30 Nisan 2024 Salı

Kaymakam Çelik ACLIFS Projesi Açılış Toplantısına katıldı

Kaymakam Çelik ACLIFS Projesi Açılış Toplantısına katıldı

Isparta

7 Mart 2024 tarihinde saat 13.00’te Isparta Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü toplantı salonunda ACLIFS Projesi Açılış Toplantısı yapılmıştır.

Projenin amacı; iklim değişikliğinin sosyo-ekonomik sonuçları da dahil olmak üzere seçilen bölgelerdeki tarım ve hayvancılık üzerindeki etkilerini belirlemek ve uyum seçeneklerini değerlendirmektir. Bu kapsamda, seçilen üç havzada (Küçük Menderes Havzası ve Eğirdir-Karacaören ve Beyşehir Gölleri Havzaları) iklim değişikliğinin modellenmesi, su rezervlerinde öngörülen değişikliğin tahmini, yeni rezerv koşullarının tarımsal üretime etkisi, yeni koşula göre ürün deseninin modellenmesi, yeni koşulların ekonomik ve sosyal etkilerinin belirlenmesi ve kırsal kesimin iklim değişikliği karşısında uyum kapasitesini arttırmaya yönelik planlar oluşturulmasına yönelik çalışmaların gerçekleştirilmesi hedeflenmektedir.

Toplantıya Vali Yardımcısı Hasan Hüseyin Vural, Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik ve proje paydaş katılımcıları katılmıştır. Toplantı Doç.Dr. Abit Balın, Dr. Şerif Özongun ve Furkan Keskin’in açılış konuşmaları ile başlamış sonrasında ACLIFS Projesi Dr. Tuğba Doğan Güzel tarafından tanıtılmıştır. Toplantı İklim Değişikliğinin Tarımsal Üretim Üzerindeki Etkileri ve Gıda Güvenliği paneli ile devam etmiş, soru ve görüşlerin alınmasının ardından toplantı sona ermiştir.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR