29 Nisan 2024 Pazartesi

Isparta'nın bu ilçesi açık hava müzesi gibi

Isparta'nın bu ilçesi açık hava müzesi gibi

Isparta

Uluborlu Hellenistik Çağ’dan itibaren Roma, Bizans, özellikle Selçuklu, Beylikler, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemi eserlerini aynı anda görebileceğiniz bir açık hava müzesi niteliğinde yüzyıllardır meraklı gezginleri ağırlıyor.

Tüm detaylarını yakından görmek ve bol bol fotoğraf çekmek için Uluborlu’yu gezilecek yerler listenize eklemeyi unutmayın!

Bir harita görseli olabilir

Bir harita ve yazı görseli olabilir

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Hakan

28 Ekim 2023 Cumartesi 02:29

Kesinlikle gidilip görülmesi gereken bir yer ve de üzerine önemli çalışmalar yapılması gereken bir yer. Onca cami han konak kale sur kale çeşme köprü medrese ve minareleriyle birÇok medeniyeti barındıran bir şehir.

Biri

25 Ekim 2023 Çarşamba 17:18

Ben burada yaşıyorum ama burası pek gelişmiş değil

ıspartalı

25 Ekim 2023 Çarşamba 10:09

Ben ıspartalıyım ama inanın ki uluborlu ile ilgili neredeyse hiçbir şey bilmiyorum. Tanıtımı hiç yapılmamış bir ilçemiz. Biz bilmiyorken yabancı biri nasıl bilsin gezsin burayı. Tanıtım şart.

Çetin

24 Ekim 2023 Salı 15:22

Bizim sengette altınbaşın fedime ve hacın kadiriyenin başı boş saldırgan uyuz köpeklerle dolu

HACI Kadir ÇETİN

24 Ekim 2023 Salı 15:15

Ben Liseyi Uluborluda okumuştum gerçekten hoş bir yer,bir zamanlar Anadolu Selçuklu Devletine Başkentlik yapmış,onlardan kalma çok sayıda tarihi eser var,Kiraz ve Elması da çok meşhurdur ama çok tanıtılamadı yıllardır ,son yıllarda tanıtıma daha çok önem verildi ama hala yetersiz olduğunu düşünüyorum.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR