27 Nisan 2024 Cumartesi

Isparta’da 415 projeye 2,3 milyar liralık destek sağlandı

Isparta’da 415 projeye 2,3 milyar liralık destek sağlandı

Isparta

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Başkanı Dr. Ahmet Antalyalı ve Proje Hizmetleri Genel Koordinatörü Ahmet Yazar, Isparta 1. Turizm Gastronomi Fuarında IPARD hibe desteklerine ilişkin konferans verdi. 

Gökkubbe Fuar Merkezi Konferans Salonunda gerçekleşen toplantıya ITSO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Çelik, Meclis Başkanı Akif Aslan, Isparta Belediye Başkan Yardımcısı Fahretdin Gözgün, Senirkent Belediye Başkanı Kadir Heybeli, kurum müdürleri, oda başkanları ve sektör temsilcileri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren ITSO Başkanı Metin Çelik, “Bugün Isparta’mızda heyecanlı bir gün yaşıyoruz. Fuar kapsamında TKDK Başkanımız hemşehrimiz Sayın Ahmet Antalyalı,  yeni desteklere ve yatırım alanlarına ilişkin bilgiler verecek. Kendisine katılımlarından dolayı teşekkür ediyor, görevinde de başarılar diliyorum.” dedi.

AVRUPA’NIN 1’İNCİ, DÜNYANIN 10’UNCU BÜYÜK TARIM ÜLKESİYİZ

Isparta’nın tarım ve turizmde oldukça önemli kaynaklara sahip olduğunu belirten TKDK Başkanı Ahmet Antalyalı, bu kaynakların doğru bir şekilde kullanılması gerektiğini ifade etti. 
Başkan Antalyalı konuşmasında, “Bugüne kadar 42 ilde IPARD programı uyguluyorduk. Şimdi 3’üncü IPARD’ı açıyoruz. Bu programı 81 ilde uyguluyor olacağız. Çok dengeli bir kalkınma projesi yürüteceğiz. Bugün doğudan batıya, küçük şehirlerden büyük şehirlere bir göç var. Biz bu yatırımlarla kırsal alandaki yaşamın refah payını artırmayı planlıyoruz. Ülkemiz Avrupa’da tarımsal üretimde birinci. 58 milyar dolarlık üretim gerçekleştiriyor. Dünyada da 10’uncu büyük tarım ülkesiyiz. Ama biz ürettiğimiz katma değerden daha fazlasını üretmek zorundayız. Eskiden kırsal kalkınma yaklaşımı tamamen destekleme üzerineydi ama artık dünyadaki yaklaşım değişti. Şimdi yatırımlar üzerine bir kalkınma var. Kurum olarak bizim yaptığımız da tam anlamıyla budur.” diye konuştu. 

3 MİLYON EURO’YA KADAR DESTEK VERİLİYOR

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Başkanı Dr. Ahmet Antalyalı, “Isparta’da bugüne kadar yatırıma dönüştürülen 415 projeye destek verilerek kent ekonomisine 2,3 milyar TL tutarında yatırım kazandırıldı.” dedi.  
IPARD 3 Programı’yla Isparta’ya hibe desteklerinin artırılarak devam ettirileceğini belirten Antalyalı, “Isparta’da süt üreten 20’ye yakın işletmemiz var. Kırmızı et üreten işletmelerimiz var. 14 tane süt toplama merkezi yaptık. Soğuk zincirinin sağlanması ve özellikle üreticinin sütlerini değerinde satmaları için çok önemli yatırımlardır. Kesimhaneler, et entegre işleme tesisleri yaptık. 74 tane meyve sebze işleme tesisi kurduk. 180 tane bitkisel ürünlerin çeşitlendirilmesi konusunda desteklerimiz oldu. Arıcılık, su ürünleri, makine parkuru üzerine yatırımlarımız oldu. 44 adet yenilenebilir enerji yatırımını destekledik. Gerek tarımsal üretimde gerekse diğer sektörlerde maliyetleri aşağıya çeken önemli yatırımlardı. Önümüzdeki dönemde de çok kritik alanlardan olmaya devam edecek. 3 milyon Euro’ya kadar yüzde 75 oranında hibe desteği veriyoruz.” şeklinde konuştu. 
Başkan Antalya’nın konuşmasının ardından Proje Hizmetleri Genel Koordinatörü Ahmet Yazar, IPARD-3 programı hakkında sunum yaptı. Toplantının sonunda katılımcıların soruları cevaplandı.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Ispartalı

24 Kasım 2023 Cuma 14:23

Metin çelik ne heycan yaşıyoruz hiç sorma sen hiç heycan görmemişsin şu yaptığınız turizim gastronomu içi boş fuar adı altında hiç yakışmadı ilimize siz gidinde dışar illerdeki yapılan fuarlara bakında biraz heycanlanın tabi içinizde heycan varsa

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR