28 Nisan 2024 Pazar

Isparta'nın en büyük otoparkının inşaat çalışmaları devam ediyor

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Özkanlar Kavşağı’nın alt bölgesindeki esnaflarla bir araya geldi. Başkan Başdeğirmen, İstiklal Mahallesi’nde Subay Lojmanlarının yan tarafında şehrin en büyük otoparkının inşaat çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Isparta

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, esnaf buluşmalarına devam ediyor. Başkan Başdeğirmen, Özkanlar Kavşağı’nın alt tarafında bulunan esnaflarla bir araya geldi, onların talep ve önerilerini dinledi. Bölgede esnaflık yapan Isparta Değişim ve Gelişim Platformu (IDGEP) Derneği Başkanı Nazmi Esen, esnaf buluşmasından dolayı Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e teşekkür etti. Nazmi Esen, bölgede bulunan Gazeteci Soner Toros Parkı’nda bazı vatandaşların uygunsuz davranışlarda bulunduğunu belirterek, “Orada bir bina yapılıyor. O binadan sonra orada bir farklılık olacağını düşünüyoruz” dedi. Soner Toros Parkı’nın taban döşemelerinin değiştirileceğini ifade eden Başkan Başdeğirmen, park içerisinde Basın Merkezi’nin inşaat çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Başkan Başdeğirmen, “Parkın alt ve üst yapısında değişiklikler yapıp, orayı daha kullanılabilir hale getireceğiz. Ondan sonra orayı takip ederek olumsuzlukları kaldıracağız” şeklinde konuştu.

Nazmi Esen, bazı bölgelerdeki kaldırım düzenlemelerinin çok güzel olduğunu belirterek, Şehir Hastanesi istikametinde aydınlatmalı kaldırım çalışması yapılıp, yapılmayacağını sorarken Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, bazı acil bölgelerde kaldırım düzenleme çalışmalarının devam ettiğini, o çalışmalardan sonra ihtiyaç olan bölgelerde kaldırımların yenileneceğini ifade etti. Başkan Başdeğirmen, “Şehrimizde kaldırımları yeniden düzenlemek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ayrıca bu mahalleyi, bölgeyi rahatlatacak bir yeraltı katlı otopark yapıyoruz. 450 araçlık olacak. Isparta’da bu büyüklükte bir otopark yok. Bu bölgenin tüm otopark yükünü kaldıracak. Bu yılsonu tamamlamayı hedefliyoruz. 2024’ün Ocak ayında orayı açmayı planlıyoruz” ifadelerinde bulundu.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen bir soru üzerine otoparkın işletmeciliğini Isparta Belediyesi’nin yapacağını söyledi. Başkan Başdeğirmen, “Özel işletmelerin giderleri var. Elektrik, personel, bakım ücretleri var. Bunlar maliyete eklenince vatandaşımızın kullanım derecesi düşüyor. Otoparklarda en ucuz fiyatla hizmet vermeye çalışıyoruz. İstanbul’da aracımızı koymak istediğimizde sokaklarda 0-1 saate 33 lira ödüyoruz.  Burada kapalı otoparklara 24 saat araç koysanız 33 lira tutmuyor. Cadde otoparklarında 15 dakika ücretsiz kullanım hakkı var. Kapalı otoparklarda bu süre yarım saat. Meydan AVM’nin altında 2 saat ücretsiz. Bunlar bizim için Isparta’da önemli değerler. Amacımız vatandaşlarımızın rahat edebilmesi ve uygun fiyatla hizmetlerimizden yararlanabilmesi” dedi.

Esnaflar, Andık Deresi Bezgirgan Şelalesi bölgesinin çok güzel olduğunu ifade ederek, “Öğrenci aileleri geldiklerinde Andık’ın tanıtımlarını izlemişler, çok beğenmişler. Elinize sağlık, yolunuz açık olsun” dediler. Andık Deresi’nin gecesi ve gündüzünün bambaşka olduğunu dile getiren Başkan Başdeğirmen, açılışının 13 Ekim Cuma günü saat 18.00’da yapılacağını, tüm vatandaşları açılışa davet ettiklerini söyledi.

Şehre vermiş olduğu hizmetlerden dolayı Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e teşekkür eden esnaflar, “Esnaf buluşması adı altında buraya kadar gelmenizden dolayı size çok teşekkür ediyoruz. 4,5 yılın pandeminin dışında 2,5 yılında şehre verdiğiniz hizmetlerden dolayı ayrıca bir teşekkürü daha hak ediyorsunuz. Arzumuz önümüzdeki dönemde tekrar seçilmeniz ve tekrar hayırlı işlerle bizi karşı karşıya getirmeniz. Allah kolaylık versin” ifadelerinde bulundu.

Başkan Başdeğirmen, 4,5 yıldır görevde olduklarını bu sürenin 2 yılının pandemi ile geçtiğini söyledi. Pandemi döneminde vatandaşların birbirine yaklaşamadığına değinen Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Anne ve babalar çocuklarına dahi yaklaşamadı. Zor dönemlerden geçtik. 2 yıl böyle oldu. Belediyemizde yüzlerce mesai arkadaşımız kronik rahatsızlığı, belli yaş altında çocuğunun olması veya Covid’den dolayı günlerce belediyede işe gelemedi. Bu 2 yıl içerisinde biz boş durmamaya çalıştık. Biz 2,5 yıl içinde Isparta’mıza çok güzel ve değerli hizmetler ettik” dedi.

Bir esnaf da Antalya’da yaşadığını ancak Isparta’ya her geldiğinde altyapı, kaldırım çalışmaları ve yeşil alan düzenlemeleri yapıldığını gördüğünü ifade ederek, “Müthiş bir çalışma var. Ben Antalya’da bunun 10’da birini görmedim. Başkanım gereken neyse yapıyor. Başkanımıza teşekkür ederiz” diye konuştu.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

sena

13 Ekim 2023 Cuma 17:20

otopark yolu kapattı okula giderken yol uzadı ordaki esnaf da kapandı dükkânının onu bunlarida yazsana

Kemal Can

12 Ekim 2023 Perşembe 22:34

Halk otobüsleri çok pahalı. Kaldırımlarda yürünmüyor.

Deli sorular

12 Ekim 2023 Perşembe 19:14

Belediye işhanı yıkılmalı güzel bir kent meydanı yapılmalı. Bide bu idgep nedir sayın başkanım. Kendin dernek kur sora başkanı ol. Ne yapmaya çalışıyor bu arkadaş ?

Ispartalı

12 Ekim 2023 Perşembe 18:52

Nazmi Köse celal Sg maşallah ver çoşkuyuy az kaldı

Adalet

12 Ekim 2023 Perşembe 18:43

Başkanım güzel hizmetler yapıyorsunuz. Fakat her yere asılan reklam panoları otobüs duraklarındaki fotoğraflı afişlerin ciddi israf. Günahtır. Haramdır. Milletin parasını böyle kullanmayın Mutlaka çıkar Allah iyi demez. İmtihan dan geçiyoruz. Senin hayatını çor çocuğun çekmesin ne olur. Güzel hizmetlerini bu israflarla bozma. Ha reklamlar kendi cebinden çıkıyorsa o başka.

Ispartalı

12 Ekim 2023 Perşembe 18:29

yeni otogarın tamamını bitir sonra buralara para harca

Resul

12 Ekim 2023 Perşembe 17:59

KAYMAKKAPININ ALTINI OTOPARK ÜSTÜNÜ YAŞAM ALANI YAP BAŞKANIM, GÜLLÜK CADDESİ GİBİ OLSUN. SENİN BÖYLE BİR PROJEN OLDUĞUNU DUYMUŞTUK, HAYATA GEÇİRMELİSİNİZ. SAYGILAR.

Neva

12 Ekim 2023 Perşembe 17:32

Kapı önleri kaldırımlar dururken adam ne diye para verip oraya koysun memleketin zenginlerine otopark değil issizine gencine istihdam lazım iş lazım fabrikalar lazim

halıkentli

12 Ekim 2023 Perşembe 16:46

vay ahmet esen abim.sende yaşlanmışsın be.113.caddeddeki ahmet abiden eser kalmamış.yıllar nede çabuk geçiyo.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR