27 Nisan 2024 Cumartesi

Isparta’da bir okulda yaşanan kurban skandalı meclis gündeminde

Isparta’da bir okulda yaşanan kurban skandalı meclis gündeminde

Isparta

CHP Isparta Milletvekili ve PM Üyesi Hikmet Yalım Halıcı, ÇEDES Projesi kapsamında Isparta’da bir okulda "Kurban ibadeti" anlatılırken çocukların eline bıçak verilmesi skandalını Meclis gündemine taşıdı. Halıcı “Okullarda çocuklara çağdaş eğitim müfredatının içerikleri, hayvan sevgisi, doğaya olan saygı öğretilmesi yerine neden kasap eğitimi verir gibi koyun kesme öğretilmektedir?” diye sordu. 

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından yanıtlanmasını istemiyle Meclis Başkanlığına soru önergesi veren Halıcı Isparta’da bulunan Yaka Şehit Mustafa Baş Ortaokulu’nda manevi danışmanların görevlendirildiği ÇEDES projesi kapsamında ‘Kurban ibadeti’ni anlatmak için küçük çocuklara koyun maketinin kestirildiğini söyleyerek “Öğrencilere ilk olarak kurban pazarlığı yaptırılmış, ardından ise maketten yapılan küçükbaş hayvanların kesilmesi gösterilmiştir. Bu sırada eline gerçek bıçak verilen bir öğrenci hayvanı kesiyormuş gibi yapmış, diğer öğrenciler ise bu sırada dua okumuştur” dedi. 

OKULLARDAKİ SKANDALLAR BİTMİYOR 

Aynı zamanda TBMM’de Millî Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi olan Yalım Halıcı önergesinde ayrıca şunları ifade etti:
“İzmir’de Menemen Müftülüğü’nün, ÇEDES kapsamında okuldaki çocukları gerici 24 yaşındaki genç öğretmen ve asteğmen Kubilay’ın şehit edildiği Menemen ayaklanmasından yargılanıp ceza alan Esad Erbili’nin mezarına götürdüğü ortaya çıkmıştır. 
Yozgat’taki Atatürk İmam Hatip Ortaokulu’nda ise bir Filistinli gencin elleri kelepçeli şekilde öldürülürken gülümsemesi ve bu olayın sosyal medyada “Onurlu duruş” olarak paylaşılmasından esinlenilen etkinlikte, Filistin bayraklı atkılar takan öğrenciler elleri kelepçeli gibi yaparak kameraya bakıp olayı canlandırmışlardır. 
Oysa Anayasanın ‘Eğitim ve öğrenim hakkı ve ödevi’ başlıklı 42. Maddesinde ‘Eğitim ve öğretim, Atatürk ilkeleri ve inkılapları doğrultusunda, çağdaş bilim ve eğitim esaslarına göre, Devletin gözetim ve denetimi altında yapılır’ denilmektedir” ifadelerini kullandı. 

CHP’li Halıcı’nın önergesinde yer alan sorular şunlar;

– Okullarda çocuklara çağdaş eğitim müfredatının içerikleri, hayvan sevgisi, doğaya olan saygı öğretilmesi yerine neden kasap eğitimi verir gibi koyun kesme öğretilmektedir? Bunun çocuklara ne gibi faydası vardır? Çocuğun gelişimi ve pedagojik durumu göz önüne alındığında öğrenciler üzerinde oluşacak travmalar nasıl önlenecektir? 

– Çocukları gelecek dünyasına hazırlaması gereken okullarda bu amaç yerine ötekileştirişi, şiddet ve kan içeren uygulamalarla nasıl bir nesil yaratılmak istenmektedir? Verilen bu sözde eğitimler, hem öğrencilerin akıl ve ruh sağlığına hem de Anayasa’ya aykırı değil midir? 

– Bahsi geçen bu sözde eğitim uygulamalarının durdurulması ve konuyla ilgili uzmanların, eğitimcilerin ve ailelerin görüşlerinin alınarak sağlıklı bir müfredat programına geçilmesi için hangi adımları atacaksınız? 

– Laiklik karşıtı ayaklanmalar sonucunda ceza almış kişilerin mezarına neden öğrenciler götürülmektedir? Bunun öğrenciye ne tür bir katkısı olacaktır? Bahsi geçen uygulamalarla ne amaçlanmaktadır? Burada, öğrenciler kullanılarak Laikliğe mi saldırılmaktadır? 

– Öğrencilerin pedagojik gelişimine katkıda bulunarak onların hayata hazırlanmasına olanak hazırlayabilecek rehber öğretmenleri atamak yerine neden okullara konuyla ilgili uzmanlığı ve formasyonu olmayan manevi danışman sokulmaktadır?

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

123

04 Mart 2024 Pazartesi 08:09

Bırakın pedagoji bilimini pedagoji kelimesinin anlamını bile bilmezsiniz gelmişsiniz yorumlarda bir ton zırvalamışsınız. Vekilim çok güzel bir noktaya parmak basmış tebrik ederiz.

Tarafsız

02 Mart 2024 Cumartesi 16:05

Hikmet Bey bu konuda çok haklı günümüzde çocuklar için çok tehlikeli Bunun bilincinde bile değiliz yazık

sdk

02 Mart 2024 Cumartesi 10:41

İSLAM düşmanısın için için nerden vursam diye tetikte laik yobaz halıcı...

Muammer Tombul

01 Mart 2024 Cuma 18:50

Toplumun duyarlılığı na saygı göstermiyen siyaset. Seçimlerinde aldıkları mağlubiyetin sebebini anlayamamış. Çoğunluğa azınlıklar dayatma yapmaya devam ediyor. Aslında bunlar görevini yapıyor. Müslüman Toplumun tepkisini gördükleri zaman laiklik elden gidiyor çığlık atanlar. İslamda Müslüman kendi kurbanı nı kesme selahiyeyine sahip olmalı namaz kılmak kıldırmak bilgisiyle donanımlı olmalı. Hal böyle iken Müslüman çocukları elbet Devlet okullarında öğrenecek.

Doğrusu

01 Mart 2024 Cuma 18:32

Halıcı yediğin etler uzaydanmı geliyor. Yoksa tarladamı yetişiyor. Hayvan sevgisiyle hayvan kesmek aynı şey değil.

Hacı genç

01 Mart 2024 Cuma 16:39

Çocuklar dini vecibeleri yerine getirmeyi öğrenecek öğretilmeli burdan oy çıkmaz CHP deme başka kapıya istiyorsunuz ki dinsiz imansız bir toplum olsun ya CHP nin islamla din ile Müslümanlarla ne alıp veremediği var bi gidin işinize bırakın şu milletin yakasından artık

Ferhat cevap

01 Mart 2024 Cuma 13:07

Açık bayanlarında diğer partilerde işi nedir?Başörtü ile partinin hiç ilgisi yok İslami ve Müslümanlığı siyasete alet ediyorsunuz

kul hakkını yeme

01 Mart 2024 Cuma 09:21

o çocuğun babası artık kurban alamaz durumda alınamayan kurbanı kesmeyi öğretmenin ne faydası olur kurban alabilse kesen çıkar merak etmeyin. imam efendi soru çalmamayı,iftirayı kul hakkını yememeyi, dürüst olmayı vergi kaçırmamayı, öğretsin.

Ferhat

01 Mart 2024 Cuma 09:08

Isparta CHP kadın teşkilatı oy toplamak için mahalle mahalle ev ev geziyor. Bunların içinde başörtüsü kadınlar da var. Eğer inancı için takıyorsa CHP de olmaması gerekiyor. Neden mi? Başörtüsünü yasak eden kim CHP. Başörtüsü yasağını kaldıran kim? Akparti ve MHP. Bu kanunun iptali yani başörtüsü takmanın yasak olması için Anayasa Mahkemesine koşan kim CHP. Bir de bu başörtülü CHP li kadınlar inancı için takmıyorsa CHP de devam edebilir.

Vatandaş

01 Mart 2024 Cuma 08:40

Kurban kesimine takilacağınıza çoluk çocuğu ahlaksızlıktan, uyuşturucu, alkolden nasıl uzak tutarız onu gündeme getirin Yalım efendi, demle kapalı kapılar ardında neler konuşuluyor onları anlatın

kronos34.news

01 Mart 2024 Cuma 04:53

kendini 28 şubat a iyi kaptırmış.

Adem toközlü

01 Mart 2024 Cuma 01:18

Ne var bunda öğrensinler ne o okullardaki çki nasıl içilir diyemi öğreteceklerdi

Ahmet Kürkçü

29 Şubat 2024 Perşembe 23:52

O yaşta çocuk kurbanı ne bilsin. Ergen olmayan kesemez.

Ahmet Kürkçü

29 Şubat 2024 Perşembe 23:43

Yetişkin olmayan çocuklar böyle yanlışlardan korunmalı. Yoz bir anlayışı dayatmamalı.

Senden Utanıyorum

29 Şubat 2024 Perşembe 22:20

Sana verilen oylara yazıklar olsun.. meğer sen ne din düşmanı bir adammışsın be seni ilk vekil olduktan sonra evrim teorisini savunan açıklamakla tanımıştım.. şimdi de bu... çok yazık utanıyorum senin gibi bir adamın bu ilin vekili olmasına... işte chp budur..

Chp demek Yasakçı faşizm demek

29 Şubat 2024 Perşembe 22:04

Chp iktidara gelsin ilk işleri ezanı türkçeye çevirmek, ve devlet dairelerinde başörtüsünü yasaklamak olur.Bunlarda bilim ilim filan ne gezer.Yasakci zihniyet bunlar.Camiiye bitmez tükenmez bir düşmanlıkları var!!..

Eğitimci

29 Şubat 2024 Perşembe 22:01

Sizin özgürlükten kastınız İsam'a sövmenin özgürlüğünü istiyorsunuz siz hiç değişmediniz hep aynıydınız değişim değiştirmediniz. Okullarda kurban ibadeti müfredat konusu sayın halıcı eleştirdiğiniz diyanet işleri başkanlığı Atatürk'ün kurduğu bir kuruluş. Okullarda özgürlük ve sosyallik ve modernite anlamında neler yapılıyor onları görmüyorsunuz çocukları cami ziyareti yapmasına askıda ekmek uygulaması yapmasına mı çemkiriyorsunuz yazık size

Memet ağa

29 Şubat 2024 Perşembe 21:07

Yalım bey laiklik üzerinden pirim yapmayada kalkmış ne bilsin laik çocuk kurban kesmesini onlar bi kilo rakı ile bi domuz budu götürüyorlar millet vekili olma vasıflarını üzerinde barındırmayan sayın halıcı chp nin açmış olduğu köy enstitülerine bakarsan ordada aynı şekilde öğretiliyordu çocuğun eline İçki şişesi verilmemiş şükür yoksa sen gibi olurdu

Erdoğan KURT

29 Şubat 2024 Perşembe 20:44

Ne zaman öğrenecek evlatlarımız en azından bilinçli bir eğitim verilmiş Müslüman neslimizi doğru bir şekilde yetiştirmek sizi neden rahatsız ediyor sayın halıcı tipik chp zihniyeti sizdede aynen zuhur ediyor maalesef o yüzden bu Müslüman Türk milletinin inançlarını hafife aldığınız müddetçe asla iktidar yüzü göremeyeceksiniz ayrıca yazıklar olsun size

Ahmet

29 Şubat 2024 Perşembe 20:11

İçki şişesi vermemişler elhamdülillah

Bükücü

29 Şubat 2024 Perşembe 19:48

Senin kafan karışmış kurban ibadetini müslümanlara anlatmışlar sen niye üstüne alındın kurban müslüman,a vacip bilmiyorsan öğren öğrenmek istemiyorsan öğrenene karışma

Hia

29 Şubat 2024 Perşembe 19:13

Hz. İbrahim'e emir verip Hz. İsmail'i kurban etmesini isteyen Hz. Allah, haşa kendi yarattığı Hz. İsmail'in çocuk olduğunu bilmiyor muydu? Demek istiyorlar ki peygamberler hatta Hz. Allah çocuk pskikolojisinden anlamaz...Çocuklar şu an gazzede ne ile karşı karşıya? Senin egitim sisteminde yetişen çocuk sehadetten ne anlar? Hz. Muhammed ile savaşa giden sahabeler kaç yaşında idi?

Birisi

29 Şubat 2024 Perşembe 18:26

CeHaPe zihniyeti 100 yıl geçse de değişmez. Din düşmanı yahudi uşşağı

Tipik camii düşmanı chpkafası

29 Şubat 2024 Perşembe 17:23

Yav arkadas ,chp nin işi gücü camii düşmanlıgı,Sorsan et kebapı sever bayılır, bu chp liler.

Salih

29 Şubat 2024 Perşembe 16:48

Tipik İslam düşmanı chp kafası, halktan,haktan,uzak gerici çağdaş müptezel.Yilbaşi / noel diye kesilen milyonlarca ağaca kör, sağır ama sosyal yardımlaşmaya çok büyük katkısı olan dinî vecibeye "SKANDAL" öylemi bomba32?!

Gece kor

29 Şubat 2024 Perşembe 16:47

Lan olum kafirsin yasa kafirligini karisanmi varsana bu ülke müslüman kurbanda kesecek ette yiyecek sen america ****leri nin ağzına bakıp yapay ete geçmeye uğraşan birisin kendile etin faydasini biliyo senin gibi masonlarda onların ağzına bakıp hayvan sevgisi adı altinda heryeri kedi köpek ettiniz Avrupa da varmı kedi köpek pisliği Türkiye gibi onu bi anlat

kkk

29 Şubat 2024 Perşembe 16:09

cemaat ler cirit atiyor

Bayram

29 Şubat 2024 Perşembe 15:50

Dini vecibeleri öğrenmek neden bu kadar sizi rahatsız ediyor ... Halktan o kadar uzaksınız ki

Eğitimci

29 Şubat 2024 Perşembe 15:33

CHP bu zihniyeti bırakmadıkça asla iktidar olamaz olsa da bir dönemi zor zor kapatır erken seçime giderek!Ya yıllar geçiyor,dünya değişiyor bunların zihniyet bir arpa boyu yol alamıyor. Din ile savaşınızı bitirin artık.Belki bazı görevli din adamları yanlış uygulama yapmıştır, haklılık payınız vardır ama "gerici,yobaz vb."yüzünden sizden o kadar soğudum ki bari yeni terimler üretin de 1900lü yıllarda olmadığımızı anlayalım!

Vatandas

29 Şubat 2024 Perşembe 15:24

Tam boş işler uzmanı yok okul hacı yol noldu icraat nerde .antalya yolu konya yolu fabrika ne oldu .görebileceğin ilk ve son yeri gördün.

Musab

29 Şubat 2024 Perşembe 15:23

Sayın vekil anasınıfından itibaren yapılmayan saçma mezuniyettörenleri ne olacak 8.sınıf ve 12. Sınıf öğrencilerin alkol dahil yaptıkları gereksiz mezuniyet törenlerini bende sana soruyorum sizin yandaşınız sendikanın cuma namazı arasını aym ye götürmelerini sana soruyorum

Hasan

29 Şubat 2024 Perşembe 15:09

Sayın Vekilim bir de Ispartamıza gelecek hizmetlerden bahsetseniz, Meclise yapılacak hizmetleri taşısanız... tırı vırı işler ile uğraşmaktansa Gelendost- Şarkikaraağaç yolunu, Antalya yolunu, tramvay konusunu, Eğirdir gölünü ve elmanın şuan para etmemesini vs. vs. İlimizin ihtiyaçlarını taşısanız da Belediyemize yardımcı olsanız çok daha iyi olmaz mı? İlimize yapılacak hizmetler ile gündeme gelseniz yada gündemde dursanız çok daha iyi olmaz mı?

Dombili

29 Şubat 2024 Perşembe 14:13

Ispartaya yatırım gelmiyorsa bu cehapenin yüzündendir.zamları allah yapıyor.deprem zinanın çokluğundan oluyor .önlem alınmayan maden ocaklarındaki ölümler bu işin fıtratında var.20 yıldır ülkeyi yönetenlerin fıtratında ise ceplerini doldurup vatandaşı makarnaya muhtaç etmek var.çalıyorlar ama (ceplerine)çalışıyorlar.

Musti

29 Şubat 2024 Perşembe 14:06

Daha 2 gün önce lise öğrencisini sınıf arkadaşı bıçaklayarak oldurduana haberlerde izledik onlaradamı okulda öğretmişler bi araştır boş işler yerimi meclis.

Haluk

29 Şubat 2024 Perşembe 14:04

Bende Ispartaya Halk ekmek et balık kurumu geliyor.Derbogazi yolu ihalesi tamam diye okudum haber ama yanlış okumuşum.Ulen o kadar sorunu varken bu şehrin nerden yakalamış çok önemli.

muallim

29 Şubat 2024 Perşembe 13:59

Bu sene Kurban Bayramı Hac dönemine denk geliyormuş sayın Halıcı.

Ben

29 Şubat 2024 Perşembe 13:58

Mecliste böyle gereksiz işleri konuşacağına Isparta’ya yatırım gelmiyor sanayisi yok yollar kötü stad yapılmadı tramvay yok diye konuşssan boş işleri konuşmasan

o zaman din kültürü öğretmenlerine ne gerek var

29 Şubat 2024 Perşembe 13:34

sayın vekilim otorite boşluğundan kaynaklı işler bunlar bunun eğitim programı yokmu imam her derste kafasına göre mi hareket ediyor.onaylı müfredat yok mudur.Müdür baydur sanki araba su yakıyormuş gibi inşaatları dolaşır durursa ne beklenir.okul müdürü bu faaliyetlere bakmamış mı hiç bu koltuk sevdası nedir böyle yakında topluca oruçlar cumalar başlar kızları çarşafa bürünmüş görmek muhtemeldir.sırada il mem müdürü de değiştirlmeli artık kaçıncı olay şikayet falso ne vakte kadar idare örtbas

ZAGOR (BALTALI İLAH)

29 Şubat 2024 Perşembe 13:27

LEKÜM DİNİKÜM VELİYE DİN...

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR