28 Nisan 2024 Pazar

Ispartalı Erkekler Rus Derneğini Bezdirdi

Alanya Rus Derneği Başkanı Anjelika Anzhela, "Ülkenin dört bir yanından telefonla arayan Türk erkekleri Ruslarla evlenmek istediklerini söylüyorlar. Biz yardım derneğiyiz, evlendirme bürosu değiliz" diyerek isyan etti. Azhela, Türkiye'nin her yerinden telefon geldiğini söyledi.

Isparta

 

ISPARTA'DAN DİYARBAKIR'A...

 

Başbakan Davutoğlu 2 yıl önce yaptığı bir açıklamadaRusya'dan gelen turist sayısıyla ilgili değerlendirmesinde "İki ülkeilişkilerini daha da geliştirmek için Türk- Rus evliliklerinin sayısınıartırmak önemli. Rus gelinler Türk aile yapısına çok uygun" demişti.

 

Bu açıklama sonrası da talep artmış. Ancak durumu yanlışanlayıp Alanya Rus Derneği'ni 'çöpçatan derneği' gibi gören Türk erkekleridernek çalışanlarını bezdirmiş.

 

Anzhela, "Sürekli olarak 'bizi Rus kızlarla tanıştırın,bize Rus gelin bulun' diye yoğun talepler oldu. Isparta, Aydın Diyarbakır gibiillerden arayarak Ruslarla evlenmek istediklerini söylüyorlar. Biz kendilerinedoğru olmadığını söylüyoruz. Bu açıklamaların ardından Alanya'da Rus gelinsayısı arttı. Ben bir dernek başkanı olarak demiyorum ki buyurun gelin sizievlendireyim. Ya da birilerini bulayım" dedi.

 

"BİZ EVLENDİRME DERNEĞİ DEĞİLİZ"

 

Anjelika şunları söyledi: "Bizim dernek olarakkesinlikle bu konularda hiçbir kimseye yardımcı olamayacağız. Biz kimseyievlendirmiyoruz, tanıştırmıyoruz. Çünkü internetten derneğimizin telefonuna ulaşanTürk erkekleri hiç düşünmeden gece gündüz arıyorlar, bu gibi taleplerdebulunuyorlar. Ben kendim bu konuda çok rahatsızım.

 

GECE BİLE ARIYORLAR

 

Gecenin bir yarası saat 24.00, 01.00 saatlerinde bilearıyorlar. Dernekler normalde 6 ya da 7'ye kadar çalışabilir. Ama geceninyarısı boş insanlar internet sitelerinde bu tarz haberleri okuyup, derneksitesinden de benim telefonumu alıp gece yarılarında beni aramaları çok çirkinbir durum. Ben telefon numaramı internet sitesine gerçekten ihtiyacı olaninsanlar arasın diye koydum. Ama 'evlendir beni, birisiyle tanıştır' diyekoymadım. Öyle yapmasınlar ki gerçekten ihtiyacı olan insanlar bana ulaşsın,bizler de dernek olarak bu kişilere yardımcı olalım. Bu konuda mağdurum. Sizdenricam bizim derneğimizin evlendirme derneği değil ve gibi konularabakmadığımızı haber yapmanız."

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Osmanbey

30 Ocak 2015 Cuma 09:40

Bir kısım para yüzü gören insanlar hemen uçkurunun kölesi oluyor.Yolunu şaşırmış bu insanlara memleketimizde çok rastlanmaktadır.Namus,bekaret,örf,anane,milli ve dini değerleri hiçe sayan zavallılardır bunlar.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR