27 Nisan 2024 Cumartesi

Ispartalı Yaşar Çakır’ın ölümüyle ilgili dava başladı

Ispartalı Yaşar Çakır’ın ölümüyle ilgili dava başladı

Isparta

Ispartalı Yaşar Çakır’ın (22) pompalı tüfekle öldürülmesi olayı ile ilgili hakim karşısına çıkan tutuklu sanık ilk kez hakim karşısına çıktı.

ANTALYA'da iş yerine ziyarete gelen arkadaşı Yaşar Çakır'ı (22) pompalı tüfekle öldüren İrfan Bakır (37) duruşmadaki savunmasında, “Tüfeğin boş olduğunu düşünüyordum. Olay günü sohbet esnasında Yaşar, tüfekle fotoğraf çektirmek istedi. Yaşar'ın isteği üzerine masanın altından silahı çıkardım. Silahı masaya indirirken patladı" dedi.

Olay, 23 Haziran'da saat 17.00 sıralarında Kepez ilçesi Kepez Mahallesi'ndeki Yeşil Sanayi Sitesi 5069 Sokak'ta meydana geldi. Oto tamir atölyesinde bulunan İrfan Bakır'ı, arkadaşı Yaşar Çakır ziyarete geldi. Bir süre sonra Bakır ile Çakır üst kattaki ofise çıktı. İddiaya göre, ofiste Bakır'ın kontrol ettiği ruhsatsız pompalı tüfeği ateş aldı, saçmalar Yaşar Çakır'a isabet etti. Sol koltuk altından vurulan Yaşar Çakır, hastanede yaşamını yitirdi. İrfan Bakır tutuklanırken, bir turizm firmasında şoför olarak çalışan Yaşar Çakır'ın cenazesi Isparta'da defnedildi.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame Antalya 5. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede, İrfan Bakır hakkında 'olası kastla adam öldürme' suçundan cezalandırılması istendi. İlk duruşmaya tutuklu sanık İrfan Bakır katılırken, Yaşar Çakır'ın ailesi ile taraf avukatları hazır bulundu. Hakim karşısında ilk savunmasını yapan İrfan Bakır, olay günü İbrahim K. ile sahilde oturup sohbet ettiklerini, ofise gidecekleri esnasında Yaşar Çakır'ın İbrahim K.'yi aradığını belirtti. Yaşar Çakır ile aralarında husumet olmadığını belirten Bakır, şöyle dedi:

“Yaşar'ı 3-4 yıldır tanıyorum. Sevdiğim bir çocuktur. Bazen maddi olarak yardım isterdi. Ben de yardımcı oluyordum. Kız arkadaşlarıyla dışarı çıkmak istediğinde arabamı alırdı. O gün İbrahim K. ile birlikteyken, Yaşar İbrahim'i aradı. Yaşar, aracının klimasını yaptırmak için aracı servise bıraktığını söyledi ve İbrahim'e de 'Beni alın' dedi. Sonrasında benim iş yerime geldik. Saat 15.00-16.00 sıraları olabilir. Hatta aç olduğumuz için üçümüz için döner siparişi verdik. İş yerine geldiğimizde yukarı kata çıktık. Sohbet ettik. Ben off-road araçlarını çok seviyorum ve off-road araçlarla araziye çıktığımızda avlanma yapıyorum. Bu nedenle bende pompalı kısa bir tüfek vardı. Tüfeği 2,5- 3 yıl önce aldım. Tüfeği hiç kullanmadım. Yaşar da tüfeğimin olduğunu biliyordu. Üst kata çıktığımız odada masanın sürgüsünün altında o tüfek bulunuyordu. Ben tüfeğin boş olduğunu düşünüyordum. Olay günü sohbet esnasında Yaşar, tüfekle fotoğraf çekilmek istedi. Yaşar'ın isteği üzerine masanın altından silahı çıkardım. Boş mu dolu mu kontrol ettim. Ofis kamerasından misafirlerin yukarıya doğru çıktığını gördüm. Silahı masaya indirirken patladı. Yaşar'ın sol kolunun altından kan akıyordu. Kendisine tampon yaptım ve 112'yi aradım. Olay bu şekilde gerçekleşti."

Görgü tanığı İbrahim K. ise "İrfan ile Yaşar arasında husumet yoktu. Ağabey ve kardeş ilişkileri mevcuttu" dedi. Mahkeme heyeti, sanık İrfan Bakır'ın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Sinan Karahan

12 Ekim 2023 Perşembe 00:44

Buyuk ihtimalle kaza gibi duruyor

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR