27 Nisan 2024 Cumartesi

ISPARTA'DA FETÖ DAVASINDA SON DAKİKA GELİŞMESİ İŞTE O TARİH

ISPARTA'da, aralarında Isparta eski Valisi Memduh Oğuz, Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) eski Rektörü Hasan İbicioğlu'nun da bulunduğu 48'i tutuklu, 129 sanığın yargılandığı FETÖ/PDY davası sona erdi. Mahkeme heyeti, kararını 11 Aralık'ta açıklayacak.

Isparta

Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından geçen yıl mart ayında düzenlenen FETÖ/PDY operasyonunun ardından haklarında 'Silahlı terör örgütü kurma ve yönetme', 'Silahlı terör örgütüne üye olma', 'Hukuka aykırı kişisel verileri kaydetme', 'Şantaj', 'Özel hayatın gizliliğini ihlal', 'Resmi belgede sahtecilik', 'Zimmet', 'İcbar suretiyle irtikap', 'Görevi kötüye kullanma', '6415 sayılı Terörizmin Finansmanının Önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet' ve 'Kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek ve yaymak' suçlamalarıyla dava açılan 48'i tutuklu, 71'i tutuksuz, Fethullah Gülen ile birlikte 10 firari toplam 129 sanığın Isparta 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı dava sona erdi. Aynı davada tutuksuz yargılanan ve kanser tedavisi gören SDÜ Yapı İşleri Daire Başkanı Zümriye Irlayıcı, bu yıl 25 Şubat'ta yaşamını yitirmişti.

SANIKLAR DURUŞMAYA KATILDI

Sanık sayısının fazla olması dolayısıyla Isparta Adliye binasının yanındaki salonda görülen duruşmaya, Akşehir Cezaevi'nde bulunan tutuklu sanık eski vali Memduh Oğuz, İzmir Cezaevi'nde tutuklu sanıklar örgütün 'Isparta il imamı' olduğu iddia edilen Osman Demirhan, örgütün 'SDÜ sorumlusu' olduğu iddia edilen Cabir Doğan, eski SDÜ Bilgi İşlem Daire Başkanı Halil Karakoç, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) vasıtasıyla katılırken, eski Rektör Hasan İbicioğlu'nun da aralarında bulunduğu diğer sanıklar salonda hazır bulundu.

Bu hafta pazartesi gününden beri devam eden yargılamada, sanıklar son savunmalarını yaptı. Bugün ise Mahkeme Başkanı Hacı Mustafa Yazıcı, sanıklara son sözlerini sordu. Tüm sanıklar için tahliye ve beraat kararı verilmesini istedi.

'BİR ANDA KENDİMİ TERÖRİST OLARAK BULDUM'

SDÜ eski Rektörü Hasan İbicioğlu, duruşmada mahkeme başkanına 4 ay önce gördüğü rüyayı hatırlatarak, "Rüyamı size daha önce arz etmiştim. Hayırlı bir rüyaydı. Ama halen tutukluyum. 20 aydır hapisteyim. Bir anda kendimi terörist olarak buldum. Tahliyemi talep ediyorum" dedi.

'BENİM İÇİN KURULAN BİR KUMPASTIR7

Isparta eski Valisi Memduh Oğuz ise, 70 yaşında olduğunu belirterek, 1 gün bile cemaate ve tarikata mensup olmadığını söyledi. Oğuz, "Bu benim için kurulan bir kumpastır. Size ve yüce adalete güveniyorum" diye konuştu. Mahkeme Başkanı Hacı Mustafa Yazıcı, kararı 11 Aralık Pazartesi günü saat 14.00'te açıklayacaklarını söyleyerek, duruşmayı sonlandırdı.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Tarkan Çetin

12 Haziran 2018 Salı 15:54

AAAAA

Tarkan Çetin

04 Haziran 2018 Pazartesi 17:21

aaaaaa

nur gıda NURİ YOK

08 Aralık 2017 Cuma 16:37

Nur gıda nın sahibi fetoden mısır a kaçmış. adam ların dukkan a ne kadar ak partili varsa alışveriş yapıyor. ben bunu anlamış değilim. gidin kapının önüne durun fetocular geliyormu geliyormu bakın. Hem fetoyu elestiriyorlar, hemde onlardan alışveriş yapıyorlar.

müslim

08 Aralık 2017 Cuma 15:26

Adamın ceza alması için illa örgüte kayıt olması mı gerekir? Önüne atılan dekanlık, müdürlük, rekt. Yardımcılığı gibi kemikleri yalayabilmek için örgüte hizmet eden, yönettiği fakülteyi fetöcülerle doldurmak suç değil mi? Bu ceza almasın da bu tür suça hiç karışmamış, sadece aklı kıt olduğu için örgüte gönül vermiş salaklar mı ceza alsın?

mali

08 Aralık 2017 Cuma 08:53

bunları tarif etmeye kelimeler bile yetmiyor.......................

saas

08 Aralık 2017 Cuma 00:57

Bi türlü kararı veremiyor mahkeme :(

ResuL kaya

07 Aralık 2017 Perşembe 23:55

Uluborlu iyi incelenmeli uluborludaki yurtlar acılısı evler kimler actı kimler calıstı?VE uluborlu milli eğitim iyi incelenmeli sonuc alınacaktır.

Efsn

07 Aralık 2017 Perşembe 20:49

İnşallah mahsum olanlar çıkar suçlu varsa cezasını alsın

FATİH

07 Aralık 2017 Perşembe 20:23

BANA HAKARET EDEN ARKADAŞLAR! İÇLERİNDE FETÖCÜ OLMAYAN KÜÇÜKLÜĞÜNDEN BERİ FETÖ DÜŞMANI BİR ADAMI TANIYORUM DİYORUM. SIRF DÖNEMİN REKTÖR YARDIMCISI OLDUĞU İÇİN İÇERİDE ŞU AN. FETÖCÜLERE MÜEBBET VERİLSİN AMA HOCAYA CEZA VERİLİRSE O HOCANIN LİSANSTA DERSİME GİRMİŞ BİR ÖĞRENCİSİ VE GENÇ BİR BİREY OLARAK BU ÜLKEYE OLAN İNANCIMI YİTİRİRİM DİYORUM. NE ARA BU KADAR İNSAFSIZ OLDUK! BEN GERÇEKTEN ADALET İSTİYORUM.

esnaf

07 Aralık 2017 Perşembe 18:58

iyiki bunları ****üren jandarma asker ben değilim diyorum bunları gördükce ,yoksa bunları ****ürürken, kimsenin görmez yanından kafa, kol ,dirsek, Allah ne verdiyse çakardım bunlara.vatan hainleri.

YUSUF ÇEN

07 Aralık 2017 Perşembe 15:52

Zulme rıza zulümdür, taraftar olsa zalim olur.Zalimler için yaşasın Cehennem !

keko

07 Aralık 2017 Perşembe 15:23

fatih bende seni fetocu olduguna eminim ama ne yaparsın adalet işte

İsparta 32

07 Aralık 2017 Perşembe 15:19

Dingilin biride el salliyo utanmadan ya öküz yaaaa

fatih e cevap , taraf olma , ya sev ya terk et

07 Aralık 2017 Perşembe 14:05

hepsine müebbet bu hainlere inş. ıspartalının beklediği güzel haberler bunlar.Fatih sende defol git bu ülkeden ıspartadan , orda yaşa.

Hasan uzuyoruk

07 Aralık 2017 Perşembe 11:55

Hepsinin beraatini bekliyoruz isparta halki olarakBu insanlar ispartanin en ahlakli insanlaridir.Ben sucuu bucu degilim. Gercekleri soyluyorum.

FATİH

07 Aralık 2017 Perşembe 10:51

BİR TÜRLÜ KARAR VERİLEMİYOR. İÇLERİNDEN BİRİNİN HAYATI BOYUNCA FETÖ DÜŞMANI OLDUĞUNU BİLİYORUM. TÜRLÜ OYUN VE İFTİRALARLA İÇERİ ALDILAR İKİ YILDIR TUTUYORLAR. TAKİP EDİYORUM BAKALIM. EĞER HOCANIN ALEYHİNE BİR KARAR ÇIKARSA BEN BU ÜLKEDEN TİKSİNİYORUM. YOK HATA ETMİŞİZ SİZİ TUTMAKLA DERLER VE BERAAT VERİRLERSE BU ÜLKEYE OLAN İNANCIMI KAYBETMEYECEĞİM. FETÖCÜ HAİNLERE EN AĞIR CEZAYI VERİN. İÇLERİNDE MASUMLAR DA VAR. YAKMAYIN ONLARI DA KONJONKTÜR GEREĞİ. SİZ DE YANARSINIZ EBEDİ OLARAK SONRA.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR