03 Mayıs 2024 Cuma

Isparta’nın Kelebekleri fotoğraf sergisi açıldı

Isparta’nın Kelebekleri fotoğraf sergisi açıldı

Isparta

KÜBRA KEVSER KARATAŞ - Isparta Belediyesi ve Isparta Sanat ve Fotoğraf Derneği (ISFODER)’in ortak çalışmasıyla “Isparta’nın Kelebekleri Fotoğraf Sergisi” bugün saat 17.00’da Meydan AVM’de açıldı. Serginin açılışı Isparta Milli Eğitim Müdürü Erhan Baydur, Isparta Belediye Başkan Yardımcısı Fahretdin Gözgün, ISFODER Başkanı Mahmut Toprak ve vatandaşın katılımı ile gerçekleşti.

Cahit Ağçal, Mehmet Tığdemir, Murat Atabay, Mustafa Dinç, Remzi Uysalgenç, Levent Pekmezcan, Selçuk Çakmakçı ve Süleyman Erdeğer’in fotoğrafladığı sergi, 7-16 Temmuz tarihleri arasında Ispartalıların beğenisine sunulacak.

Sergide Fahretdin Gözgün, 15 yıllık kelebek fotoğraf koleksiyonunu Isparta’nın beğenisine sundukları için ISFODER’e teşekkür etti. İlerleyen zamanlarda da farklı yerlerde sergiler düzenlemek için çalışmalar yapılacağını da belirten Gözgün, Isparta’nın 168 bilinen kelebek türünün fotoğraflarından sanal albüm oluşturulacağını söyledi.

Mahmut Toprak, sergide Isparta’nın endemik kelebek türünün sergilendiğini söyleyerek açıklamada bulundu. Toprak; “ISFODER olarak Isparta’nın kelebekleri konulu sergimizin Isparta Belediyesi’nin destekleri ile açılışını gerçekleştirdik. Isparta’mızın endemik kelebek türlerini Isparta halkına ve Türkiye’mize tanıtmaya çalışıyoruz. Isparta yöresine ait 168 çeşit bilinen kelebek türünden 70 tanesini baskı olarak sergide sunuyoruz. Şu an 70 adet sergilenen fotoğraflarımız ilerleyen dönemlerde de Isparta’nın farklı yerlerinde sergilenmeye devam edecek. Ayrıca yakında Isparta’nın kuşları, bitkileri gibi Isparta’ya özgü türleri tanıtmaya çalışacağız’’ şeklinde konuştu.

Ayrıca Toprak, kelebek fotoğrafçılığının zorlu bir meslek olduğunu söyleyerek şu şekilde devam etti; “Burada 8 fotoğrafçı arkadaşımız kelebek türlerini yaklaşık 15 yıllık bir birikim ile izlenime sundular. Kelebek fotoğrafçılığı zahmetli bir iştir. Hem bilinç hem de zaman ve mekan olarak çok zor şartlarda yapılıyor. Örnek verecek olursam Sütçüler’de zor çıkılan yüksek bir bölgede, tırmanarak çıkılan yerlerde belirli bir kelebek türü var.  Fotoğrafçı arkadaşlarımız, gidip onların fotoğrafını çekiyorlar’’ dedi.

Serginin açılışının ardından Müdür Erhan Baydur, Başkan Yardımcısı Gözgün, sergideki fotoğrafları inceleyip, bilgi aldılar. Vatandaşın da sergiye ilgisi büyük oldu.

 

HABERE AİT FOTOĞRAFLAR

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Öğr

08 Temmuz 2023 Cumartesi 20:23

Süleyman Erdeğer Kesme'nin gururudur.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR