02 Mayıs 2024 Perşembe

ISPARTA AÇILIMI TAMAM...

Nuri Uzaktaş'ın aday listesinde sürpriz isimler yer aldı. MHP'li Bestelci, DP'li Selçuk ile Bağımsız Meclis Üyesi Seyfettin Kalem başkanlık kontenjanında yer aldı.

Isparta

AK Parti'nin Belediye Başkan Adayı Nuri Uzaktaş'ın meclis üyeliği listesi dün sabah saatlerden itibaren siyase kulislere sızdı. AK Parti Milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç, Recep Özel, Belediye Başkan Adayı Nuri Uzaktaş ile İl Başkanı Osman Zabun'ın katılımıyla önceki gün akşam saatlerinde başlayan toplantı sabaha kadar sürdü. Saat 04.00'da tamamlanan görüşmeler sonucunda oluşturulan 3 kontenjan+31 kişilik belediye meclis üyeliği listesi dün genel merkezin onayına sunuldu.       

Genel Merkez tarafından onaylanan Belediye Meclis Üyeliği aday listesinde sürpriz isimler yer alıyor. Listede yer alan isimlere bakıldığında AK Parti'nin ilk defa bu kadar geniş bir açılıma imza attığı görülüyor. İl, ilçe, kadın kolları ve gençlik kolları teşkilatlarına 'yok' denecek kadar az kontenjanın ayrıldığı listede çok tartışılacak isimler var.       

AK Parti, Belediye Başkan Adayı Nuri Uzaktaş'ın kontenjanına siyasette 3 önemli ismi yerleştirdi. MHP Meclis Üyesi Uğur Bestelci, DP Meclis Üyesi Nuri Selçuk ile MHP'den istifa ederek Bağımsız kalan Seyfettin Kalem başkan kontenjanı olarak listede yer aldı. Nuri Selçuk kontenjan 1.sıra, Bestelci kontenjan 2.sıra, Kalem ise kontenjan 3.sırada yer aldı. AK Parti seçimi kazanırsa bu 3 isim otomatikman meclis üyesi olacak. AK Parti kazanırsa ise meclis üyeliğine veda edecekler.         AK Parti'nin liste başında ise partinin ağır abisi bulunuyor. İl Genel Meclisi Başkanlığı görevinde bulunan, 2 dönemdir il genel meclisi üyesi olan, milletvekili aday adayı ve belediye başkan aday adayı olan Kadir Dal, listenin başında yer alıyor. AK Parti'de 1.sıra belediye meclis üyesi adayı Kadir Dal oldu. İkinci sırada ise teşkilat başkanlığından istifa eden Ramazan Çırak bulunuyor.       

AK Parti, 1 önemli ismi de listesinde yer verdi. El Ele Derneği Başkanı Diş Tabibi Canan Aydın listenin seçilecek noktasında yer buldu. Mevcut Belediye Meclis üyelerinden ise 2 kişi listeye alındı. İmar Komisyonu Üyesi Mehmet Yavuz, ilk 10'da yer alırken, İsmail Tanışman'a 19.sırada zor bir noktada yer verildi. DP'li Belediye Meclis Üyesi Kadir Özkan ile ITSO Meclis Üyesi Salim Güntaç da listenin ilk 10'unda yer alıyor. Gençlik Kolları Başkanı Yaşar Ünlü de belediye meclisi listesine konuldu.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR