28 Nisan 2024 Pazar

Isparta'da engelliye şiddet iddiası

Isparta'da engelliye şiddet iddiası

Isparta

Isparta’da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı bakım merkezinde kalanlara şiddet uygulandığı iddia edildi. CHP konuyu TBMM Gündemine taşıdı. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş tarafından yanıtlanması için Meclis Başkanlığına soru önergesi veren CHP Isparta Milletvekili Hikmet Yalım Halıcı “Isparta Uluborlu’da bulunan İbrahim Etem Erbil Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kalanlara kötü muamele yapılmakta mıdır? Bu iddialar doğruysa konuyla ilgili olarak ne zaman idari ve hukuki süreci başlatacaksınız?” diye sordu. 

Önergesinde, Isparta Uluborlu’da bulunan İbrahim Etem Erbil Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kalan 47 yaşındaki engelli Orhan Kaya’nın, kötü muamele gördüğünü ifade ettiğini belirten Halıcı “Başka bir seçeneği olmadığı için bir yıldır kurumda kaldığını belirten Orhan Kaya, kalanlardan bir vatandaşın odasında dövüldüğünü, polisin geldiğini ancak kamera kayıtların silindiğini iddia etmiştir” ifadelerini kullandı. 

CHP’li Yalım Halıcı’nın önergesinde yer alan sorular şu şekilde;

– Bahsi geçen iddialar doğru mudur? Isparta Uluborlu’da bulunan İbrahim Etem Erbil Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kalanlara kötü muamele yapılmakta mıdır? Bu iddialar doğruysa konuyla ilgili olarak ne zaman idari ve hukuki süreci başlatacaksınız?

- Bakanlık olarak sorumluların tespiti ve cezalandırılmasına ilişkin idari soruşturma açılmış mıdır? Açılmadıysa bunun gerekçesi nedir? 

– Bakım merkezinde kimlerin kalanlara kötü muamele yaptığına ilişkin çalışma yapılmış mıdır? Konuyla ilgili olarak önergenin yanıtlandığı tarihe kadar geçen sürede; tarafınıza ve ilgili kurumlara şikayette bulunulmuş mudur? Varsa bunların tarihleri ve içerikleri nelerdir? 

– Bakım ve rehabilitasyon merkezlerinin denetlenmesi ne sıklıklarla kimler tarafından yapılmaktadır? 

– İnsani koşullarda ve ilgili mevzuat çerçevesinde bakım yapılması için bu merkezlerle ilgili ne tür çalışmalar yapmaktasınız? 

- İbrahim Etem Erbil Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürünün üç akrabasının aynı merkezde çalıştığı iddiaları doğru mudur? Doğruysa bu kişiler hangi sınav, uzmanlık ve liyakat esaslarına göre işe başlamıştır?

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

kurt

21 Eylül 2023 Perşembe 08:43

karalaması çok kolay insana hizmet veren bugibi kuruluşlarda denetim her zaman en üs seviyededir öyle böyle demekle karalamanın anlamıyok bu işler vicdan meselesi ama amaç burda üzüm yemek değil bağcıyı döğmek ama çamur atanın önce kendi eli çamurlanır insan olmak zor iş anlayana

Sinan

21 Eylül 2023 Perşembe 08:03

Selim hoca adam gibi adamdır. Herkes onun vicdanını bilir. Ticaret siyaset kendi bileceği iştir lakin orda herhangi bir iş aksamamaktadır. İşine gelmeyen yorumlarda çamur atmış. Gitmeyenler bir gidip kurumu gezsinler. Ayrıcalıklar Uluborlu için büyük bir şans selim müdür. Bakım merkezlerinin açılmasında büyük emeği var. Gardenya onun sayesinde açıldı. Uluborlunun sahip çalacağı bir evlat…

Afyonlumusun guzum sen

21 Eylül 2023 Perşembe 01:21

Şiiiiiişşşt sessiz olun müdür amca şimdi erik ticareti yapıyor. Yakında elma ticareti başlar, kurban bayramı öncesi celep olur, ilk bahar gelince Kiraz ticareti yapar hatta bu yıl kaymakamında katıldığı bir toplantıda kiraz tacirlerini temsilen elinde mikrofon halka seslendi. Birde unutmadan söyleyeyim kendi kardeşleri kardeşlerinin eşleri ve eşinin kardeşi bağlı bulunduğu bakanlıkta istihdam edilmiş durumlar. Bu arada ilk oklu ogretmeniydi galiba bu amca, huzur evinde huzuru yerinde

Kont

20 Eylül 2023 Çarşamba 23:49

Bu şikayette bulunan kurum sakininin acaba akli melaikeleri yerindemi? engel durumu nedir? bedensel mi ? zihinsel mi ? belki de şizofreni tanısı bulunan bir kurum sakinidir!!!

Kont

20 Eylül 2023 Çarşamba 23:44

Çoğu ilçeye yapılmayan kamu yatırımının uluborluya gelmesine vesile olan bir müdüre bu asılsız iddialarla itibar suikastı yapılmasını siyasi çıkar çatışmasına dönüştürenlerin bu işte parmağı olduğunu düşünüyorum çamur at izi kalsın politikası bence

Ali

20 Eylül 2023 Çarşamba 22:19

Kurucu müdürün bu işlere ayıracak vakti yok,kendisi ticaretle ve siyasetle meşgul

Gençlik Kazanacak

20 Eylül 2023 Çarşamba 20:25

Bahsi geçen kurum müdürü ilçedeki söylentilere göre ak partiden belediye başkan adayı olduğu konuşuluyormuş veya kendisi olmaz ise Eşini Belediye başkan adayı yapmayı düşünüyormuş

Kurtlar vadisi

20 Eylül 2023 Çarşamba 18:20

Karalamak kolaydır temizlemek zordur...15 yıldır faliyet gösterip muhtaç durumda bulunan insanların yaşam kalitesini yükselten ve gençlelere iş sahası olan kurumu böyle ardı arkası bulunmayan iddealarla karalamak kul hakkına girmektir. Varsa böyle bir durum sorumlular araştırıldıktan sonra gereken şekilde cezalandırılır.

Uluborlu

20 Eylül 2023 Çarşamba 15:56

Müdürün bütün sülalesi kurumda çalışıyor

Tespit edilip işten atılmalilar

20 Eylül 2023 Çarşamba 14:46

Bu önemli bir konu,kimin yaşlanıp, kimin huzur evinde kalacağını Allah(cc)bilir.Simdiki gencler anne babasina bakamaz,kendine bakamiyor.Zoruna gidenler huzurevinde çalışmasın.Bunlar tespit edilerek işten atılsın.Bir çok insan işsiz zaten,iş arıyor.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR