30 Nisan 2024 Salı

Kalp krizi geçirenlere dilaltı hapı verilip Isparta’ya sevk ediliyor iddiası

Kalp krizi geçirenlere dilaltı hapı verilip Isparta’ya sevk ediliyor iddiası

Isparta

CHP’den ‘sağlık krizi’ haritası: “Burdur Devlet Hastanesi’nde kalp krizi geçirenlere dilaltı hapı verilip Isparta’ya sevk ediliyor"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, Türkiye genelindeki hastaneleri inceleyerek doktor yetersizliği ve bundan kaynaklı kapanan bölümleri rapor haline getirdi.

İlgezdi’nin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na sunduğu “sağlık krizi” raporunda şu tespitler yer aldı:"Türkiye’nin en büyük dördüncü ili Bursa’daki Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin çocuk onkoloji kliniğinde öğretim görevlilerinden biri uzun süredir raporlu. Diğeri de istifa edip vakıf üniversitesine geçti.

Geçici çözümlerle yönetilen klinik hastaları mağdur ediyor. Aynı fakültede çocuk nöroloji bölümünde öğretim üyesi emekli olunca uzman hekim sorunu baş gösterdi. Bölüm, geçici çözümle açık tutuluyor. Çekirge Devlet Hastanesi’nde romatoloji servisi kapalı. Şehir Hastanesi ve Çekirge’deki hastanede gastroenteroloji uzmanı yok.

Uzmansız bölümler hizmet veremiyor.Burdur Devlet Hastanesi’nde anjiyo ünitesi olmadığı için kalp krizi geçirenlere dilaltı hapı verilip Isparta’ya sevk ediyor. Hastalar, Isparta’ya ulaşamadan yolda yaşamını yitirebiliyor.Çanakkale Devlet Hastanesi’nde çocuk kardiyoloji bölümü yok.

Çan ilçesinde kardiyoloji, nöroloji, göğüs hastalıkları, KBB, enfeksiyon hastalıkları, beyin cerrahisi, radyoloji bölümleri doktorsuz. Gelibolu Devlet Hastanesi’nde kadın hastalıkları, kardiyoloji, nöroloji, göğüs hastalıkları bölümlerinde durum aynı. Biga Devlet Hastanesi’nde kardiyoloji ve göğüs hastalıkları doktorları yok. Yenice Devlet Hastanesi’nde kadın doğum, çocuk hastalıkları, genel cerrahi bölümleri de doktorsuz.

Ezine Devlet Hastanesi’nde de KBB doktoru olmadığı için bölüm hizmet dışı..Hakkâri’de gastroenteroloji hekimi ve kalp-damar cerrahı olmadığı gibi çocuk yoğun bakım ünitesi de yok. Çocuklar dört saat uzaklıktaki Van’a götürülüyor. Çatışma bölgesi olmasına karşın plastik cerrahi uzmanı da yok. Yanık ünitesinde bugüne dek hiçbir hasta tedavi edilmedi.Kars’ta birçok bölüm doktor olmadığı için kapalı.

Onkoloji bölümüne kurulduğundan beri hiç hekim gelmedi. Yedi yıl önce milyon dolara alınan cihazlar çürümeye terk edildi. Nöroloji, psikiyatri, cildiye, göğüs cerrahisi, enfeksiyon hastalıkları, nükleer tıp, fizik tedavi ve rehabilitasyon, çocuk cerrahisi, romatoloji, endokrinoloji, gastroenteroloji, hematoloji, geriatri ve çocuk acil gibi bölümlerde öğretim görevlisi olmadığı için hizmet verilmiyor.

BURDUR VALİLİĞİ İDDİALARI YANITLADI

Ulusal haber sitelerinde yer alan “Burdur Devlet Hastanesi’nde kalp krizi geçirenlere dilaltı hapı verilip Isparta’ya sevk ediliyor" haberlerine ilişkin Burdur Valiliği açıklama yayınladı. 

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Bugün bazı basın yayın organlarında yer alan “Burdur Devlet Hastanesi Anjiografi Ünitesi Olmaması Haberi” üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği hâsıl olmuştur.

İlimizde kardiyoloji hastalarına, Burdur Devlet Hastanesinde mevcut Kardiyoloji Kliniğinde ve yine Bucak Devlet Hastanesi bünyesinde kurulan Kardiyoloji Kliniğinde toplam 4 (dört) Kardiyoloji Uzmanı ile hizmet verilmektedir. Kalp hastalıkları şikayeti ile gelen hastalara modern tıbbın gerektirdiği tüm ilaç tedavileri uygulanmakta olup, uygun vakalar yine Burdur Devlet Hastanesinde yer alan Koroner Yoğun Bakım ünitesine yatırılarak tedavi edilmektedir.

Burdur Devlet Hastanesi bünyesinde, 1 (Bir) adet Eforlu Ekg Cihazı, 5 (Beş) adet Ritim Holter, 13 (Onüç) adet Tansiyon Holter, 5 (Beş) adet Ekokardiyografi Cihazı, 28 (Yirmisekiz) adet EKG, 23 (Yirmiüç) adet Defibrilatör ile vatandaşlarımıza hizmet verilmektedir.

Ayrıca İlimiz Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan anjiografi ünitesi planlamasına dahil edilmiş olup, anjio grafi ünitesi için gerekli tüm tıbbi teçhizatın ödeneği Bakanlığımızca ayrılmıştır. Söz konusu anjiografi ünitesi ruhsatlandırma mevzuatı gereği özel olarak oluşturulmuş alanlarda konuşlandırılacağından dolayı bu planlama yapımı devam eden Yeni Burdur Devlet Hastanesi binası içerisinde olacak şekilde çalışmaları devam etmektedir.

Hali hazırda İlimiz, Ülkemizin nüfusuna göre en fazla Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu ve Ambulans sayısına sahip il olup, etkin bir sevk sistemi uygulanmaktadır. Şuan için Anjiografi ihtiyacı olan vakalarımız modern tıbbın gerektirdiği tüm medikal tedaviler uygulandıktan sonra yaklaşık 20 dakikalık sürede, 30 km uzaklıktaki kalp merkezine sevki sağlanmaktadır.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

selim

26 Temmuz 2022 Salı 13:21

Bay kemali de Bakırköy ruh ve sinir hastalıklarına sevk edilip incelenmesi gerekir,bu kadar kolay iftira,yalan,vaatleri anında bulup türetmesi ve bunada yakın çevresini partilileri inandırması türünün örneklerinden bir vaka

Halil

26 Temmuz 2022 Salı 12:58

Her zamanki gibi yalanları yatsıya kadar bile dayanmadı. Maksat eleştirmek, hata kusur bulmaksa bu kadar emek verip bu raporu hazırlayıncaya kadar eğitim, adalet, maliye v.b. politikalarında aksayan yönleri araştırıp çözüm önerisi getirseniz milletin gözüne girersiniz. Yıkıcı muhalefet yapmak size bir şey getirmiyor. Aksine götürüyor.

Seyfi

26 Temmuz 2022 Salı 12:49

Sırf hükümete çakmak için hazırlandığı belli olan o raporu tuvalet kağıdı niyetine kullanın artık. Gamze İlgezdi’nin kendisi sanki sütten çıkmış ak kaşık. Akçalı rantlı haberlerde zamanında az gündem olmadı ulusal basında.

Ispartalı

26 Temmuz 2022 Salı 12:28

Ee tamam anjiyo ünitesi Burdur'da olmadığı için bazı hastalar sevk ediliyor yani.Söylenilenler doğru, Doktorla ne alakası var, anjiyo ünitesi yoksa Dr ne yapsın..

Saglikci

26 Temmuz 2022 Salı 10:24

Özelleştirilmiş Isparta şehir hastanesinin yeterli sayıda hastaya yani müşteriye bakabilmesi için çevre hastanelerde ki sağlık hizmeti en alt düzeylere çekilmiştir.Bundan dolayı dr atamaları askari düzeydedir.

Son spartali

26 Temmuz 2022 Salı 08:55

Ya allah askina yapilan aciklamaya bi bakin yok ekg yok holter bunlar nedir ya siradan bi klinikte bile var.nasilsa insanlar ne oldugunu bilmaz yazarak af alabaligi yapmissiniz.ha birde neden bucak hasanesini karistirdinizki sadec burdurda kac doktor var onu soyleyin bahsettiginiz dort doktorun dordude bucakta olmasin.yada sehir hastanesi para kazansin diye gonderiliyordur belki kim bilir....

Erşan Kuneri

26 Temmuz 2022 Salı 08:48

Grev yaparken alkış tutup Tanrılaştırdığınız Doktorlarınız yapıyor bunları. TTB sizin arka bahçeniz değil mi gidin onlardan sorun hesabını. Kumaşsız yüzsüzler

Gammak adam

26 Temmuz 2022 Salı 05:12

Yunus Emre devlet hastanesine yüksek tansiyon mide bulantısı şikayeti ile gittik ordakiler kızdılar geldik diye doktor uykudan geldi çubuk kraker yiyin dedi sonra direk özele gittim şimdilik paramızla hallediyoruz ilerde belki paranla rezil olacan

joker

26 Temmuz 2022 Salı 01:33

yeni hastane binalarımız var sonuçta.İçeriye giren kendiliğinden iyileşir

Sandıkta görüşelim

26 Temmuz 2022 Salı 00:48

Sağlıkta bir numarayız Avrupa bizi gısganiyiiii

Egirdir

25 Temmuz 2022 Pazartesi 21:57

Egirdir kemik eklem hastanesi acil servisi kalp krizi gecirsen bile serum baglayip yada muayeneyi karsidan bakarak yapiyor 30 gündür felcli gibi yasiyorum randevu bile alamiyorum defalarca 170 aradik cimere sikayet ettik maalesef cözüm yok herkes sagligina dikkat etsin gercekten

ARAPHAN

25 Temmuz 2022 Pazartesi 18:17

BU MEMLEKETTE HERKES DOKTOR,HAKİM,SAVCIİVALİ,TERÖR UZMANI,MÜHENDİS, İNŞAŞAT ÇEVTE MÜHENDİSİ, olmuş.BİR MEMLEKETTE ÇOK KONUŞAN BOŞ TENEKEDİR.BİRAKIN HERKES KENDİ ĞÖREVİNİ YAPSIN.

Sağlıkçı

25 Temmuz 2022 Pazartesi 18:10

Sağlık oldu cacık

Saglik

25 Temmuz 2022 Pazartesi 17:15

Sağlık çok iyi mükemmel

Gizli

25 Temmuz 2022 Pazartesi 16:18

Burdur devlet Hastanesi'nde 2015 yılında kalp krizi geçiren babam için zatürre teşhisi konduğu için ve saatlerce acil doktoru bakmadığı ve kalp yerine akciğer filmi çekildiği için ihmalkarlıkları nedeniyle o hastaneden cenazesini çıkardım hala daha aynı ihmalkarlığı olduğundan şüphem yok . Yapılan açıklamaları kendilerini kurtarmaktan başka bişey değil herzamanki gibi.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR