02 Mayıs 2024 Perşembe

ISPARTA'NIN MİLLETVEKİLİ SAYISI TEKRAR ARTABİLİR İŞTE DETAYLAR

ISPARTA'NIN MİLLETVEKİLİ SAYISI TEKRAR ARTABİLİR İŞTE DETAYLAR

Isparta

YSK, 2016 nüfus verilerine göre illerin milletvekili sayısına çalıştı ancak resmi açıklama için 16 Nisan Halk Oylaması'nın sonucu bekleniyor. Nüfusunu 5 bin 558 artıran Isparta, yine 3 milletvekili temsilinde kalıyor. Ancak Anayasa değişikliği kabul olursa 600 milletvekili düzenlemesiyle birlikte Isparta'nın milletvekili sayısı 4'e çıkacak.

Akdeniz Gazatesi Genel Yayın Yönetmeni Soner Toros ile DHA Muhaberi Mehmet Erçakır'ın hazırlayıp sunduğu Basın Kulübü, önemli bir gazetecilik başarısına daha imza atarak, 16 Nisan Halk Oylaması öncesinde YSK Başkanı ile görüştü.

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven, Isparta için en çok merak edilen soruya cevap verdi. 2016'de nüfusunu 5 bin 558 artıran Isparta,yeniden 4 milletvekili sayısına ulaştı mı? YSK Başkanı Sadi Güven, Isparta'nın yeniden 4 milletvekili sayısına TBMM'nin 600 milletvekili sayısına çıkması durumunda ulaşacağını açıkladı.

600 OLURSA 4 OLACAK

2015 nüfus verilerine göre Isparta'nın milletvekili sayısı 3'e düşmüştü. TÜİK'in açıkladığı rakamlara göre, Isparta nüfusunu 2016'da 5 bin 558 artırarak 421 bin 766'den 427 bin 324'e yükseltti. Ancak YSK, Isparta'nın temsil sayısını 3'den 4'e çıkıp çıkmadığı sorusuna henüz bir açıklama yapmadı.

Gazeteciler Soner Toros ve Mehmet Erçakır'ı Yüksek Seçim Kurulu'nda kabul eden Başkan Sadi Güven, Isparta'nın milletvekili temsil sayısına ilişkin soruyu şu cevabı verdi: "Bir önceki dönem milletvekiliverilerine göre Anayasa değişikliği kabul edilir, Türkiye'deki milletvekili sayısı 600'e çıkınca 'ne olur' diye bir çalışma yaptırmıştım.

Milletvekili sayısı 600'e çıkması durumunda Isparta'nın çıkaracağı milletvekili sayısı 4 olarak görünüyor. 600 milletvekiliyle 'Isparta ne çıkarıyor' diye baktım 4 milletvekili çıkarıyor."

YSK Başkanı Sadi Güven, Basın Kulübü'nün programında kurumun görevlerini anlattı. YSK'nin bir yüksek mahkeme olduğunu belirten Güven, şöyle konuştu:

YSK KARARLARI YARGIYA TAŞINAMAZ

"Önümüzde önemli bir halk oylaması var, hazırlıkları yapıyoruz. Yüksek Seçim Kurulu 1950 yılında kuruldu. Böylece seçimlere yargı denetimi, hakim denetimi geldi. Yüksek Seçim Kurulu, devletin temel organları arasında görünmektedir. Hem seçimlerle ilgili hazırlık çalışmalarını yapıyor hem de seçimlerden sonra itiraza ilişkin yargı görevini yapmaktadır. Anayasa Mahkemesi gibi, Yargıtay, Danıştay gibi yüksek mahkemedir. Yüksek Mahkeme olmakla birlikte Anayasa'nın verdiği görevdir. Bizim kararlarımız aleyhine Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuruya dahi gidilmesi mümkün değildir.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Zeynep

06 Mart 2017 Pazartesi 15:36

Ne gerek var ki bu kadar milletvekiline.Yeni sistemde 1 kişinin dediği olacak.E o zaman o kadar vekile ne gerek var.Dünyanın parası

Cesaret İş

06 Mart 2017 Pazartesi 13:06

4 de yetmez 50 vekil olsun. Yaw bu nasıl bir sığ düşüncedir, çok milletvekili olursa Ispartalının bundan menfaati nolucak, bugüne kadar hangi milletvekilinin kaç elini sıkıp bir derdini anlatma fırsatı buldun?

HALİL

06 Mart 2017 Pazartesi 12:04

Üç bile çok. Zaten Ispartalının işini gördüğü bir tane vekili var. O da yeter

Akif Gündoğdu

06 Mart 2017 Pazartesi 11:53

Bu arkadaşları tebrik ediyorum. Çocuklar basın kulübünü proje merkezine çevirdiler. Helal olsun. Emeklerine yüreklerine sağlık. Çok güzel program yapıyorlar. Ispartanın her yerine basın kulübünün imzasını attılar. Başarılarınızın devamını dilerim soner ve mehmet. Şahsınızda ekibinizi de kutlarım. İyi ki basın kulübü var...

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR