07 Mayıs 2024 Salı

Isparta komisyon kararını bekliyor

4+4+4 eğitim sistemi ile ilgili Isparta´da yeni bir komisyon oluşturduklarını söyleyen Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner, "Oluşturduğumuz komisyonla yeni eğitim sistemi hakkında tüm okullarımızı bilgilendirme çalışmalarına başladık dedi. Müdür Caner, okul tespit çalışmalarının sürdüğünü konuya ilişkin olarak Bakanlığa rapor sunmak üzere olduklarını söyledi.

Isparta

Yeni eğitim sistemine geçiş olarak kabul edilen 4+4+4 eğitim sistemi beraberinde birçok yenilikleri de getiriyor. İl Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner, yeni sisteme çok iyi hazırlandıklarını dile getirerek, hiçbir eksikliğe meyil vermemek için çok titiz çalıştıklarını belirtti. Kurdukları yeni komisyon ile Isparta’da okullarda alt yapı çalışmalarına başlayacaklarını dile getirdi. Müdür Caner, okulların tespitinin yapılmadığını da belirtti.

4+4+4 NEDİR?

Milli Eğitim Bakanlığı, 4+4+4 eğitim sistemiyle ilgili yeni bir genelge yayınladı. Okula yeni başlayacak çocuğu olan anne babaların, 4+4+4 eğitim sistemiyle ilgili en çok merak ettikleri şeylerin başında gelen okula başlama yaşı konusunda MEB'den bir açıklama geldi

Milli Eğitim Bakanlığı, 4+4+4 sistemiyle ilgili bir genelge yayınladı. Yayınlan genelgeye göre 30 Eylül 2012'den itibaren 66 ayını bitiren çocuklar okula başlayabilecek..

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 4+4+4 eğitim sistemi kapsamında okul öncesi eğitim için 30 Eylül 2012 tarihi itibarıyla 37-66 ay arasındaki çocukların anaokulunda veya uygulama sınıflarında, 48-66 ay arasındaki çocukların ise ana sınıflarında eğitim almalarının sağlanacağını bildirdi. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, 4+4+4 adı verilen “12 Yıllık Zorunlu Eğitime Yönelik Uygulamalar” konulu genelge yayımladı. 6287 sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile zorunlu eğitim süresinin 8 yıldan 12 yıla çıkarıldığı ve bazı yeni uygulamaların gündeme geldiğini anımsatan Dinçer, yeni uygulamaların daha etkili ve verimli bir şekilde yürütülmesini sağlamak amacıyla 4+4+4 kanunuyla getirilen düzenlemelerle ilgili olarak yapılacak uygulamaları açıkladı. 4+4+4 kanunuyla zorunlu eğitimin 4 yıl ilkokul, 4 yıl ortaokul ve 4 yıl da lise eğitimini kapsadığını belirten Dinçer, öğrencilerin öğrenim gördüğü birinci 4 yılın (1, 2, 3, 4. sınıflar) ilkokul, ikinci 4 yılın (5, 6, 7, 8. sınıflar) ortaokul ve üçüncü 4 yılın (9, 10, 11, 12. sınıflar) ise lise şeklinde

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR