06 Mayıs 2024 Pazartesi

ISPARTA'DAN SINIRA KAÇ MÜLTECİ GİTTİ

ISPARTA'DAN SINIRA KAÇ MÜLTECİ GİTTİ

Isparta

Türkiye'nin sınır kapılarını açmasının ardından Avrupa ülkelerine gitmek isteyen mülteciler ülkenin birçok ilinden oluğu gibi Isparta’dan da şuana kadar başta Suriyeli, Afganistanlı, Sudanlı olmak üzere toplam 1642 mültecinin Edirne sınır kapısına hareket ettiği bildirildi.

 SURİYELİLER ISPARTA’DAN GİTMEYE BAŞLADI

Suriye’nin İdlib kentinde rejim askerlerinin hain saldırısı sonrasında ilk saldırıda 33, ardından 3 askerimizin daha şehit olmasıyla toplam 36 asker şehit olurken 34 askerin de yaralandığı açıklandı. Türkiye, İdlib'te çok sayıda askerin şehit olmasının ardından, bu konuda adım atmayan Avrupa’ya karşı sınır kapılarını açarak göçmen kontrolünü bıraktı.

NE TEMİN EDEBİLİRLERSE ONUNLA SINIRA DOĞRU YOLA ÇIKIYORLAR

Türkiye'nin birçok ilinden Suriyeliler akın akın sınır kapılarına yönelirken Isparta’dan da çok sayıda Suriyeliler başta olmak üzere Isparta’ya Afganistan, Sudan gibi ülkelerden gelen diğer mülteciler gerek otobüslerle gerekse temin edebildikleri araçlarla Edirne’deki Pazarkule Sınır Kapısına gittikleri öğrenildi.

ISPARTA’DAN İSTANBUL’A ORADAN EDİRNE’YE GİDİYORLAR

Türkiye'nin AB'ye gitmek isteyen mültecileri durdurmama kararı aldığı yönündeki açıklamalardan sonra Edirne’de bir grup göçmen Yunanistan'a gitmek için sınırına yürüdü. Isparta’dan gidenlerle birlikte çok sayıda Suriyeli mülteci, Avrupa’ya geçmek için sınırda toplandı. Göçmenlerin ilk olarak Isparta’dan İstanbul'a oradan da minibüs ve taksilerle Edirne'ye gittiği belirtildi.

MÜLTECİLER İÇİN AVRUPA’YA GİDEMEZLERSE ISPARTA’YA GERİ DÖNME RİSKİ VAR

Turizm şirketi yetkilileri Isparta’dan yüzlerce hatta binlerce mültecinin taşıdığını belirterek, şu anda mültecilerden Isparta'dan gitmek için talep olduğunu ve mültecilerin kendilerini Kapıkule'ye götürme konusunda girişimde bulunduklarını belirtti. Ancak, yetkililer bazı mültecilerin ise Yunanistan’ın sınır kapılarını kapatması nedeniyle Edirne’ye gitme konusunda tereddüt içinde olduklarını vurguladılar.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

VATANDAŞIN BİRİ

09 Mart 2020 Pazartesi 00:05

ilahi keöatullahlarla yetiştirdiğiniz bacılar esra erolda sevgili koca ohooo ne ararsan var bunlarda kadın türbanlı inanmayan izlesin gece cep tellew oyun oynuyormuşta mesaj gelmişte kocası kızöışta oda evden kaçmışta ya biz sizleri gari gece yarısı ceplerde oyun degil hatimlerde zikirlerde sanıyorduk vay beeeeee islam şuuuru bumu acaba türban ardında gece yareısı ceplerde sosyal medyalarda sevgili yapıp koca aldatmakmı çok iyi anlamıssınız islamı reziller ondan bundan çocuk yap Dna testi pesss

VATANDAŞIN BİRİ

09 Mart 2020 Pazartesi 00:00

mardın 47 / o solki sen asla onu anlayamazsın o halkın ezilenin o insanın yanındadır onun parada pulda sarayda gözü yoktur o solki keşke anlasa herses çocuklarınızı sizi bademleyecegiz cennete gideceksiniz diyen SAGCI UTANMAZLARDAN KORUYUN YETER SOLCULARDAN DEGİL.....

MARDİN /47

06 Mart 2020 Cuma 13:27

AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞINA ÖNEM VERMENİZ LAZIMDIR.ALKOL VE SİGARADAN UZAK DURUN.ÇOCUKLARINIZ UZAK TUTUN. KOMONİST ,MARKSİST ,FAŞİST, İDEOLOJİDE ÇOCUKLARINI UZAK TUTUN.TÜRK-İSLAM ŞUURU,FAZİLETİ,GURU İLE ilahi kelimetulahlarla YETİŞTİRİN. BEDENEN TÜRK,RUHEN İSLAM FİKİRLERİYLE YETİŞTİRİN.sol zihniyetlerden uzak tutun.

MARDİN /47

06 Mart 2020 Cuma 13:02

kim idam istiyorsa,HİLAL BIYIKLI BOZKURTLARLA KARŞILAŞSIN,KİM MOSKOP KÖPEKLİĞİNİ İSPAT ETMEYE ÇALIŞIYORSA,YİNE HİLAL BIYIKLI,BÖRTEÇİNELERLE KARŞILAŞSIN.KİM ESADA EVLATLIK YAPMAYA ÇALIŞIYORSA .ÖNCE MEHMETÇIĞI TANISIN. öyle evlatlık yapsın.

JAMER.MİKSER

06 Mart 2020 Cuma 11:50

BOZKURTLAR,HİLAL BIYIKLILAR, YUNAN DEVŞİRMELERİNE DERS VERMEYE ĞİTMİŞLER. MOSKOFLARIN MORALI BOZULMUŞTUR.

JAMER.MİKSER

06 Mart 2020 Cuma 11:41

TARİHİ BİLMİYENLER YORUM YAPMASIN. ////TÜRKİYE/// Mİ KİRLETMESİNLER,HERŞEYDE KORKAKÇA MUSTAFA KEMALİN ARKASINA SAKLANMASINLAR. KÜRTLERİN EN BÜYÜK DÜŞMANI, atatürk'ün resimlerini TÜRK LİRASININ ÜZERİNDE KALDIRAN .chp nin MİLLİ ŞEFİ İNÖNÜDÜR. TORUNUDA,hdp dedir.DĞOYA EN BÜYÜK ZÜLMÜ EDEN İNÖNÜ=SOLDUR,

mrt

06 Mart 2020 Cuma 11:22

her taraf mülteci kampı gibi hastaneler bankalar postaneler ne bu yaaa hiç giden de yok bu siyahiler var birde ısparta nüfusunu yakında sollayacak gibi sanki bizden daha kalabalık ve çok sokaklarda.

okuyuk

06 Mart 2020 Cuma 10:24

gülen gözlü arkadaş boş konuşmuşsun.. ülkede savaş çıksa bizi kabul etmezler dediğine göre ilk kaçacaklardansın.. bizim gitmeye niyetimiz yok.. sende şimdiden git istersen

gülengözler

06 Mart 2020 Cuma 09:00

Yorumlara bakıyorum da ne kadar acımasızca yazmışız. Adamlar, bizim ülkemizde o kadar mutluysa hemen başka bir ülkeye gitmek için niye sınıra dayandılar, hiç düşündünüz mü? Allah vermesin bizim ülkemizde de iç savaş olsa, bizi hiç bir ülke kabul etmez. Allah kimseyi vatansız bırakmasın. Ben kaç kişiyi tanıyorum günlük 40TL'ye çalışıyor. Belki şunu diyebilirsiniz, neden tampon bölge yapılmadı, ecnebi memleketler gibi tampon bölge yapılabilirdi. Allah bizi ıslah etsin. Amin.

Ramizz

06 Mart 2020 Cuma 08:48

@rezalet sen gerçekten rezalet bir düşünceye ve akla sahipsin.

Geranlı erol

06 Mart 2020 Cuma 01:19

KİMSE aldanmayın Türkiyeden suriyeliler gitmiyorlar afganlar gidiyorlar. Beleş hayat gierlermi biz daş taşıyım ekmek gaz****ım onlar yesin köpekler.

Mustafa Kemal

06 Mart 2020 Cuma 01:09

REZALET adlı mahluk. Suriyelileri Türkiyeye Mustafa Kemalin askerleri davet etmedi. Biraz a haber ve yalaka medyayı seyretmeyi bırak. Beynin pelteleşmiş. Sonra karı boşar seni.

VATANDAŞIN BİRİ

06 Mart 2020 Cuma 00:56

REZALET YEMİNLE TAM REZALETSİN SİZ SAHİP ÇIKTINIZYA MUSTAFA KEMALİN ADINI AGZINI YİKADA ÖYLE AL SEVİYESİZ SENİN REYİS DEGİLMİ SURİYELİ KARDEŞLERİM TÜRK VATANDAŞIMDAN DAHA DEGERLİDİR BENİM İÇİN DİYEN ONLARI T.C VATANDAŞI YAPAN MAAŞA BAGLAYAN KİM ONLARA DOĞURSUNLAR DİYE KONYADA DOĞUMEVİ YAPAN KİM TOKİ EVLERİ VEREN KİM SALAK SALAK KONUŞMA ATATÜRKLE NE İLGİSİ VAR BE HER GÖTÜNÜZ SIKIŞTIMI ATATÜRKE LAF APTALLAR

Memiş ozturk

06 Mart 2020 Cuma 00:12

Oy oy eminem

Ne Mutlu TÜRK'ÜM Diyene

05 Mart 2020 Perşembe 23:00

@rezalet ses kes yobaz

REZALET

05 Mart 2020 Perşembe 21:50

MUSTAFA KEMALİN ASKERLERİYİZ DİYENLER SAHİP ÇIKSINLAR ADAMLARA ESADIN ASKERLERİNE DEDELERİ YURTA SULH CİHANDA SULH DİYORDU YA

Rıfat

05 Mart 2020 Perşembe 21:15

Gidişi olurda dönüşü olmaz inşallah yediler.bitirdiler milleti benim ve milletin çoluk çocuk hakkını yediler

Rıfat

05 Mart 2020 Perşembe 21:03

Gidişi olurda dönüşü olmaz inşallah yediler.bitirdiler milleti

Yavuz

05 Mart 2020 Perşembe 19:21

Zafer mahallesine gelin oldukları gibi duruyorlar nargile keyfi yapıyorlar

vatandaş

05 Mart 2020 Perşembe 19:04

Kaç kişi gitmiş, Bağlar Mahallesi dolu halen. Yardım edelim bu kardeşlerimize de gitsinler istedikleri ülkeye. Kimseyi zorla memleketimizde tutmamıza gerek yok. Haydi Isparta, mültecini en güzel şekilde uğurlamak için Elele verme vaktidir.

yörük

05 Mart 2020 Perşembe 18:41

Bunlar bir yere gitmezler 8 Martta hepsini trafik ışıklarında çiçek satarken görürsünüz

Mustafa Kemal

05 Mart 2020 Perşembe 17:46

Yıllardır buradalar ne gitmesi.Maaş alıyorlar ayrıca bu konuda ülkenin has evlatlarından daha çok değer görüyorlar. Bende böyle bedava maaş üstüne kendi ülkesini insanından çok değer verseler ben bile giderim.

JAMER. MİKSER

05 Mart 2020 Perşembe 17:43

tabiiiiiiiiiii SİGORTASIZ VE ucuz yevmiyeyle adamları kulandınız. SİGORTA ĞEÇERLİDEĞİL ONLAR İÇİN YA YEVMİYE haklarını niye tam vermediniz.RABBİM HİÇ BİR MÜSLÜMANI ZALİMLERİN ELİNE DÜŞÜRMESİN.AKILDAN MAHRUM ETMESİN.ESAD HAİNİ BOMBAYLA VURDU bazılarıda İNSANSIZLIKLA VURDU

VATANDAŞ

05 Mart 2020 Perşembe 17:29

Gideni geri almasınlar.Bizim sehidimiz geri gelmiyor onlar da gelmesin. Burayi beğenmeyene uğurlar olsun.Bulunmayan hint kumasi degiller arkalarindan aglamayiz.

gürsoy

05 Mart 2020 Perşembe 17:09

hastaneler mülteci kampı gibi

Ülkü

05 Mart 2020 Perşembe 16:53

Allah'ım Gidişleri olsun dönüşleri olmasın. AB bizi kaldırmadan,ağzımıza bir parmak bal çalmadan bizde buna kanmadan hepsi gitsin.

Yigit

05 Mart 2020 Perşembe 16:52

Avrupayı 1 tanesini bile almaz.iddia ediyorum....bunun dinle filan alakası yok,niye ekmeklerini bölüşünler ki..kalsınlar kendi vatanlarında.bizim 13,14 yaşlarındaki evlâlarımız gibi Çanakkale geçilmez destanini yazsınlar.imanın,müslümanlığın gereği şehit olsunlar,bundan büyük makam mi var?

Yalvaçlı

05 Mart 2020 Perşembe 16:51

Belediye 2 otobüs kalduramıyormusun amacınız burda kalmaları akp nin niye göndermiyorsun yardımcı ol gitsinler ne beceriksiz sorumsuz adamlar başta

Gülkentli

05 Mart 2020 Perşembe 16:21

Bağlar ortaokuluda çalışıyorum. Bu okuldan 5 öğrenci 3 gündür yoktu. Sorduk Avrupaya gitmek için ayrılmışlar. Bu gün hepsi de geldi.

Ramazan örnek Yalvaç

05 Mart 2020 Perşembe 16:05

Yolları açık olsun güle güle

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR