29 Nisan 2024 Pazartesi

Kamusal harcamaları karşılamanın tek yolu vergilerdir

Kamusal harcamaları karşılamanın tek yolu vergilerdir

Isparta

Isparta Serbest Muhasebeci Mali Muşavirler Odası Başkanı Hüseyin KARACA, Şubat ayının son haftasında kutlanan Vergi Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı:

“Verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının arttırılması amacıyla Vergi Haftası kutlanmaktadır.

Vergi bilinci yüksek olan toplumlarda ekonomik ve kültürel gelişimler de yüksektir. Kamusal harcamaları karşılamanın tek yolu vergilerdir. Kamusal hizmetlerin nitelik ve kalitesinin artması, vergiye karşı direnci azaltacak en önemli unsurdur. Adil bir vergi sistemi ve toplanan vergilerin vatandaşa hizmet olarak dönmesi, vergi bilincinin artmasının temel zeminini oluşturmaktadır.

Vergi gelirlerimizi artırmak, adil ve etkin bir vergi sistemi için birlikte hareket etmek, vergisel hedeflere ulaşmada ülkemizi başarıya götürecek temel yoldur.

Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler, Mali idaremizin en büyük destekçisidir. TÜRMOB camiası şimdiye kadar olduğu gibi yarınlarda da mali idaremizle işbirliği içinde çalışmaya ve vergi sistemimizin işlemesine destek olmaya devam edecektir.

Başta, Maliye Bakanlığı çalışanları olmak üzere tüm vatandaşlarımızın Vergi Haftası Kutlu Olsun.’’

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

xxx

27 Şubat 2024 Salı 19:58

milletin a sına koyanlara vergi affı çıkarken asgari ücretliden memurdan kes kesebildiğin kadar

vatandaş

26 Şubat 2024 Pazartesi 15:32

Adil olmak şartı ile kesinlikle haklısınız..Bazılarının vergi borçlarını affetmeyi gelenek haline getirirseniz işte böyle verginin kutsallığını hatırlatmak zorunda kalırsınız.

cvx

26 Şubat 2024 Pazartesi 14:46

Vergi kaçırmada en önde ama dini değerlerde de en öndeyiz:)

vergi veren

26 Şubat 2024 Pazartesi 14:41

olur olur biz gönüllü vergi verelim devlet 5 li çetenin vergilerini silsin oh ne ala yaa

Vergi ödemek vatandaşlık görevi

26 Şubat 2024 Pazartesi 14:00

Vergi haftası kutlamaları yapılırken devletten vergi kaçıranlara da mesaj verilmiş oluyor vergi rekortmenleri sıralamarda yerini alanları tebrik ederiyoruz

Vatandaş

26 Şubat 2024 Pazartesi 12:40

İyiymiş

Zaten vergiyi anında veriyoruz

26 Şubat 2024 Pazartesi 12:27

Sanki başka yol var mı??petrolümüz yok,dogalgazımız yok,O yüzden her gün mazota yapıyoruz,vergiyi anında veriyoruz zaten!!!!

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR