29 Nisan 2024 Pazartesi

Isparta'da öğrencilere LGS tercih desteği

Isparta'da öğrencilere LGS tercih desteği

Isparta

Ortaöğretim Kurumları Merkezi Sınavı ile ortaöğretime geçecek öğrencilere tercih danışmanlığı ve rehberlik hizmeti sunulması amacıyla Isparta İl Millî Eğitim Müdürlüğünce ilimizde 55 Tercih Danışmanlığı Komisyonu kuruldu. Kurulan tercih danışmanlığı komisyonlarında LGS için 72 psikolojik danışmanlık ve rehberlik öğretmeni görevlendirildi.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan İl Millî Eğitim Müdürü Erhan Baydur, liseye geçecek öğrenciler için tercih danışmanlığı komisyonlarının kurulduğunu ifade etti. İl Müdürü Baydur, “Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında liselere yerleştirme başvurusu yapacak öğrenciler için kurulan tercih danışmanlığı komisyonları, 03-19 Temmuz tarihleri arasında okullarda 09.00-15.00 saatlerinde, Isparta Rehberlik Araştırma Merkezi ve Yalvaç Rehberlik Araştırma Merkezinde 8.30-17.30 saatleri arasında, 03-19 Temmuz 2023 Millet Kıraathanesinde, 03-07 Temmuz 2023 Meydan AVM’de ve 10-15 Temmuz 2023 IYAŞ AVM’de 10.00-16.00 saatleri arasında tercih danışmanlığı hizmetini verecek. Ortaöğretime geçiş sürecinde yer alan öğrencilerimiz; Proje Okulları, Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Liseleri, Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri arasından kendilerine uygun okulları seçip tercih listelerini tercih danışmanlığı komisyonu eşliğinde oluşturacaklar.” dedi.

İl Millî Eğitim Müdürü Baydur, son olarak şu ifadelere yer verdi; “Öğrencilerimizin geleceğini şekillendirecek olan sınavın tercih döneminde yardımcı olacak öğretmenlerimize ve tercih danışmanlığı komisyonlarında görevli psikolojik danışmanlık ve rehberlik öğretmenlerimiz ile yöneticilerimize teşekkür ediyor, başarılar diliyorum” dedi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Veli

08 Temmuz 2023 Cumartesi 01:11

Zadeoğlu milli eğitime karışıyomu yine müdür bey,bu adamdan kurtul Milli eğitime katkı sağlarsın

Spartalı muallim

06 Temmuz 2023 Perşembe 01:23

Erhan müdür ıspartaya pek katkı sağlayamadı.Dışarda Etliye sütlüye dokunmadan,içerde personel ve müdürleri ezerek çalışan eski yönetici tarzı ile olmadı.Yine yazık oldu.Ispartalınve ıspartanın sorunlarınınbilen biri gelmeli artık.Müdür yardımcısı ve şube müdürleri ile Kurum dökülüyor.Okul müdürleri başı boş bazıları sosyal medya fenomeni gibi

Lgsli

04 Temmuz 2023 Salı 21:55

Kontenjanlar düşürüldüğü için ayrıca psikolojik destek istiyoruz

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR