30 Nisan 2024 Salı

Ispartalılar gram altın seviyor

Ispartalılar gram altın seviyor

Isparta

HABER/Kübra Kevser KARATAŞ-Isparta Kuyumcular Derneği Başkanı Hakan Yarar, altına talebin her geçen gün arttığını söyledi. Yarar, altın fiyatlarının artıyormuş gibi görünse de 2 yılda fiyatını ikiye bile katlamadığını belirtti.

Başkan Yarar, altının 2 yılda enflasyona yenildiğini ama bu durumun ilerleyen zamanlarda düzeleceğini söyledi. Dolayısıyla önümüzdeki süreçte altın fiyatlarının artacağını tahmin eden Yarar; “Altın fiyatı her ne kadar artıyor gibi gözükse de 2021 aralıkta Bin liraydı. 2023 Aralığa geldik, altın bin 900 lira seviyelerinde seyrediyor. Yani 2021 aralıktan 2023 aralığa kadar altın, daha ikiye bile katlamadı. Ama bu süreç arasında elimizle tutup, gözümüzle gördüğümüz her şeyin kıymeti, değeri 4-5 katına çıktı. Hal böyleyken altın, fiyatını daha ikiye bile katlamadı. Normalde enflasyona yenik düşmeyen altını, son iki yıldır enflasyona yenik düşmüş olarak görüyoruz. Altın enflasyon karşısında ezildi. Dolaysıyla altın, bu ezilmenin telafisini yapar. Bundan ötürü altın fiyatlarının ileriye yönelik yükselmesini tahmin ediyoruz” dedi.

ISPARTALILAR GRAM ALTIN SEVİYOR

Başkan Yarar, Isparta halkının yatırım için en çok gram altını tercih ettiğini söyledi.

Alım satım arasındaki makasın en az olduğu ürünün gram altın olduğunu belirten Yarar, açıklamasında; “alım satım arasındaki makasın en az olduğu ürün gram altın olduğu için bizim de tavsiyelerimiz o yönde oluyor. Bir de gram altın, fiyatlarının hem televizyonda hem de internette en rahat bulunabilir, görülebilir fiyat olması müşterinin tercihini arttırıyor” şeklinde konuştu.

YASTIK ALTI BİTMEYECEK BİR KAVRAM

Yastık altı yapılan altının sadece Isparta için değil Türkiye için bitmeyecek bir kavram olduğunu ifade eden Başkan Yarar, vatandaşın yedek altınını elinde tutup saklamayı tercih ettiğini söyledi.

Yastık altında duran altınların piyasaya sürülmesi halinde mevduat açısından büyük katkı sağlayacağını belirten Yarar; “Yastık altı tabiri sadece Isparta halkımız için değil, Türkiye’miz için bitmeyecek bir kavram. Türk toplumu yedek akçelerini yastık altı diye tabir ettiğimiz fiziki olarak elinde tutup, kendi bildiği yerde saklamayı tercih etmiştir. Yastık altındaki altınların piyasaya sürülmesi mevduat açısından çok büyük katkılar sağlar” dedi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Şirin

19 Kasım 2023 Pazar 20:47

Isparta da Lidyalilar yaşamış şu parayı icat etmeden gidesice medeniyet yer gök hazine altın burada

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR