29 Nisan 2024 Pazartesi

İŞTE SON 110 GÜNDE İNTİHAR VAKALARI

Isparta’da son dönemde artan intihar olayları üzerinde fazlaca konuşulması gereken bir hal aldı. Daha önceki gün 17 yaşındaki bir lise öğrencisi kendisini ağaca asarak, intihar etti.

Isparta

1 Eylül-20 Aralık 2017 tarihleri arasında basına yansıyan intihar vakalarına bakıldığında 17 kişinin yaşamına son verdiği görülüyor. Medyaya yansımayan olayların da olduğu düşünüldüğünde sorunun ciddiyeti daha da artıyor.

Isparta’da intihar olayları her geçen gün artıyor. Ciddi bir sorun haline gelen intihar haberlerine bakıldığında 1 Eylül-20 Aralık 2017 tarihleri arasında yaşları 15 ile 84 arasında değişen 17 kişinin hayatına son verdiği görülüyor. Isparta’nın intihar olaylarını ivedilikle ele alması gerekiyor.

İŞTE MEDYAYA YANSIYAN O İNTİHAR HABERLERİ

1 EYLÜL

Eğirdir İlçesi'nde oturan 2 çocuk annesi 29 yaşındaki Filiz Şatır, uzman çavuş eşi Soner Şatır'ın beylik tabancasıyla başına ateş ederek yaşamına son verdi.

Eğirdir İlçesi Dr. İsa Köklü Caddesi'ndeki olay saat 19.00 sıralarında meydana geldi. 6 katlı binanın birinci katındaki dairede oturan Filiz Şatır, eşi ve çocukları alışverişe gidince evde yalnız kaldı. Şatır, eşinin evde bıraktığı beylik tabancasıyla başına ateş ederek canına kıydı. Eve gelen uzman çavuş Soner Şatır, eşinin kapıyı açmaması üzerine açık olan balkon kapısında içeri girdi. Soner Şatır, eşinin cansız bedeniyle karşılaştı. Haber vermesi üzerine gelen sağlık ekipleri, Filiz Şatır'ın yaşamını yitirdiğini belirledi.

Filiz Şatır'ın cenazesi polis ve savcının incelemesinden sonra otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderildi.

3 EYLÜL

Isparta'nin Sütçüler ilçesine bağlı Ayvalıpınar köyünde, bayram sabahı 25 yaşındaki genç adam,evinin bahçesinde tüfekle kafasına sıkarak intihar etti. Uzun süredir Antalyada yaşayan Seyid Duysak, 40 gün önce ailesinin yanına gelerek Ayvalıpınara yerleşmiş. Bayram sabahı ailesi bayram namazında iken evinin bahçesinde intihar ederek hayatına son verdi. Namazdan dönen ailesi eve gelince korkunç manzara ile karşılaştı. Jandarma ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.

6 EYLÜL

Şarkikaraağaç İlçesi'nde 82 yaşındaki Ali Düzen, evde kimse olmadığı sırada iple intihar etti.

Şarkikaraağaç'a bağlı Çarıksaraylar Beldesi Ulu Mahalle'de ailesiyle birlikte yaşayan Ali Düzen, iddiaya göre evde kimsenin olmadığı saat 20.30 sıralarında iple intihar etti. Eve gelen yakınları Ali Düzen'in cansız bedeniyle karşılaşınca durumu jandarma ve sağlık ekiplerine bildirdi.

Ali Düzen'in cenazesi yapılan incelemenin ardından Dr. Sadettin Bilgiç Devlet Hastanesi morguna konuldu.

11 EYLÜL

Isparta'da geçen Cumartesi günü 24 yaşındaki genç kız D.Ş. intihar ederek yaşamına son vermişti. Bugün ise aynı aileden bir acı haber daha geldi. Genç kızın 63 yaşındaki babası M. Ş. intihar ederek yaşamına son verdi.

Işıkkent Mahallesi'nde ailesiyle birlikte yaşayan 24 yaşındaki genç kız D. Ş. ailesiyle birlikte yaşadığı evde kimsenin olmadığı sırada kendini ipe asarak intihar etmişti.

Bu olayın ardından bugün ise genç kızın babası da intihar etti. Genç kızın babasının cesedi Isbaş Fabrikası'na yakın bir alanda bulundu. İhbar üzerine olay yerine polis ve ambulans ekipleri sevk edildi. Ş'nin cansız bedeni otopsi için Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne götürüldü.

30 EYLÜL

Gelendost İlçesi'nde 28 yaşındaki Murat Pehlivan, evde ölü bulundu.

Gelendost'a bağlı Afşar Köyü'nde oturan Murat Pehlivan, rahatsız olduğunu söyleyerek çalıştığı elma bahçesine gitmedi. Babasıyla birlikte de işe gitmeyen Murat Pehlivan, bu sabah yakınları tarafından evde hareketsiz yatarken bulundu. İhbar üzerine gelen jandarma ve sağlık ekipleri Murat Pehlivan'ın yaşamını yitirdiğini belirledi. Savcının incelemesinin ardından intihar ettiği düşünülen Pehlivan'ın cenazesi Yalvaç Devlet Hastanesi morguna konuldu.

10 EKİM

Isparta'da 15 yaşındaki Osman Çelik, evlerinin bodrum katında av tüfeğiyle tüfeğiyle intihar etti. Çelik'in, son dönem sosyal paylaşım sitesinin en fazla oynanan oyunlarından 'Criminal Case' oynadığı ortaya çıktı.

Olay, saat 12.00 sıralarında Isparta'nın Senirkent İlçesi Büyükkabaca Mahallesi'nde meydana geldi. Evlerinin depo olarak kullanılan bodrum kata giren Osman Çelik, av tüfeğiyle başına ateş ederek intihar etti. Ailesinin durumu bildirmesi üzerine gelen 112 Acil Sağlık ekipleri, Çelik'in yaşamını yitirdiğini belirledi. Gencin cenazesi Antalya Adli Tıp Kurumu morguna getirildi. Burada yapılan otopsinin ardından cenaze, toprağa verilmek üzere Senirkent İlçesi Büyükkabaca Mahallesi'ne gönderildi. Senirkent Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı.

Osman Çelik'in ortaokuldan sonra okumadığı ve çevresiyle çok fazla ilgilenmediği, dedektiflik oyunu 'Criminal Case' oynadığı ortaya çıktı.

19 EKİM

2 gündür kendisinden haber alınamayan Eğirdir Balkırı Köyü sakinlerinden genç yaştaki 33 yaşındaki Ömer Çevikbaş kendisini iple asarak intihar ettiği öğrenildi.

Balkırı Köyündeki 3 katlı evlerinin en alt katında ardiye olarak kullanılan bölümde kendisini iple asarak intihar eden Ömer Çevikbaş'ın cansız bedeni olay yerine gelen Savcının incelemesinin ardından kesin ölüm sebebinin araştırılması için Antalya adli tıp morguna  kaldırılması bekleniyor.

Ömer Çevikbaş'ın en küçük kardeşi Onur'un damlama sulama borularını almak için girdiği evlerinin en alt katındaki ardiyede korkunç manzara ile karşılaştığı öğrenildi.

23 EKİM

Uluborlu İlçesi'nde görev yapan polis memuru 45 yaşındaki İbrahim Binbir, evinde tabancasıyla yaşamına son verdi.

Olay, 21.30 sıralarında meydana geldi. Uluborlu Polis Merkezi Amirliği'nde görevli evli ve 2 çocuk babası İbrahim Binbir, evinde iddiaya göre tek başına olduğu odada, tabancasıyla göğsüne ateş etti. O sırada başka bir odada bulunan eşi silah sesleri üzerine geldiğinde İbrahim Binbir'i kan içinde yatarken buldu. Eşinin haber vermesi üzerine komşular 112 Acil Çağrı Merkezi'nden yardım istedi. Gelen sağlık ekipleri ağır yaralı İbrahim Binbir'i ambulansla Uluborlu Devlet Hastanesi'ne götürdü. Burada müdahale edilen İbrahim Binbir, kurtarılamadı.

İbrahim Binbir'in cesedi otopsi yapılmak üzere Antalya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Binbir'in cenazesinin memleketi Afyonkarahisar'ın Dinar İlçesi Tatarlı Köyü'nde toprağa verileceği belirtildi.

31 EKİM

Süleyman Demirel Üniversitesinde öğrenim gören kız öğrenci, doğu ve batı kampüsünü birbirine bağlayan üst geçitten atlayarak intihar etti.

Edinilen bilgiye göre üniversitenin doğu ve batı kampüsünü birbirine bağlayan üst geçide gelen Seda Çetinkaya (23) isimli kız öğrenci, kendini yaklaşık 10 metre yüksekten aşağı bıraktı. İhbar üzerine olay yerine gelen 112 acil servis ekipleri, üzerinden SDÜ teknik Bilimler Meslek yüksek Okulu Bilgisayar Programcılığı bölümüne ait öğrenci kimliği çıkan Çetinkaya’nın olay yerinde öldüğünü belirledi. Savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı.

31 EKİM

Şarkikaraağaç İlçesi'nde 3 çocuk annesi 57 yaşındaki S.K., annesinin evindeki bahçede bulunan ceviz ağacına bağladığı iple intihar etti.

Olay, sabah saatlerinde Şarkikaraağaç'a bağlı Aşağı Dinek Köyü'nde meydana geldi. İddiaya göre eşiyle boşanma aşamasında olan S.K., annesinin evindeki bahçedeki ceviz ağacına bağlı ipte boynundan asılı halde bulundu. İhbar üzerine olay yerine gelen jandarma ve sağlık ekipleri kadının yaşamını yitirdiğini belirledi. S.K.'nin cenazesi otopsi için Şarkikaraağaç Dr. Sadettin Bilgiç Devlet Hastanesi morguna konuldu.

6 KASIM

Isparta'nın Hızırbey Mahallesi asri mezarlık civarında oturan 1932 doğumlu (84) Ali Hıdır, kendini asarak intihar etti.

9 KASIM

Senirkent İlçesi Büyükkabaca Kasabası'nda 15 yaşındaki O.Ç. tüfekle intihar ederek yaşamına son verdi.

Olay Büyükkabaca Kasabası'nda meydana geldi. 15 yaşındaki O.Ç. evlerine ait bodrum katına inerek tüfekle intihar etti. O.Ç. yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

25 KASIM

Isparta’da 24 yaşındaki Cüneyt Akdoğan, Bağlar Mahallesi’ndeki evinde kendini asarak intihar etti.

26 KASIM

Yalvaç ilçesinde 3 yıldır akciğer kanseri tedavisi gören emekli uzman çavuş 79 yaşındaki Ali İhsan Doğruer, evde tüfekle intihar etti.

14 ARALIK

Isparta’nın Senirkent İlçesi Ulubey beldesinde yaşayan 79 yaşındaki emekli astsubay Mustafa Sarıdoğan intihar ederek yaşamına son verdi. Olay bugün Ulubey beldesinde meydana geldi. Emekli astsubay Mustafa Sarıdoğan kendisine ait silahla intihar ederek yaşamına son verdi. Jandarma olay ile ilgili soruşturma başlattı.

20 ARALIK

Isparta'da lise son sınıf öğrencisi Hasan Z.'nin (17) cansız bedeni mesire alanında boynundan iple ağaca asılı halde bulundu.

Ayazmana Mahallesi'ndeki mesirelikte ağaç budama yapan belediye görevlileri, boynundan iple ağaca asılı vaziyette bir erkek cesedi gördü. İhbar üzerine olay yerine gelen polis cesedin lise öğrencisi Hasan Z.'ye ait olduğunu tespit etti. Polisin intihar ettiği ihtimali üzerinde durduğu Hasan Z.'nin cenazesi morga konuldu. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

kapçıklara

28 Aralık 2017 Perşembe 10:43

kafalar aynı oldukça daha çookk intihar olacak yakında yaşlı emekli intiharları artıcak. bazı gerzekler din filan diye saçmalıyor. film kopan adamın dini ****dir artık. mevzu kapçıkların hırsıza biatıdır. bu sorun ekonomiktir. çözümü yeni umutlardır.

Ali fesli

24 Aralık 2017 Pazar 02:29

Kafeler caddesi kapatılsın

durum bu

23 Aralık 2017 Cumartesi 13:21

Sadece intehar vakaları değil her gün bir çok farklı olumsuzluk yaşanır oldu Isparta'da.Sosyal açıdan çöküş var. Bu çöküş ne canlara gitmesine ne hayatların kararmasına neden oluyor ama kimsenin umrunda değil. :(

meçhul

23 Aralık 2017 Cumartesi 04:26

dere mahallesindeki ası ile intahar ve cezaevinde travestinin intaharı yazılmamış.

vatandaş

22 Aralık 2017 Cuma 13:26

Bu vakaların önlenmesi için hangi kurum ne çalışma yapıyor lütfen araştırın

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR