16 Mayıs 2024 Perşembe

ISİAD DAN BOMBA 32 YE TEKZİP

Isparta Sanayici ve İş Adamları Derneği "7 İstifa Daha - ISİAD'a tepki çığ gibi büyüyor" başlıklı haberimiz için tekzip metni gönderdi.

Isparta

 

İŞTE O TEKZİP

28/03/2014 tarihli "Toplu İstifa Depremi"  başlıklı internet haberi yazınızda yer alan hususlara ilişkin olarak açıklama yapılması gerekli görülmüş,müvekkilimiz tarafından basın açıklaması yapılmıştır.

Yapılmış olunan basın açıklaması gerekli düzeltmelerin yapılması, en azından taraf olarak basın bildirgemizin de haber olarak yayınlanması için tarafınıza mail yolu ile gönderilmesine rağmen dikkate alınmamış hata 29/03/2014 tarihli “7 İstifa Daha-ISİAD’a Tepki Çığ Gibi Büyüyor” haberiyle yanlış ve yalan haberlere devam edilmiştir. Bu tutum gazeteciliğin tarafsızlık ilkesine gölge düşürdüğü gibi, bizleri de dernek olarak sıkıntıda bırakmıştır.

Habere konu toplu istifalara ilişkin herhangi bir bildirim halen daha müvekkilimize ulaşmış değildir. Ferdi istifalar mevcut olmakla birlikte istifaların sebepleri beyan edildiği gibi değil, tamamen kişisel sebeplerdendir ve toplu bir hareket söz konusu değildir.

5187 sayılı Basın Kanunu’nun 14. Maddesinde görüleceği üzere ; “süreli yayınlarda kişilerin şeref ve haysyetini ihlal edici veya kişilerle ilgili gereğe aykırı yayım yapılması halinde, bundan zarar gören kişinin yayım tarihinden itibaren iki ay içinde göndereceği suç unsuru içermeyen, üçüncü kişilerin  hukuken korunan menfaatlerine aykırı olmayan düzeltme ve cevap yazısını; sorumlu müdür hiç bir düzeltme ve ekleme yapmaksızın, günlük süreli yayınlarda yazıyı aldığı tarihten itibaren en geç  üç gün içinde, diğer süreli yayınlarda yazıyı aldığı tarihten itibaren üç günden sonrali ilk nüshada, ilgili yayının yer aldığı sayfa ve sütunlarda, aynı puntolarla ve aynı şekilde yayımlamak zorundadır” denilmektedir.

Ekte sunmuş olduğumuz düzeltme ve yanıt metninin, 5187 sayılı Basın Kanunu’nun gösterdiği biçim ve koşullara uyularak (yazının alınması sonrası en geç üç gün içinde) yayınlanmasını, ilgili haberlerin kaldırılmasını, metnimizin yayınlanmaması durumunda şikayet ve dava yoluna başvurulacağı bilgilerinize sunarız. 01.04.2014

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR