06 Mayıs 2024 Pazartesi

ISPARTA VE TÜRKİYEMİZE ÖRNEK OLACAK

ISPARTA VE TÜRKİYEMİZE ÖRNEK OLACAK

Isparta

Isparta Belediyesi tarafından geçen yıllarda başlatılan bisiklet yolları çalışmaları Çünür Yenişehir ile devam ediyor. Çünür Yenişehir’in tüm caddelerinin bisiklet yolları ile donatıldığını söyleyen Başkan Günaydın,  “Bütün şehirlerde bisiklet yollarının yapılması mecbur kılındı, ancak biz bu çalışmayı çok daha öncesinden başlatmıştık. Çünür Yenişehir Isparta’mıza ve Türkiye’mize örnek olacak” dedi. 

**Bisiklet yollarını tüm şehirde yaygınlaştırmak istiyoruz

Isparta Belediyesi şehrin çeşitli bölgelerindeki bisiklet yollarının yapımlarına devam ediyor.  Belediye son olarak Çünür Yenişehir’deki bisiklet yollarının yapım çalışmalarında son aşamaya geldi. Çünür Yenişehir’in tüm caddelerinde bisiklet yollarının yapımlarının devam ettiğini ve birkaç güne kadar tamamlanacağını dile getiren Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, bisiklet yollarının yapım çalışmalarını tüm şehirde yaygınlaştırmak istediklerini söyledi.

**Bisiklet kullanımını teşvik ediyoruz

Günaydın, Çünür Yenişehir’in bisiklet yolları ile daha modern bir görünüme kavuşacağını ve çocukların trafik tehlikesinden uzak olarak bisiklet kullanımına teşvik etme amacında olduklarını belirtti. Başkan Günaydın, belediye olarak şehirde bisiklet yolları inşa etmelerine başlamalarından uzun bir süre sonra ilgili bakanlığın bu konuyu teşvik etmeye başladığını ve bisiklet yolu yapımını zorunlu kıldığını dile getirdi. Günaydın, “Bütün şehirlerde bisiklet yollarının yapılması mecbur kılındı, ancak biz bu çalışmayı çok daha öncesinden başlatmıştık. Devletimizin istemiş olduğu sistemi biz çok önceden sağlamışız. Bakanlığımıza böyle bir karar aldıkları için teşekkür ediyorum. Birkaç gün içerisinde Çünür Yenişehir’deki bisiklet yollarının tamamı bitecek. Çünür Yenişehir Isparta’mıza ve Türkiye’mize örnek olacak” görüşlerinde bulundu.  

**İleriye yönelik şehircilik çalışması yapıldı

Çünür Yenişehir’de ayrı bir şehircilik çalışması yapıldığını ve bir özelliğinin daha bulunduğunu dile getiren Başkan Günaydın, “Yollar geniş tutuldu ve raylı sisteme uygun hale getirildi. Biz ileriye yönelik şehircilik uygulaması gerçekleştirdik. Raylı sistemi yapılabilme kodu ve genişliği sağlanmıştır. Bazı arkadaşlarımız ‘bu yollar neden bu kadar geniş’ diyor. 30 metrelik yollar yaptık, baştan her şey düşünülürse her şey çok daha düzenli olur ve trafik sorunu yaşanmaz. Hem bisiklet yollarını, hem gelecekteki raylı sistem için gerekli alanları fazlasıyla Çünür Yenişehir’de koyduk. Raylı sistemin çalışması için o şehrin en az bir milyon nüfusu olması lazım. Eğer olmuyorsa o ekonomik çöküntüye uğrar ve çöp olur. Şehircilik uzmanları bunları çok iyi bilmektedir. Boş yere taş atmanın anlamı yok. Mimar Sinan Caddesi 30 metre genişliğinde olsaydı, o gün için 12 metre geniş bir alandı. Şimdi ne oldu, bazı problemler doğdu. Gelecek dönemde sürpriz çalışmalar olacak” ifadelerinde bulundu.  

**Trafikte yeni sistem

Trafik ile ilgili olarak sinyalizasyonların yeşil dalga ile ayarlandığını ancak artık bu sistemi terk etmeye hazırlandıklarını aktaran Günaydın, yapay zekalı yeni bir trafik sisteminin uygulamaya konacağını aktaran Günaydın, “İhalesi yapıldı, önümüzdeki günlerde bunların yapımı başlanacak. Isparta’ya bir ahenk daha gelecek. Bu iki seneden bu yana planladığımız bir sistemdi” dedi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

kızgın

31 Ocak 2019 Perşembe 08:29

sayın günaydın 3 dönemdir ısparta belediye başkanı seçilsem ve mensubu olduğum partinin genel başkanı ankarada benim hakkımı korumayıp karşıma yedek lastikliğini yaptığı partinin aday çıkarmasına bişey demiyorsa ben olsam iyi partiye geçer hem onurlu bir tavır sergilemiş olur hemde seçilmeyi garantilerdim.

Isparta

31 Ocak 2019 Perşembe 07:45

YZG yeter artık....Isparta'yı yap boz tahtasına çevirdin....

Sefihler nedeniyle cezalandırma!

31 Ocak 2019 Perşembe 01:30

Ve Mûsa, kavminden yetmiş erkeği tayin ettiğimiz vakit için seçmişti. Vaktâ ki, onları saika yakaladı, dedi ki: «Yarabbi! Eğer dilese idin onları ve beni daha evvel helâk ederdin. Bizden birtakım sefihlerin yaptıkları şey sebebiyle bizi helâk eder misin? Bu ancak Senin bir imtihanındır, bununla dilediğini saptırırsın ve Sen dilediğini hidâyete kavuşturursun. Sen bizim velîmizsin, artık bize mağ****t buyur ve bize rahmet et ve Sen mağ****t edenlerin en hayırlısısın.» (Âraf Sûresi-155.Âyet)

Vizyonsuzlardan koru bizi YâRabbi!

31 Ocak 2019 Perşembe 01:28

Çevre bakanlığı mecbur etti artık bisiklet yollarını!!! Ama okumayan, bilgisi olmayan fakat her konuda fikri olan beyinsizler yüzünden bizleri cezalandırma Allahım, Âmin!! İmar planlarında otoparkı, önce Isparta belediye başkanı mecbur etti; 6 ay sonra çevre bakanlığı mecbur etti!!! Bisiklet yollarındada durum aynı, Yzg'nın bisiklet yollarıyla uğraşırken ak yerel yönetim, ak parti çevre bakanlığı mecbur etti bisiklet yollarını!!! Görüldüğü üzre Yzg ****et vizyon sahibi ilerigörüşlü bir başkan!!!!

eyyubi

31 Ocak 2019 Perşembe 00:38

yusuf ziyayı bu memleket hak etmiyor bu memleket nankör bir memleket yusuf ziya Ispartaya bol bu nankörlüğü haketmiyor uygar medeni bir İl olmamak için direniyorsun ıspartalı şehir merkezindeki bisiklet yolunu kaldırınca ne değişti yol genişledimi ....evet esnaf kapısının önüne park yapamadım diye ****du hiç olmazsa araçsız temiz bir görüntü vardı...

Misafir

31 Ocak 2019 Perşembe 00:26

Tebrik ediyorum. Mehmet tönge mahallesinde asfalt çalışmaları yapılıyormuş. Konuyu eleştirmiştik.

RAUF BEY

30 Ocak 2019 Çarşamba 23:57

ışıkkent merko düğün salonu kavşağına öğrencilerin güvenliği için yapılan hendek için teşekkürler. ancak gönderdiğiniz mühendis o engeli nereye yapmış gelip yerinde incelerseniz çok seviniriz. hem bunun plastiği yokmu da engeli sıcak asfaltla yapmış. kadroları akıllı ve gezen bir belediye başkanı şart oldu. ısparta karpuz çeşmeden ibaret değildir. kimi seçsek, kafasını o deliğe sokuyor, bir türlü çıkaramıyoruz. bu ışıkkent kavşağına kadar gelmek çok mu zor.

Ömer

30 Ocak 2019 Çarşamba 23:08

Isparta merkezde gördük bisiklet yollarını yapımı baştan sona hataydı örneğin Mimar Sinan caddesinde sonuçta kaldırıldı. trafik aşırı yoğun. araç park sorunu yollar yetersiz ve dar. Maalesef yolları genişletmek yerine bisiklet yolları yaparak dar olan yolları iyice daraltarak daha büyük sıkıntılara neden olmakta. önce yolları 2 şeritten 4 serite çıkarabiliyormusun başarı budur 5. Seriti bisiklet yolu yap

AOY

30 Ocak 2019 Çarşamba 22:53

Sen o işi yüzüne gözüne bulaştrdın.. ordan sana oy çıkmaz. Gidicisin.. bye.

Oy lobisi (AOY)

30 Ocak 2019 Çarşamba 22:44

Çünür esnafı çiftpark keyfinden mahrum mu olacak!

Abbas ÇİÇEK

30 Ocak 2019 Çarşamba 22:07

Çünür yeni mahalle olabilir fakat yerlesimi lütfen göz önüne. Alın azimsanacak kadar az insan yaşamıyor 9 ve 22 numaralı özel halk otobüsleri üniversite ye giderken girip dönerken ana yoldan geçiyor en azından Çünür e girip Pazaryeri den TOKİ ve otogar istikametine bari geçsin Ana yolda karda yağmurda çok zor inip gelmek Lütfen çok zor olmamalıı

halıkente fiber

30 Ocak 2019 Çarşamba 21:23

çünüre bisiklet yoluna halıkente fiber altyapı çekilmesi daha iyi olur

En yüksek akıllı sinyalizasyon

30 Ocak 2019 Çarşamba 20:53

Yüksek mimar yüksek düşünür!! Bir sinyalizasyon için 2 dene düşünüyo en yüksek mimar. Bisiklet yolunu da muhtemelen en az 800 yıl için planlamıştır. Yüksek başkan yüksek düşünür..

Boşuna

30 Ocak 2019 Çarşamba 20:14

Bisiklet yolundan önce asfaltı doğru düzgün yap boşa övünüp durma şu kadar asfalt yaptım dersin her yer çukur içinde zamanın doldu artık yzg seni de kaybetme korkusu sardı zaten

Fast and Furious

30 Ocak 2019 Çarşamba 18:47

Hemen ilk işim Anadolu mahallesinden bisikletimi sırtlayıp Çünür mahallesine sürmeye geliyorum. Oy korkusuyla çarşıdaki bisiklet yolunu söktünüz, şimdi trafik nefes aldı değil mi? Oradaki esnaf dükkanının önüne arabasını park etmek için, otopark parası vermemek için söktürdü size onu. Vergimi veren bir vatandaş olarak çünürde oturan nelerden yararlanıyor ise ben de aynı hizmetlerden yararlanmak istiyorum. Sökülüp takılan bisiklet yollarından zararda hakkımı helal etmiyorum.

Durustolun

30 Ocak 2019 Çarşamba 18:41

Nemli duvar bile boya tutmaz bu belediye kapıyı allah aşkına milletin vebalini nasıl çekecekler yağmurda bisiklet yolu boya yağmurda tonga mh asfalt dok allah sorar günah ya ise yarar biseye baslada israf beri olmasin

ışıkkent mah sakini

30 Ocak 2019 Çarşamba 18:31

başkan ışıkkentte de biraz ilgi ve alakadar olursanız iyi olur her yer de başıboş köpekler dolanıyor çöp bidonları alttan akıtıyor kar mücadelesinde greyderler kaldırımları yıktı bu 5644.sok otobüs durağı diktiniz otobüs geçmiyor kış günü geçmeyecekse ne zaman geçecek.burda bir tavuk firmasına depo ruhsatı verdiniz.mezbahane gibi çalışıyor her yer tavuk kemiği. bütün köpekler burda kediler burda .birazdaha titizlikle o hayvanlara yiyecek verile bilir 3 4 aydır burdan süpürge aracı geçmedi.

Paylaşırmısınız

30 Ocak 2019 Çarşamba 18:19

Beğeniler yapılamıyor bunlarla da oynuyorlar bari yorumlara açık olun sistemle oynamayın

Salih

30 Ocak 2019 Çarşamba 17:55

AKP troller işbaşında yazın yazın 1 nisana kadar yazarsınız.

Ispartalı

30 Ocak 2019 Çarşamba 17:26

Yolcudur abbas bağlasan durmaz. Ellemeyin :) imar iskan inşaat kontrol sizde son çaylarınızı için bence.

Başğan

30 Ocak 2019 Çarşamba 17:21

Tıp fakültesinden çünür yeni şehire gelemiyoruz otobusler ana yoldan geçiyor dönüşte çünüre girmiyor yeni şehir akdeniz konutlarında oturan bir kişi hastaneden evide gönemiyor nasıl bir şaçmalık anlamadım acil dönüş otobusu koyulmalı

Hizmetde yap Yede

30 Ocak 2019 Çarşamba 17:20

Ispartalının koku sorununu çöz Suya karısıyo 10 senedir çözemedin çeşme suyuna karısıyo kanserden insanlar ölecek senin begenmedigin Rahmetli hasan Balaman Genel evini kaldırdı Tabakhaneyi Tasıdı çöp deponiyi kurdu bu kadar zormu koku sorununu çözmek o kadar müzeye heykellere milyonlar harcayacağına bu işi halletseydin Sana oy yok artık siz daha çok yediniz

Zeyno

30 Ocak 2019 Çarşamba 16:51

Hadi hadi. Sen önce bisiklet yollarını yaptın sonra esnaf oyunu alırım diye kaldırdın. O harcanan 2M tl havaya gitti. Şimdi de ben yaptım şöyle yaptım böyle ettim diye ahkam kesiyorsun. Şehir merkezinde ve etrafında yaşayanlar ne yapacak? Bisiklet binneye Çünür'e mi gidecekler?

sengetli

30 Ocak 2019 Çarşamba 16:43

yaşşa başgan.

taşkıran

30 Ocak 2019 Çarşamba 16:04

sen önce belediyeyi bir temizle baskan inşaat bölümündeki iskancılarına ceki düzen ver yediginiz sikayet yetmedimi sayın baskan. Havalı küstah belediye çalışanı istemiyoruz!!!!

Söz

30 Ocak 2019 Çarşamba 15:37

5 nolu otobüs hattının şehir hastanesine ve migrosa kadar inmesi için söz vermiştiniz. Bulunduğum yerden 5 ve 6 dışında otobüs geçmiyor 6 numara varana kadar bir saate varıyor nerdeyse hiç değilse 5 nolu hat insin yada buna bir çözüm bulunsun

rhzy8x

30 Ocak 2019 Çarşamba 15:22

Ispartaya tramvay lazım halk otobüsleri isletsin gerekirse ama insanlar rahat etsin.sehir içini rahatlatacak yeni yollar açılsın belediye ishanı onu tuhafiyexiler sitesi onu Trafik sorunu çözülsün halk otobusleri yenik durak yerleri belirlensin bunlara çözüm bulunsun belediye halısaray binası yıkılsın buraya yeni bir is merkezi kurulup esnafa kurayla verilsin SukruBasdegirmen Baskan✋

Vatandaş

30 Ocak 2019 Çarşamba 15:19

Görende gabrika yaptı sanacak sen ilk önce fabrika yapta çalışalım bırak boş işletle uğraşmayı sonuçta çünürr boşuna yatırım yapılmıyoo

Çünür

30 Ocak 2019 Çarşamba 15:16

Hep aynı cümleler son çırpınışlar

Esnaf 32

30 Ocak 2019 Çarşamba 15:13

Belediyenin asli görevi cafe lokanta tadilatı yapıp sonra buraları eşe dosta kiraya vermek.otapark yapıp eşe dosta vermek yurt yapmak apart yapmak pomza çok nasılsa ihale yapmak imarla uğraşmak yeni imara açılacak yerlerden tarla toplamak eşi dosdu zengin etmek............

Ispartam sen daha guzeli hak ediyon

30 Ocak 2019 Çarşamba 15:03

Şu bisiklet yolundan kınagı geldi ne bisiklet yoluymus bisiklet yolu sahil kenarı antalya konyaaltı gibi yerlere yapılır Isparta trafiği buna uygun değil yollar dar araç çok Buna yapılacak masrafla mahalleliler için modern parklar yürüyüş spor alanları yapılsın sukru bey su İsparta için neler yapılacak projelerin hepsini bi anlatın artık varsın kopya çeksinler

Sdu öğrenci

30 Ocak 2019 Çarşamba 14:54

Ispartalı halk otobüslerinde ayakta sıkıs tepis gidiyor parasıyla yakında isyan çıkar otobüslerde. Özellikle cunur sdu istikameti iğne atsanız yere. Düşmez bu bayanıda var neleri var isyan çıkacak İsparta küçük yer otobus pahalı bugün antalya ankara aynı para nekadar mesafe bu kadar doluda olmuyor otobüsler para veriyoruz rahat olsun insanları insan gibi taşıyın iğne iplik gibi gidip geliyoz goruntuler elimizde

Hayvan Nakli gibi...

30 Ocak 2019 Çarşamba 14:44

Cunurden çarşıya giden direxht halk otobüsü yok kyk sabancı çoğu batıyı gezmek zorundamıyım paramızla biniyoruz gel bi gün otobüse bu bin başkan gunaydin 1 saate çarşıya gidiyoruz ayrıca araçlar ful dolu hayvan nakli yapar gibi tasiniyo size bu yüzden çok kızımız öğrenciyi hayvan gibi taşıyorlar bu rezilligi çekmek zorunda değiliz

Hamdi güllü

30 Ocak 2019 Çarşamba 14:43

Başkanın çalışmalarını takdir etmekle beraber,esas yapılması gerekenlerin yapılmadığı kanaatindeyim,mesela şehrin çöplerinden organik gübre yapımını beceren 2 il belediyesi var,3. sü niye Isparta olmasın, başka bir proje olarak,şehir içi raylı sistem ulaşımı neden olmasın,başka bir proje Isparta-eğirdir arası tren rayları atıl duruyor,bu hatta 1 buharlı tren sistemi konsa hafta sonları turistik geziler düzenlense, buharlı treni canlı olarak görme zevkini çocuklar tatsa güzel olmaz mı?

Misafir

30 Ocak 2019 Çarşamba 14:39

Geçenlerde Mehmet tönge mahallesi denilen bir mahalleye gittim. Yolu sokağı yok. Asfalt yok beton yok. O mahalle köye mi bağlı. Herhalde son iki haftada o mahalleye de bisiklet yolları yapılmıştır. En azından bisikletli olarak gidilebilir.!?!

Bostona bir iki kalkıyor

30 Ocak 2019 Çarşamba 14:36

Isparta yı Houston yapacaktın ne oldu Boston mu yapacağız şimdi .bisiklet yolu diye yol yaptın sonra söktün gitti maniler.valilik otoparkını kime yaptırdın .şarıl şarıl akıyooooooooooooo

ÖVÜNEREK GEÇTİ GİDİYOR

30 Ocak 2019 Çarşamba 14:34

Belediyedeki yıllarını övüne övüne bitirdi hayırlısıyle 2 ay sonra gidiyor. Başkasınınkini görmeyen, kendisininkini mavzer tüfeği zannedermiş.Yok ortadoğunun en büyüğü, yok dünyada örnek gösterilen, yok türkiyede tek, yok hüston sağlık şehri, yok edik, yok düdük. Engellenen raylı sistem, sıvı atık, itkm, projeler ... Ispartaya böyle kötülük yapan görülmedi. paralar heykele, gezilere,tanıtıma, reklama uçtu uçtu gitti.

Sizde Çok Nasılsa

30 Ocak 2019 Çarşamba 14:27

Başkanım Su yanisehirde aldığınız arsalardan yapdirdiginiz daireler ve apartlardan bir katınını evsiz bi insan var ona verseniz

Asıl Sorunları Çözun

30 Ocak 2019 Çarşamba 14:23

Bisiklete burada kaç kişi biniyor.cunur yenişehir kopekden geçilmiyor köpek barınagı neden yapıldı.önce asfalt döküldü şimdiden çukurlar oluşmaya başlamış çoğu yer asfaltlanmadı çocuk parkları yapılmadı.Çocuklar çamurun içinde okula gidip geliyor.bisiklet yolu çokmu lazım zaten sakin bir mahalle.

Dere gümü

30 Ocak 2019 Çarşamba 14:11

O masraf yerine dere gümüye imar verseydiniz biraz millet sevinseydi size oy vermeye devam ederdik şu işe bi el atın artık...

Yüksek mimar

30 Ocak 2019 Çarşamba 13:47

Çok haklıYap sok yüksek mimar

bir bilen

30 Ocak 2019 Çarşamba 13:21

800 sene bisiklet yolunu karşılayacak yatırımlar yapıyoruz

Yenişehir

30 Ocak 2019 Çarşamba 13:19

Herkez Bisiklet kullanamıyor Başkanım Üniversiteden Çünür ün içine Otobüsler Girmiyor, yağmurda ana caddeden inip yürüyoruz.

mahoni

30 Ocak 2019 Çarşamba 13:14

kim bu millete zerre hizmet ederse sağolsun sorun bitmedi hala köpekler çocuklarımıza tehdit olrak dolaşıyor ikinci olarak senden önce çünür tepesi çennetti senin ile viraneye döndü acaba ben yapmadım kafası varsa ki öyle gözüküyor bu kafa iyi değil bunuda bir kenera yazılsın otogarı sen yaptın kim kazanırsa virane olsa bu millete yazık bu kadar küçülmek sizede yakışmaz siden sonrakilerede

Yazık oluyor masrafa

30 Ocak 2019 Çarşamba 13:11

Allah aşkına çok mu bu kadar belediyenin parası ya ne boyayıp duruyorsunuz orayı burayı hem de çevre kirliliği başka bir şey değil. Çiz bisiklet yolunu düz çizgiyle, belli aralıklarla da bisiklet resmî çiz yol üzerine tamam. Ne bu ya yaz boz tahtasına döndü memleketin sokakları. Bu bisiklet yolu kadar ara sokaklara da bir el atsanız da şehirde yaşadığımızın farkına varsak ..

Isparta

30 Ocak 2019 Çarşamba 13:09

Gülistan yoluna da yapılmıştı arabalar park etti bisikletli ana yoldan gitmek zorunda kaldı

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR