27 Nisan 2024 Cumartesi

Isparta'da adrenalin dolu bir oyun

Isparta'da adrenalin dolu bir oyun

Isparta

Türkiye Ragbi Federasyonu çim ve plaj ragbi şampiyonasından sonra ilk kez kar ragbi şampiyonasını Isparta Davraz Kayak Merkezi’nde gerçekleştirdi.

15 takım 230 sporcunun katıldığı şampiyona 2 gün devam etti. Şampiyonanın final maçlarını Isparta Valisi Aydın Baruş ve AK Parti milletvekili Osman Zabun ile birlikte Türkiye Ragbi Federasyon başkanı ve yönetimi de katıldı.

Kızlarda finale kalan 2 takımın maçında Kadıköy’ü mağlup eden Selçuk Kartallar takımı şampiyon olurken, erkeklerde ise Hacettepe’yi mağlup eden Eskişehir Beyaz Güller şampiyonluğu kazandı.

Ödül töreni öncesi Ragbi Federasyonu Başkanı Naci Şahin şampiyonaya ev sahipliği yapan Isparta Valisi Aydın Baruş, milletvekili Osman Zabun, İGM Başkanı Serkan Keskin, Gençlik Spor İl Müdürü Mahmut Danayiyen’e plaket ile ragbi topu ve forma hediye ederek teşekkür etti.

Şampiyonada final oynayan takımlara madalya ve kupaları takdim edildi. Kupa töreninde konuşan Vali Aydın Baruş, ‘Bu sporun ilk kez şehrimizde düzenlenmesinden ötürü mutluyuz. Yeni gelişen kar ragbisini şehrimizde de hayata geçirmek istiyoruz. En azından 1 kızlar, 1 erkekler takımı oluşturmak için hemen çalışmalara başlayacağız. Tüm katılımcıları tebrik ediyor ve yeniden kentimizde görmek istediğimizi ifade etmek istiyorum’ dedi.

Erkekler Kar Ragbi şampiyonu Eskişehir Beyaz Güller takımının kaptanı ve antrenörü Emin Erden, bugüne kadar çim ve plaj ragbisi yaptıklarını ilk kez kar üzerinde bu sporu oynadıklarını belirterek, ‘Oldukça zevkliydi ve büyük keyif aldık. Bizlere bu fırsatı sağladıkları için tüm herkese teşekkür ediyorum. Eskişehir’e şampiyonluk kupası ile dönüyoruz çok mutluyum’ dedi.

Türkiye Ragbi Federasyonu Başkanı Naci Şahin, Türkiye’de ilk kez düzenlenen Kar Ragbisi Şampiyonasına 15 takım 230 sporcunun atıldığını belirterek, ‘Bundan sonraki yıllarda değişik kayak merkezlerine de bu sporu yayarak daha da geliştirmek istiyoruz. Uluslararası bir spor dalı olan Ragbi sporunu daha geniş kitlelere yaymak istiyoruz’ diye konuştu.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR