27 Nisan 2024 Cumartesi

İŞKUR ‘Meslek Seçiminin Önemi’ konulu seminer düzenledi

İŞKUR ‘Meslek Seçiminin Önemi’ konulu seminer düzenledi

Isparta

Isparta Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından ‘Meslek Danışmanlığı’ faaliyetleri kapsamında Isparta Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu Konferans Salonunda, Şehit Ali İhsan Kalmaz Lisesi 12. sınıf öğrencilerine "Meslek Seçiminin Önemi" konulu seminer düzenledi.

Seminerde öğrencilere meslek seçiminin aşamaları, geleceğin meslekleri, mesleki eğitim yerleri ve mesleki yönelim test bataryası konularında bilgi aktarıldı.

“GELECEĞİN İŞGÜCÜ İLE ŞİMDİDEN TANIŞIYORUZ”

Alan seçimi yapacak öğrenciler ile kariyer planlaması aşamasında bulunan üniversite öğrencilerine yönelik kendilerini, meslekleri ve eğitim olanaklarını tanımak ve mesleki yönelim konusunda daha ayrıntılı bilgiye sahip olmak amacıyla Kurum tarafından ‘meslek danışmanlığı’ hizmeti sunulmaktadır.

İş ve Meslek Danışmanları, eğitim-öğretim kurumu ziyaretleri gerçekleştirerek, okul idarecileri ve rehber öğretmenlerle görüşme yaparak meslek danışmanlığı hizmetleri hakkında bilgiler vermekte, öğrencilerin bu hizmetlerden yararlanabilmeleri için iş birliği yapılması konusunda görüşmeler yapmaktadır. Bu kapsamda meslek seçiminin önemi ve meslek seçiminde dikkat edilecek noktaların anlatıldığı, meslekler hakkında bilgilendirmenin yapıldığı, mesleki eğitim olanakları, bir üst eğitim-öğretim seçenekleri vb. anlatıldığı grup çalışmaları yapılmaktadır.

“KİŞİLERİN KENDİLERİNİ TANIMALARINA YARDIMCI OLUYORUZ”

Kişilerin özelliklerini tanımlamasına yardımcı olmak amacıyla meslek danışmanlığı hizmetleri kapsamında bazı ölçme ve değerlendirme araçlarından yararlanılmaktadır. Kurum tarafından söz konusu hizmeti destekleyici bir araç olarak Mesleki Yönelim Test Bataryası kullanılmaktadır.

Test bataryası yaklaşık 1- 2 saat sürmekte olup bilgisayar ortamında uygulanmaktadır. Test çevrim içi olarak tamamlandıktan sonra sonuçları meslek danışmanlarıyla değerlendirilmektedir.

Siz de bu hizmetlerden yararlanmak için iş ve meslek danışmanınızdan, seçtiğiniz danışmanlık türünde e-devlet üzerinden randevu alabilirsiniz.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR