30 Nisan 2024 Salı

Isparta Müftülüğü personeliyle zekât değerlendirme toplantısı yaptı

Isparta Müftülüğü personeliyle zekât değerlendirme toplantısı yaptı

Isparta

Isparta Müftülüğü, hizmet binasında zekât değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya DİB Yurtdışı Eğitim ve Rehberlik Daire Başkanı Dursun Ali Coşkun, İl Müftü Vekili Seyit Böğet, İl Müftü Yardımcısı Halil Taş, İlçe müftüleri, şube müdürleri, il zekât koordinatörleri ve görevli personel katıldı.

Toplantının açılışında konuşan İl Müftü Vekili Seyit Böğet, zekâtın İslam'ın beş temel şartından biri olduğunu ve toplumsal dayanışmanın en önemli unsuru olduğunu belirtti. Gerek, zekâtın doğru şekilde toplanması ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için yürütülen çalışmaları anlattı.

DİB Yurtdışı Eğitim ve Rehberlik Daire Başkanı Coşkun ise; “Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş hocamızın selamlarını iletmek istiyorum. Buraya geliş amacımız Türkiye Diyanet Vakfı kanalıyla ihtiyaç sahiplerine yardım eden ve emeği geçen kardeşlerimize teşekkür etmek. Biliyorsunuz toplumu din konusunda aydınlatmakla görevli olan Diyanet İşleri Başkanlığımız, halkımıza diğer ibadetlerin ifasında rehberlik yaptığı gibi, zekât ibadetinin bir ibadet şuuruyla yerine getirilmesinde de rehberlik yapmak istiyor. Bizim yapacağımız husus ise, bu farz olan ibadeti en güzel şekilde insanlarımıza aktarma noktasında elimizden gelen gayreti ve çabayı sarf etmektir” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR