27 Nisan 2024 Cumartesi

Kaldırımlar kimin?

Esnafların bazılarını yaya kaldırımlarını teşhir reyonu olarak kullanması geçişi zorlaştırıyor. Vatandaş belediye ekiplerinden daha duyarlı olmayı bekliyor

Isparta

Kentlerde önemli bir sorun teşkil eden yaya kaldırımı işgalleri Yalvaç’ta da kendisini hissettiriyor. Kaldırım kenarında işyeri bulunan esnafların bu alanları mal teşhir etmek için kullanması yayaları zor durumda bırakıyor.

 

            Vatandaşlar kaldırımların yayaların geçişi için gerekli olduğunu hiç bir zaman esnafın mal teşhiri yapması için kullanılan yer olarak görülmemesi gerektiğini söyleyerek bu konuda yetkililerden önlem alınmasını istediler.

 

            AYAĞIMA TAKILINCA ALMAK AKLIMA GELSİN DİYE Mİ?

 

            İnsanların satın alacağı bir şeye yoda yürürken karar vermediğini bu nedenle kaldırımları mal ile doldurarak albeni oluşturma düşüncesinin yanlış bir düşünce olduğunu savunan vatandaşlar, ‘Kaldırımda yürürken buraya konuan eşyalara ayağımız takılınca mı almaya karar vereceğiz. Hayatı zorlaştırmanın bir anlamı yok. Esnaflardan bu konuda daha duyarlı olmalarını bekliyoruz’ şeklinde şikayetlerini dile getirdiler.

 

Kabahatler Kanunu işgal!

 

5326 sayılı Kabahatler Kanunu kapsamında toplum düzenini, genel ahlakı, genel sağlığı, çevreyi ve ekonomik düzeni korumak amacıyla bazı suçlara ve bu suçların cezalarına ilişkin hususlara yer veriliyor.

 

Kanun kapsamında ele alınan hususlar arasında kaldırım işgali de bulunuyor. 38. maddede yer alan esaslara göre, kaldırımlar üzerine inşaat malzemesi yığan kişiye, belediye zabıta görevlileri tarafından yüz Türk Lirasından beşyüz Türk Lirasına kadar idarî para cezası veriliyor.

 

Kabahatler Kanunu işgal suçu ve cezası ile ilgili diğer hükümler şu şekilde sıralanıyor:

 

Kaldırım işgali

 

Madde 38- (1) Yetkili makamların açık ve yazılı izni olmaksızın meydan, cadde, sokak veya yayaların gelip geçtiği kaldırımları işgal eden veya buralarda mal satışa arz eden kişiye, belediye zabıta görevlileri tarafından elli Türk Lirası idarî para cezası verilir.

 

(2) Yetkili makamların açık ve yazılı izni olmaksızın meydan, cadde, sokak veya yayaların gelip geçtiği kaldırımlar üzerine inşaat malzemesi yığan kişiye, belediye zabıta görevlileri tarafından yüz Türk Lirasından beşyüz Türk Lirasına kadar idarî para cezası verilir.

 

(3) Özel kanunlardaki hükümler saklıdır

 

Nurettin Arkan /  çınaraltı / yalvaç 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

17 Nisan 2014 Perşembe 09:26

BELEDİYE BAŞKANIMIZDAN VATANDAŞ OLARAK RİCA EDİYORUM ISPARTA SOKAKLARINI Bİ GEZSİN ISPARTA DA KALDIRIM YOK, OLANI DA ESNAF KULLANIYOR. VATANDAŞ YOLLARDA YÜRÜYOR. ESNAF KALDIRIMLARINDA MI VERGİSİNİ ÖDÜYOR ACABA BU KONU ISPARTANIN BÜYÜK SORUNLARINDAN BİRİSİ LÜTFEN İLGİLENİLSİN.

keko

16 Nisan 2014 Çarşamba 15:15

ıspartada durum vahim. yürüyecek yer yok, herkes birşey koymuş, halk yollarda yürüyor. zabıta uyuyor

dumrul

16 Nisan 2014 Çarşamba 14:51

sözüm yalvaç için 25 yıldır neden haber yapmadınız sayın tütüncü başkan oluncamı haber oldu vicdan gerekir kaldırımların boşalması gerekir yrümek için esnaf sandalye atıp kaldırımda misafir ağırlamamlı bu konuda haklısınız yalnız yıllardır böyle idi hiç birdefa haber olarak okumadum bu güne kadar

akgüvercin

16 Nisan 2014 Çarşamba 10:28

ıspartaya bakın birde kaldırımlardan yürünüyormu başkanımız yzg çarşı içlerini bir gezsin baksın bakalım yürünüyormu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR