29 Nisan 2024 Pazartesi

ISPARTA LGS 2018 PERFORMANS SONUÇLARI

ISPARTA LGS 2018 PERFORMANS SONUÇLARI

Isparta

Milli Eğitim Bakanlığı 2018 Yılı LGS ( Lise Geçiş Sınavı) Performans Raporunu yayımladı. Rapora göre Isparta 81 il içerisinde genel sıralamada 5. sırada yer aldı. LGS alt testlerde ve yerleştirmeye esas puan ortalamalarında ise Türkiye ortalamasının üstünde yer aldı. Milli Eğitim Bakanlığı verilerine göre Isparta ili LGS performansı şu şekildedir:

Türkçe Dersi ortalaması ile Türkiye 3.lüğü;

Matematik Dersi Ortalaması ile Türkiye 6.lığı;

Fen Bilimleri Dersi Ortalaması ile Türkiye 3.lüğü;

İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Dersi Ortalaması ile Türkiye 3.lüğü,

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi Ortalaması ile Türkiye 6.lığı,

İngilizce Dersi Ortalaması ile Türkiye 16.lığı

LGS Performans Raporunu değerlendiren Milli Eğitim Müdürü Dr. Ahmet YILDIRIM;

Sonuçların ilimiz açısından son derece dikkat çekici olduğunu, elde edilen başarıyı; bir ekip çalışmasının çıktıları olarak değerlendirmenin yanısıra, azimle ve gönülden çalışan  öğretmenlerimizin, her daim  desteklerini esirgemeyen velilerimizin ve okul yöneticilerimizin gayretinin bir sonucu olarak anlamlandırmak gerekmektedir.

İlimize LGS sınavında elde ettikleri başarı ile Türkiye ortalamasının üzerine çıkaran her bir öğrencimize, bu başarı hikayesini ortaya koyan  öğretmenlerimize, bizleri bir an bile yalnız bırakmayan velilerimize, eğitim yöneticilerimize şükranlarımı sunuyorum.

LGS sınavında elde edilen seviyeyi, sürdürülebilir bir başarı için eğitimin niteliğini geliştirmek adına bir fırsat yarattığı bilinci ile hareket ederek, eğitim özelinde ilimizi daha iyiye götürmek adına vargücümüzle çalışacağız.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Ayhan

22 Aralık 2018 Cumartesi 18:09

Müdürüm Bu sene Tenzile Erdoğan Anadolu Lisesine İşkurdan niçin eleman vermediniz.Orada öğleyin 500 öğrenci yemek yiyor. okul Büyük Personel az.Küçücük okullara bir çok eleman verilirken Tenzileyi niçin cezalandırdınız.Yoksa bu olaydan haberiniz yok mu.Sayın Valimizin bu konuya değineceğini düşünüyorum.Sosyal bilimler lisesinin pansiyonunda yemek pişmemesine rağmen (Yemek fabrikadan geliyor) Melih Doğan Anadolu Liesine kaç işkur elemanı verilmiş lütfen bakın.Tenzile başarılı bir okul cezalandırm

doğruluktan şaşma

21 Aralık 2018 Cuma 11:22

başarı denilerek başarısızlığı örten müdür resmi,liselere ve ortaokullara bakın bakalım eğitim başarı ne hallerde.İl milli eğitim müdürü olarak okullardaki disiplinsizlikleri görüyomusun yoksa etrafındaki yağcı müdürlerin lafına güvenip başarılı mı sanıyosun eğitimi sn ahmet yıldırım.kayırmada altın çağlarından birini yaşıyor milli eğitim ne başarısı.diklenen öğrenci,sigarayı okulun önünde yakıp giden öğrenci,sarmaş dolaş okulun 100 mt ötesinde buluşan liseli.alkışlıyorum başarınızı...

Aferin Maksut

21 Aralık 2018 Cuma 10:11

Maksut isimli arkadaş. Gerçekten çok güzel bir tespit olmuş. Yüzde 9'luk dilime giremeyen öğrenciler nerede acaba? Onlar bizim evladımız değil mi? Yüzde 9'luk dilime giren öğrencileri tebrik ediyorum ancak giremeyen öğrenciler için de çalışmalar yapılmasını diliyorum.

maksut

21 Aralık 2018 Cuma 02:19

2018-2019 yılında;8. Sınıf Öğrenci Sayısı : 1 400 000Sınava giren öğrenci sayısı :971000Merkezi yerleşen öğrenci sayısı : 127000Yukarıdaki tablo maalesef sadece 127.000 yerleşen öğrencinin ortalamasıdır. Yani en başarılı % 9 luk dilimi yansıtmaktadır. Peki ya %91 lik kesim ne durumda ! Diğer öğrencilerle ilgili hiç bir veriye ulaşamadım. Varsa bilgi yada belge onları da paylaşırsanız sevinirim.

A.Kılınç

21 Aralık 2018 Cuma 01:37

Liselerde başarı sıralamasında geri kalmanın bir çok sebebi var elbette ama esas telefon bağımlılığı (oyun,+18 siteleri ve sosyal medya) geleceğimiz olan gençliği uyuşturuyor.Çocular derslerde uyuyor.Veliler çaresiz.Okulda öğretmen idareci çaresiz.Çözümü devlet aygıtını yönetenlerden beklemekten başka çaremiz kalmadı.Akıllı telefon lise düzeyinde dahil yasaklanmalı.İzlandanın 80 li yıllarda yaşadığı uyuşturucu sorunu 21 yaş ve altına uyguladığı akşam sokağa çıkma yasağıyla çözmüştür.

Başarı

20 Aralık 2018 Perşembe 22:18

Bu başarı ile müdürün ne ilgisi var onu anlamadim

Matematikci

20 Aralık 2018 Perşembe 20:17

merak ediyorum kimse fen lisesini konuşmayacakmı allah aşkına eğitim kalitesini bir irdelesek keşke

Faik

20 Aralık 2018 Perşembe 16:27

Ortaokuldaki bu başarı üniversite sınavlarına yansımıyor. Demek ki, lisede bir sıkıntı var. önceden fen lisesi öğretmenleri seçmece olurdu. Şimdi kim denk gelirse oluyor. Müdürün bir matematik, fizik, kimya, biyoloji öğretmenlerinden olması gerekir. Türkçe öğretmeninden fen lisesi müdürü olmaz.

başarılı

20 Aralık 2018 Perşembe 15:47

Biraz da bunu konuşalım.

Tarafsız bakışa cevap

20 Aralık 2018 Perşembe 14:51

Tarafsız bakış denen arkadaş başarı Şahan çöker demişsin Şahan çöker kaldığı süre sarfında ne yaptıysa başarı onun olsun o devam etse ilk 50. Giremezdik

Eğitimci

20 Aralık 2018 Perşembe 12:47

Sayin il mem müdürüm ortaokulların başarısı ortadır. Mutlaka lise yonetici ve öğretmenlerinin siz ne yapıyorsunuz sonuc ne demek gerekir bence.Gecen sene lgs sinavinda bu kadar başarılı bir ilde merkezde nitelikli okul okul sayısının az tutulmasi bence bir sorun teşkil etmektedir.Ilimizde liselerin üniversite yerlestirme başarısı irdelenmelidir.Maalesef devlet okulları liseler çocuklarımızı dersanelere ve özel derse mecbur bırakmaktadır.

lavanta

20 Aralık 2018 Perşembe 12:27

Bu başarıyı milli eğitim müdürlerine atfetmek nasıl bir yanlıştır, eğitimci olmadıkları belli, veli ve öğretmenler ile öğrencilerin başarısıdır

Milli Eğitim

20 Aralık 2018 Perşembe 11:30

Bu başarı tablosu yeniş değil ki! Geçtiğimiz yıllarda da aşağı yukarı böyleydi. Ancak Üniversiteye giriş sıralamamız kötü. Yani ilkokul ve ortaokul başarımız iyi ama lise başarımız kötü. Malzeme iyi ama lisede aynı malzemeyle başarıyı yakalayamıyoruz. Önceki İl Müdürü bu konuyu çok iyi tespit etmişti ama projelerini uygulamaya fırsat bile verilmedi. Kısacası geçtiğimiz yıllardan gelen başarının ekmeğini yiyen bir reklam haberi olmuş.

Vatandaş

20 Aralık 2018 Perşembe 10:05

Üniversite girişlerindeki başarı düşüklüğü irdelenmeli.

Savlı Oduncu

20 Aralık 2018 Perşembe 09:47

Müdürüm merkez savkasabasındaki ilköğretim okullarında kaloriferin yanında yakılmak üzere kuru odunu alımı yapıldığı ama okullara gelen odunların kuru olması gerekirken su gibi yaş odunlar olduğu konuşuluyor isterseniz bir görevlinizi gönderip veya kendiniz yolunuz düşerse bu durumu yerinde inceleyip görebilirsiniz. Devletimizin kuru odun almak için ayırdığı ödenekle yaş odun teslim edilmesi ne kadar doğru olur takdir sizlerin bir yanlış anlaşılma varsa düzeltilmesini istiyorum teşekkür ederim.

şehmettin

20 Aralık 2018 Perşembe 09:32

Küçük bir olumsuzlukta ortalığı yıkanlar, hadi buyurun yorumlarınızı alalım.

Bombacı

20 Aralık 2018 Perşembe 09:18

Yıllardır söyleniyor... Liyakat diye.... İşte işi ehline verince başarı kendiliğinden geliyor...Teşekkürler Ahmet Hocam

Tarafsız bakış

20 Aralık 2018 Perşembe 08:43

Başarının Ahmet yıldırım ile alakası yok. O geldiğinde dönem bitmek üzereydi. 1-2 ayda kazanılacak başarı değil bu. Şahan çoker’in Gayretlerinin ürünüdür. Ahmet beyin başarısını önümüzdeki sınavlarda göreceğiz. Ispartamıza kattıklarından dolayı sayın Şahan çokere ve İlyas cana teşekkürleri borç biliriz. O müdürlerin başarısını Ahmet beyin başarısı gibi göstermek hak yemektir. Saygılarımla.

MustafamusaAKBAŞ

20 Aralık 2018 Perşembe 08:04

Gerçeğe ulaşmak günümüzde zordan DA öte .ben lgs giren evladımın hesabını kim verecek .ispartada okuyup (4 ) diğer alan gözüktüğü yada okul idare tarafından miliegitim yetkili kişilerin görmedigi bu sebepten emsallerinden ayrıldığı aşikardır .bu hatayı kim kabul edecek hesabını kim odeyecek.syn isparta milli eğitim mdr

VELİ DENİZ

20 Aralık 2018 Perşembe 01:55

SAYIN MİLLİ EGİTİM MD AHMET BEYE VE EKİBINE EGİTİMİN BAŞARISINA KATKILARINDAN DOLAYI TEŞEKÜR EDERİZ. HAYIRLI OLSUN. DEVAMINI DAHA ÜSTÜN BAŞARILAR BEKLERİZ. SAYENİZDE OLACAK İNŞALLAH MÜDURÜM.

Onur öğretmen

20 Aralık 2018 Perşembe 01:29

Lfs de 5 üniversite sınavında 30. Demek ki özellikle gözde liselerin müdür ve öğretmen seçiminde yanlışlıklar var.

Yılmaz

20 Aralık 2018 Perşembe 00:47

Bu başarı müdürümüz ahmet hocamızın emeğinin karşılığıdır

ıspartalı yapar

20 Aralık 2018 Perşembe 00:20

Bu başarıyı da bahane bulan varsa ne diyeyim.Başta öğretmenler okul yöneticileri öğrenciler veliler ve mem müdürü tebrik ederiz.Liselerde aynı başarayı bekleriz bunu bahanesi yok çünkü rakipler aynı öğrenciler aynı valimiz aynı müdürünüz Ahmet Bey aynı emeği geçenlere teşekkürler.Müdürümüz ve ekibine takoz koymayın yeter eğitim bizim isimiz.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR