29 Nisan 2024 Pazartesi

Isparta'da denetimler başladı

Isparta'da denetimler başladı

Isparta

​Tarım ve Orman Bakanlığı toplu tüketim yerlerinde kızartmada kullanılmakta olan katı ve sıvı yağlara ilişkin denetimler için denetim seferberliği başlatmış olup; özellikle fastfood  (ayaküstü)  tarzı hızlı gıda üreterek toplu tüketime sunan işletmelerde oluşabilen riskleri bertaraf etmek ve kamu sağlığı ile tüketicilerin gıda güvenilirliği açısından korunmasını sağlamak için bu işletmelerde kızartmada kullanmakta olan yağlara ilişkin resmi kontroller 24.01.2024-02.02.2024 tarihleri arasında yapılacak.

Isparta İl Tarım ve Orman Müdürlüğü gıda kontrol ekiplerince yapılacak denetimlerde; mevzuat ile belirlenen kriterlere uymayan yağlardan numune alınarak analiz edilecek ve sonuçta uygun olmayan işletme ve ürünlerine idari yaptırım uygulanacak.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Vatandaş

27 Ocak 2024 Cumartesi 09:01

Gerçek bir denetim yapılacaksa, denetim dediğin habersiz yapılır. Böyle denetim mi olur. İlan ver denetim yap, bu havanda su döğmek gibi bir şey.

Ahmet

27 Ocak 2024 Cumartesi 09:00

İyi ya önceden geleceğinizi bildiriyorsunuz önlem alın biz geliyoruz diye .ani baskın yapsanıza.

Nefise

27 Ocak 2024 Cumartesi 08:57

Bazı fastfoot cular katı domuz yağı kullanıyor çünki fiyatı çok düşük. ben bir çalışan olarak gözümle gördüm.Şikayet ettim netice sıfır.

TATLİCİ denetlensin

27 Ocak 2024 Cumartesi 00:15

Yağ denetimi yapacaksanız tatlicilara bakın. Tatlı simit yaptıkları yağlar motor yağı gibi kapkara... Amacınız halk sağlığı ise işte size açık adres . Hepsi camekanlı arabalarda satış yapıyor ama imalathanelerin durumunu kimse görmediği için alıp yiyor

Vatandaş

26 Ocak 2024 Cuma 23:37

Lokantalar fiyat listesi asmıyor kapıya

tüketici

26 Ocak 2024 Cuma 22:39

çay ocaklarındaki kazanlarınıda kontrol edin bizahmet

dostlar iş yapıyorlar sansın

26 Ocak 2024 Cuma 19:07

denetimci abla sözde bone takmış saçlarının ön tarafı olduğu gibi açıkta kendisinde ağızlık maske yok yanında duran işletmeci gençte hiçbir şey yok eldiven zaten yok nasıl bir denetimdir bu dalga mı geçiyorsunuz görevli hijyen tedbirlerini uygulamazsa esnaf zaten uygulamaz

Fakir STAYLA

26 Ocak 2024 Cuma 18:07

Dostlar iş başında görsün mantığıyla denetim yapılmaz. Defalarca öğrencilerin zehirlendiği tavuk Dönerci hala çalışabiliyorsa. Demek ki yaptırımların hiç bir gücü yok. Tereyağlı diye tatlı satanların dükkan arkasında imalathanesinde tereyağı aromalı bitkisel yağ yazan tenekeler var? Lokma tulumba yapanların hangi yağı kaç tur kullandıkları meçhul? Bu arada esnafı hile hurdaya iten sebep ortada uygun fiyata satma evine ekmek götürme. Bırakın Tatlılık Antep fıstığını tereyağının, cevizin fiyatları

Her sene seçim olsa

26 Ocak 2024 Cuma 15:34

Yav zaten pandemide bütün lokantalar iflas etti,kapatıldı,pahalı zaten disarida yemek,seçim için hikayeden denetim yapiyorlar.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR