30 Nisan 2024 Salı

Isparta’da Roma dönemine ait üzerinde yalın sarılı kadın figürü ele geçirildi

Isparta’da Roma dönemine ait üzerinde yalın sarılı kadın figürü ele geçirildi

Isparta

ISPARTA’DA emniyet ekipleri tarafından yapılan operasyonda eski Roma dönemine ait olduğu değerlendirilen aslan kabartmalı ve üzerinde yılan sarılı kadın figürü bulunan yaklaşık 150 santimetre boyutunda lahit mezar ele geçirildi.

Isparta Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürlüğü ekipleri, kaçakçılık faaliyetlerini önlemeye yönelik yapılan çalışmalarını sürdürüyor. Burdur ili Kemer ilçesinde 13.11.2023 tarihinde gerçekleştirilen operasyonel çalışma neticesinde yapılan ev aramasında eski Roma öönemine ait olduğu değerlendirilen aslan kabartmalı ve üzerinde yılan sarılı kadın figürü bulunan yaklaşık 150 santimetre boyutunda lahit mezar ele geçirildi.

Ele geçen suç unsuru ürünler Burdur KOM Şube Müdürlüğü ve Burdur Müze Müdürlüğü yetkililerince muhafaza edilmek üzere teslim edildi. Olayla ilgili 1 şüpheli şahıs hakkında adli işlem yapıldı.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Emlak zengin

14 Kasım 2023 Salı 19:30

Burdur emniyeti de gelen gecenden araba durdurup kimlik sormakla meşgul bu kadara kurumu vasat başka il var mı acaba... emniyetinden tarımına eğitiminden sosyal yardimlasmasina, belediyesinden muhtarligina...

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR