29 Nisan 2024 Pazartesi

Isparta'da yarın denetimler başlıyor

Isparta'da yarın denetimler başlıyor

Isparta

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunuyor. Bakan Yumaklı " Yarından itibaren bakkal, kasap, şarküteri gibi işletmelere 81 ilde eşzamanlı olarak denetimler başlayacak" dedi.

Bakan Yumaklı'nın A Haber'e yaptığı açıklamalar şöyle:

7642 arkadaşım denetime katıldı. 55 bin Denetim yapıldı. 245 tanesinde sadece uygunsuzluğa rastlandı, gerekli idari işlemler yapıldı. Halkın güvenilir gıdaya ulaşması için hassasiyet gösteren işletmelere teşekkür ediyorum. 245 firmanın bizler iyileştirmeleri için takibe devam edeceğiz. Denetimleri 3'er haftalık periyotlarla sürdüreceğiz. Yarından itibaren bakkal, kasap, şarküteri gibi işletmelere 81 ilde eşzamanlı olarak denetimler başlayacak.

Zeytin fıçısına çıplak giren vatandaş vardı, bununla ilgili kapatma işlemi gerçekleştirip suç duyurusunda bulunmuştuk. Tüm vatandaşlarımız gönüllü gıda denetçisi olsun.

Bugüne kadar üreticilere 40 milyar liralık destek ödendi, sene sonu itibarıyla 64 milyar liraya ulaşacak. Desteklerin önümüzdeki dönemde şikayet edilen bölümlerinin düzeltmeye odaklı, vurgu yapıcı hale getirilmesi için çalışacağız.

Tarımsal üretimde genç ve kadınların sayılarının artırılması gerektiğini düşünüyoruz. Destek ve teşviklerin içinde bunlarla ilgili hususlar da var. Gençlerin girişimcilik ruhunu harekete geçirmek adına kırsal kalkınmayla ilgili Uzman Eller Projesi var. Özellikle Siirt'te gençlerin kendi memleketlerinde farklı şekillerde tarımsal üretim yaptıklarına şahit oldum.

Tarımda teknolojinin kullanımı çok farklı boyutlarda. Yapay zeka ile rekolte konusunda TÜBİTAK ile çalışma başlattık. Bir bölgede pilot uygulama gerçekleştirilecek ve sonuçları Türkiye'ye yayılmış olacak. 2 yıl üst üste ekilmeyen tarım arazileri mülkiyeti sahiplerinde kalmak üzere devlet tarafından kiraya verilecek. Bu kiralar mülk sahiplerinin hesabına yatırılacak.
 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Vatandaş

13 Eylül 2023 Çarşamba 09:03

Boş işler ..

Ekrem

12 Eylül 2023 Salı 22:10

Zabıtalar fiyat denetimi yaparken pazarlarda, fiyat etiketi olup olmadıklarına da baksınlar. Bir çok pazar tezgahında fiyat etiketi yok. Suç değil mi bu? Adam hıyar satıyor, domates satıyor, etiket yok. Sorarak alıyoruz. Pazarlarda zabıtalar ciddi denetim yapmalılar. Yer işgaliye parası almak için dolaşmasınlar. Belediye başkanımızın bu konuda talimatlarını bekliyoruz vatandaş olarak.

Neva

12 Eylül 2023 Salı 21:06

Denetim yaparken haber verilmez ansızın olur oldu olacak telefon açıp randevu alın şu gün geleceğiz müsait mısınız diye

M aytekin

12 Eylül 2023 Salı 20:19

İsparta da zabıtaları gören varmı.Zabıtalar ne iş yapar

Yerse

12 Eylül 2023 Salı 19:37

Çaya yüzde 88 zam gelmiş. Napacaktı marketçi zam yapmayacakmı? O zaman tüm gıda ürünlerine bir yıl yüzde25 zam yapılacak de bakalım aynı kira artışı gibi

Empati

12 Eylül 2023 Salı 19:35

Ya bi gidin arkadaş bugün mazota 2 lira zam geliyor. Isparta da 41,5 olacak mazot. Bu nakliye masrafıyla bu gıdalara zam olacağını cümle alem biliyor. Neyi denetliyonuz ki.

Vatandaş

12 Eylül 2023 Salı 18:33

Pazar günü aramamız rağmen gelmeyen zabıta arkadaşlarımız ıspartada ki marketleri mi denetleyecek hiç inandırıcı gelmiyor

Hüseyin

12 Eylül 2023 Salı 18:20

Mazota gübreye ilaca samana zam yap. Ondan sonra marketleri denetle. Bizde yedik . Hiçbir kuruluşa fabraka ya toptancıya ceza yazamazsın. Herşey göstermelik.

xxx

12 Eylül 2023 Salı 16:27

önce fırınları denetleyin bozulmuş küflü ekmek gönderiyorlar zincir marketlere halkın sağlığıyla oynuyorlar ama zam yapmayı biliyorlar bayat 3 - 4 günlük ekmekleri bile zamlı fiyattan satıyolar

Saçmalık

12 Eylül 2023 Salı 15:06

Denetim olacağını önceden duyurmak ne ya aniden gelip bakman gerekir sonra ceza verirsin

Tekin

12 Eylül 2023 Salı 15:06

Bu mazota zami a1001 bim şok ve mahallelldeki bakkal yaptı birde CHP nin parma var bu işte

ilanen duyurulur

12 Eylül 2023 Salı 14:53

alooo duyduk duymadık kalmasın yarın zabıta gelecek kontrol edecek evrakları tamam edin çalışanların portör muayenesini tamamlayın olmayanları ve yabancı işçileri gönderin stok yaptığınız malları kaçırın haaa sonra duymadık demeyin ceza yazmak zorunda kalırız kaldırımlara mal koymayın biz gidene kadar yıkayın temizleyin ortalığı kıyafetlerinizde temiz olsun

Faso aga

12 Eylül 2023 Salı 14:52

Bu yöntemle saha önce çok başarılı olduk soğan ve patates depolarını bastık ve çok şükür patates ve soğan fiyatları yarı yarıya düştü inşallah yarından itibaren market fiyatları da yarı yarıya düşecektir

Mahoni

12 Eylül 2023 Salı 14:43

Çaya kim zam yapmış akaryakıta kim zam yapmış araştırın verin cezayı ( millet safya inanır çaya zammı yapan sizsiniz benzine zam yapan sisdiniz millete kuşa bak kuşa diye cambazlik yapiyorsunuz ocakta nasıl olsa enekliyide satın alacaksiniz zamla ya sonra limon gidecek posası kalacak )

Ispartalı

12 Eylül 2023 Salı 14:11

Denetim öylemi. Haber yaparak Denetim mi olmuş oluyor. Sanki bana marketler haberiniz olsun der gibi geldi

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR