratır, Neden Seccade Diyenler Allah'ın Yap dediğini Yapmazlar'da Allah'ın Yapma dediğini'de Yaparlar.

Ozan

04 Nisan 2023 Salı 21:43

Kim bu piknik tüpü

Ahmet

04 Nisan 2023 Salı 21:39

Sen neden insanları kin ve nefrete sürüklüyor sun amacın ne

Abc

04 Nisan 2023 Salı 21:39

Savundukların bakaraya makara dedi onlara neden sesin çıkmadı ?

Abdullah

04 Nisan 2023 Salı 21:12

Adam özür diledi. Bakara makara rezaletinden dolayı özür dileyen bir kişi gördün mü? O sahsı bir de büyükelçi yaptılar. KUL HAKKI AYAKLAR ALTINDA. Bunları da yaz.

Vatandaş

04 Nisan 2023 Salı 20:54

Ak hirsizlardan kac tl alarak yazdin bu yaziyi.Yaziklar olsun sana .

Yalvaçlı Emekli.

04 Nisan 2023 Salı 20:23

AKP bu tipli adamlar sayesinde kaybedecek, yalaka yardakçı ve at gramafonu iğnesi.

Ulvi

04 Nisan 2023 Salı 20:16

Sen incir cekirdeği kadar beynini bu yalan yalnıs işlere kafanı yoruyorsun da soğanın 30 TL olduğu ülkeyi bu hale getirenlere bir çift lafın yok mu? Üstelik ben şahsım adına Elhamdülüllah müslümanım, fakat senin gibi yetme akıllı laflar edip seccadenin kutsal olduğunu savunmuyorum. Şunu düşün seccadede namaz kıldıktan sonra onu niçin kaldırmamıslar. Yoksa senin evinde seccade hep yerdemi kalıyor ?

ÖZGE

04 Nisan 2023 Salı 20:10

CAMİLERDEN ÇIKMAYAN ADAM SANACAKLAR SENİDE TAZIK YAG TENEKELERİ KURANLA MİTİNG SECCADE YAKINDA CAMİ MİNARESİNE ÇIKARSINIZ sen burda mübarek günde canan hakkında neden konuşuyorsun madem müslümansın tuzune söyle adamsan kadın gibi burda dedikodu edecegine ayıp be ayıp

saadet

04 Nisan 2023 Salı 20:07

namaz kılıyormusun acaba yalaka mübarek günde utanmazlar sizi seccadenin orda işi neymiş acaba kurandan pasta yaptınız bayrakların üstüne basa basa namaza durdunuz utanmazlar BAYRAK KUTSAL SECCADE DEGİL KUMAŞ HER YERDE VAR NİYE AYAK ORTASINA KOYDUNUZ BASSIN DİYE UTANMAZ TAYYİBE NE DUASI EDECEGİM BE NE İÇİN SOGAN 3* LİRA OLDU ONUN İÇİNMİ ELLER HAVADA TAYYİBE DUA İMİŞ KEFENSİZ GÖMDÜĞÜNÜZ İNSANLAR İÇİNMİ NE SİNİR ADAMSIN SEN BE MİLLET CADIRDA KARISI TOGG DA BUNAMI DUA EDECEGİM

Turan

04 Nisan 2023 Salı 19:55

Nav tune , Sende AMPULE AYAKCİ OLMUSSUN AMPUL SEVER SENİ

Hasan yol

04 Nisan 2023 Salı 19:47

Dükkanının onundeki kaldırımdan gecilmiyo.isgalci bu arkadaşı tanıyanlar bilir paraya tapar..

Ata

04 Nisan 2023 Salı 19:16

Ensar vakfı 43 erkek çocuğu senin çocuğun varmıAllah'ın bütün Vasıflarını toplamış liderDokunmak bile SevapHz peygamberden sonra gelecek olan peygamberCuma günü sallıyorum bi bakara bu bakara iyi MakaraCumhurbaşkanından Allahtan korkar gibi korkarız Bunlar hiç zoruna gitmedimiDurex dediğin gibi keşke baban seni çarşafa bıraksaydı

davrazlı halilcim

04 Nisan 2023 Salı 19:12

sen bu adamdan ötürü bi milletin yöneticisini değiştirmek istiyosan , sen zaten pire için yorgan yakıyosun demektir ,

muhammed mustafa ya cevap

04 Nisan 2023 Salı 19:08

hırsız olmadığı halde namaz kılmıyosa yine işe yaramazdır o adam

içten konuşan

04 Nisan 2023 Salı 19:05

siz eğer göz göre göre verecekseniz oy' unuzu kılıçdaroğlu na , ben de iyice anlamış olurum artık göz ile doğrunun bulunmadığını

Eğirdirli

04 Nisan 2023 Salı 19:04

Ulan tüpçü senin 2 dakika adam ol desek gözünü saatteysen ayırmazsın gelmiş burda insanları ayrıştırıyorsun akp savunuyorsun … git tüpünü sat .. adam olsaydın insan içine çıkardın

Anonim

04 Nisan 2023 Salı 19:00

Dini siyasete bağlamak ayıptır günahtır.

Tekin Acar

04 Nisan 2023 Salı 18:49

Bilmeden yaptığını söyledi ve özür diledi.Sen kendi kokuşmuş hatta lağımlaşmış çöplüğüne bak.

AKSULU

04 Nisan 2023 Salı 18:48

TANIŞMAN SEN KİMSİN LAN BABAN İÇİN DUA ET ZIMBIRTI

nav tune

04 Nisan 2023 Salı 18:44

YAZDIKLARIN :İSLAMİ,İNSANİ AHLAKİ, YAZIDIR LAKİN: senin YAZDIKLARINDAN MARKSA ,EMPERYALİZME,YABACI İDEOLOJİLERE HAYRAN OLAN LAR ANLAMAZLAR.anlaslar bile karşı çıkarlar.VARSI KARŞI ÇIKAN ÇIKSIN. VATANINA EVLAT OLMAYANLAR,HAÇLIYA AVRAT OLURLARMIŞ,EVİNE HANIM OLMAYANLARDA,BAŞKASINA AYAKÇI OLURLARMIŞ,HER DOĞRUYA KARŞI ÇIKANLARDA emperyalizme KÖLE OLURLARMIŞ.

Isparta esnafı

04 Nisan 2023 Salı 18:30

Şeytan seni görse seytanligindan utanır kaçar sen ne fitnesin sen ne mahluksun yarım aklınla insanlar arasına fitne tohumu ekmeye çalışıyorsun Biz Türk milleti olarak hepimiz birbirimizi seviyoruz senin gibi aşagılıklar bölemez bizi

Atakan

04 Nisan 2023 Salı 18:24

bos bunlar boselhamdulillah deyip 4 maas alanlsri yazsana yemiyor artik millet peynir et kac para ondan bahset

bombaci mulayim

04 Nisan 2023 Salı 18:03

Bu yazıyı gece 12 den sonra yayınlayın. Çocuklar korkuyor.

Davrazlı Halil

04 Nisan 2023 Salı 18:01

Bu tüp satan adam yüzünden bizim ev akp ye oy vermeyecek

Isparta

04 Nisan 2023 Salı 17:59

Utanmaz herif sen kimsin

Son spartalı

04 Nisan 2023 Salı 17:56

Len tüpçü aleviyi sünniyi niye karıştırıyosun. İnsanları ikiye bölmekten bi vazgeçin artık. Şu yazından sonra sende beyin olmadıgını düşünüyorum

Dogrusu

04 Nisan 2023 Salı 17:36

Bu yazıyı Akp li kayinbabama okuttum.Adam akp bunlardaki kaldı diye isyan etti.

Sabir

04 Nisan 2023 Salı 17:33

Ya sen yazarmisin.Sarayda soytarılık mı yapıyorsun.Senin gibiler müslüman olamaz.Musluman adam.iftira atıp insanları birbirine düşürmez.

Kim bu

04 Nisan 2023 Salı 17:31

Baksen yalaka düpçü gene çıkmış delik dondan çıkar gibi

Vatan

04 Nisan 2023 Salı 16:58

Komik (:(:(:(:(:

herhangibiri

04 Nisan 2023 Salı 16:15

+18 işaretini koysanız korku filmi gibi tipe çocuklar korkuyor RTÜK görev başına

Abdullah

04 Nisan 2023 Salı 16:12

Dinden kitaptan bahsediyorsun gecen yil elektrik kesildiginde millete 50 liralik isiticiyi 150 liradan sattiniz simdi utanmadan yazi mi yaziyorsun burda sizde allah korkusu falan kalmamis

türkeş dayı

04 Nisan 2023 Salı 16:09

anlat gargamel anlat. sen seversin yalanı, yalamayı.

Hadi oradan tüpçüüüü

04 Nisan 2023 Salı 15:58

Sen önce haddini bil haddini bilmiyorsan defol git artık bomba32 bu adamın yazılarını burada çıkarmak hoşunuza mı gidiyor bu adamda utanma duygusu varsa bir daha yazı yaznaz

Fuzuli

04 Nisan 2023 Salı 15:30

Metin milli diye bir sanatçı vardı, babam hep derdi ki adam para vererek çıkıyor TV'ye. Sizi görünce aklıma o geldi. Bedava yazmanıza izin veriyorlar mı?

Şark

04 Nisan 2023 Salı 15:27

Nereden vursaaaakkkkk arayışınızı ulusumuz fark ediyor merak etme. Yıl 2023 ve hiç kimsenin İslamiyetle ve müslümanlarla uğraştığı yok. Buradan ekmek çıkmaz size.

misafir

04 Nisan 2023 Salı 15:25

Baştan sona riyakarlık, halkı kin ve nefrete sevk etmek, dezenformasyonun dibi. Tam bir islam bilmezlik. Kaldırım işgalcisinin kapıldığı rüzgarın durulacağı gün yakındır.

Hacı

04 Nisan 2023 Salı 15:23

La bi git tüpünü sat sen boş yapma

İspartali

04 Nisan 2023 Salı 15:17

Küçük çocuklar evkendirilirken,ayetlere bakara makara derken ağzını acmayanlar

Durex

04 Nisan 2023 Salı 15:16

Keşke baban çarşafa bıraksaydı

Ispartalı

04 Nisan 2023 Salı 15:00

Seccade kutsal değildir (Diyanet fetva verdi bununla ilgili)%10'lık kısım diye aşağıladığın kesim senden daha fazla dini bilgiye sahip, senden daha fazla dikkat ediyorlardır eminim. Mesela sen kul hakkı yerken kaldırımları babanın çiftliği gibi kullanırken onlar bunu yapmaz. İhtiyaç duymazlar. Kamudan ihaleleri sırf senin cenah yönetimde olduğu için sen alıyorken onlar ihalelere kendi bilgi birikimleriyle girer, alırlarsa öyle alırlar. Son söz tüpçü efendi, o kaldırımları boşalt.

Muhammed mustafa

04 Nisan 2023 Salı 14:56

Bizi yöneten ateist olsun ama adaletli olsun , dinsiz olsun ama kendisinden önce halkın zengin olması için çalışsın.. Yöneten namaz kılmış, hırsız olduktan sonra ne anlamı var ama gelde bunu başta bu yazar gibi IQ fakiri zekasızlara anlat .İnanıyorsan imanını Allaha göster bana göstersen ne yazar.

Hüseyin

04 Nisan 2023 Salı 14:55

Bu adam yüzünden akp oy vermem verdirtmemde. Devlet ıraktaki petrol için 1 milyar 400 milyon dolar ceza ödefi. Kykdan faiz alınmayacak demiştiniz ama gelin görün ki kyk ödemesi devam edenler den tefe faizi eklemişler. Hayatınız yalan dolan. Aynı hadtane temeli gibi. İnşallah 2023 ve 2024 seçimlerinde görüşeceğiz inşallah. Sizbdevsm edin trilyonlarca par verip millet bahçesi derdine düşmeye

Nur yüzlü

04 Nisan 2023 Salı 14:52

Bilim adamı, değerli düşünür, filozof, nur yüzlü güzel insan yine çok değerli bir yazisi ile yer aldı.Adamin ne kadar bilgili ,görgülü, saygın bir kişilik olduğu resmindeki tipinden belli oluyor. Tipsiz ,meymenetsiz.

Tupcuye balon

04 Nisan 2023 Salı 14:52

Aynen niyaz ve dua ile Soğan 20 TL oldu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR