30 Nisan 2024 Salı

ISAK Timi ile 14 araç ve 30 personel bölgeye sevk edildi

ISAK Timi ile 14 araç ve 30 personel bölgeye sevk edildi

Isparta

Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7.7 büyüklüğünde meydana gelen ve birçok İli etkileyen depremin ardından Isparta Belediyesi seferber oldu. Isparta Belediyesi 14 kişilik Arama Kurtarma ekibini Adana’ya sevk etti. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, bölgeye şu ana kadar 14 araç ve iş makinesi ile 30 personelin gönderildiğini Adana’da AFAD koordinesinde görev yapacağını ve ihtiyaca bağlı olarak araç ve personel sevkiyatının devam edeceğini söyledi. Belediye Meclisi de aldığı kararla şubat ayı oturum bedellerini bağışlama kararı aldı ve bu bağışta bölgedeki vatandaşların acil ihtiyaçlarının temininde kullanılacak.

Isparta Belediyesinin Şubat Ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve birçok ilde zarara yol açan deprem hususu ile Isparta Belediyesi tarafından bölgeye gönderilen araç, iş makinesi ve personel konuları görüşüldü.

Depremden dolayı büyük bir üzüntü duyduklarını aktaran ve hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, belediye olarak depremle birlikte harekete geçtiklerini söyledi. Isparta Belediyesinin Şubat Ayı olağan toplantısında, belediye olarak deprem bölgesine gönderilen araç ve iş makinelerine ilişkin bilgiler veren Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, AFAD koordinesinde Adana’da görev yapmak üzere bölgeye bir adet 30 tonluk ekskavatör, bir adet yükleyici, bir JCB’nin 3 TIR’la birlikte, yine 3 kamyon ve 2 adet öncü aracında da bölgeye gönderildiğini aktardı.

Isparta Belediyesinin 14 kişiden oluşan Arama Kurtarma ekibinin de otobüsle yola çıktığını ayrıca İtfaiye Acil Müdahale Aracının da bölgeye gönderildiğini söyleyen Başkan Başdeğirmen, “Bölgedeki vatandaşlarımızın ihtiyacı olan acil ısınma malzemelerine yönelik çalışma yapıyoruz. Bir kampanya başlattık, bu kampanyada da battaniye ve ısıtıcı talebimiz oldu. Ayrıca bebek bezi ve bebek maması gibi ihtiyaçlarımızda var. Vatandaşlarımız oldukça duyarlı. Sabahın erken saatlerinden itibaren vatandaşlarımız yardımlarını getirmeye başladı. Yarın veya yarından sonra 3 kamyonluk bir yardım malzemesinin ilk etabını göndereceğiz. Bölgede sürekli bir yağış var, geceleri eksi derecelere düşüyor. Acil olarak oradaki müdahalelere katılmamız gerekiyor. Her dakika her saniye çok önemli. AFAD çok iyi bir şekilde koordinasyon sağlıyor. Şu anda biz tüm araçlarımızla Adana ilindeki çalışmalara katılacağız. Oradan farklı yerlere gidilebilir, ya da farklı araçlar istenebilir. Bizden istenen ne araç gereç varsa oraya gönderiyoruz. Şu anda 14 aracımız ve 30 personelimiz gitti, ihtiyaca bağlı olarak araç ve personel sevkiyatımız devam edecek. Allah’ım afetin daha beterinden korusun” dedi.

Kan ihtiyacının da bulunduğunu belirten Başkan Başdeğirmen, vatandaşları kan bağışı yapmaya çağırırken, sabah saatlerinden itibaren vatandaşların Kaymakkapı Meydanında bağışta bulunmak için uzun kuyruklar oluşturduğunu belirterek, alana sahra çadırı da kurulacağını iletti.

Isparta Belediye Meclisinde ayrıca şubat ayı meclis oturum ücretlerinin bağışlanması ve karşılığında afet bölgesinin o anlık ne ihtiyacı varsa onun temin edilerek ulaştırılması teklifinde bulunuldu. Bunun üzerine belediye meclis üyeleri şubat ayı 2 günlük oturum bedeli olan 1.130’ar liranın bağışlanmasını ve ihtiyaçların karşılanması yönünde karar aldı.

Belediye meclisi üyeleri de düşüncelerini aktarırken, afet bölgesinde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet yaralılara acil şifa dileklerini ilettiler.

Isparta Belediye Meclisinde afet dolayısıyla hayatını kaybedenler için Kur’an-ı Kerim tilaveti okundu ve dua edildi.

Belediye Meclisi toplantısının ardından Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Belediye İşhanı önünde hizmet veren Kızılay Kan Alma Merkezini ziyaret ederek, çalışmalara ilişkin bilgi aldı. Deprem bölgesi için kan bağışında bulunmak isteyen vatandaşlarla da sohbet eden Başkan Başdeğirmen, sıra bekleyenler için sahra çadırı kurduklarını ve içerisine ısıtıcılar koyacaklarını, beklemelerin bu alanda yapılabileceğini belirtti.

Başkan Başdeğirmen, Gelir Müdürlüğünün yanındaki belediyenin yardım toplama merkezini de ziyaret etti. Burada çalışmalarla ilgili bilgi alan Başkan Başdeğirmen, yardım getiren vatandaşlara teşekkür etti.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

önemli

07 Şubat 2023 Salı 15:56

Kentsel dönüşüm iyi ama sanki yeni yapılan binalar çok mu dayanıklı. Yapı denetim sadece imza atıyor, inceleme denetleme yok. Nasıl olsa limited şirket sermaye ile sorumlu, banane diyor. Bu denetim tekrar devlet yetkilerine alınmalı, özel olan herşeyin cılkı çıkıyor. Bayındırlık ve belediye denetlesin, imza atanlar şahsi sorumlu olsunlar. Bak bakalım çürük bina oluyor mu? Binalırımızın dışı süslü dolapları süslü ama betonu demiri nasıl? Demiri usta bağlamıyor? Bu ustalara bir kalite gelsin.

Kaplan

07 Şubat 2023 Salı 12:01

Deprem beka meselesidir. MİLLENİUM CHALLENGE 2002 tatbikatını okuyun...

gh

07 Şubat 2023 Salı 11:09

Küfürbaz Farketmez seni kınıyorum. Küfürbazlığı bırakıp beynini çalıştırsan biraz iyi olur. o da varsa tabi.

Murat

07 Şubat 2023 Salı 10:18

Sayın başkan mütahitlerdenmi baskı var Ispartanın detaylı fay haritasını yayınlayın bomba 32 paylaşsın görelim altımızdan fay hatti geçiyormu bi ilk yapın muhtar vali belediye mahalleleri hızlı bir şekilde kentsel dönüşüme sokun ölümü beklemeyelim evlerin çoğu 50 ve üzeri yıllık merkezde.!Hızla riskli iller kentsel dönüşümle yenilenmeli.

Aslan

07 Şubat 2023 Salı 08:28

Ellerinizi hangi yüzle Allah'a kaldırıyorsunuz. 20 senedir rant uğruna beton uğruna mütayitlere çalıştınız. 5 milyonluk daireler yapıp fakir fukaraya o yıkıntı evlere hapsettiniz. Seçim zamanı geldiğinde de beka vatan millet diyerek oyunu aldınız. HİÇ OLMADIĞI KADAR BEKAMIZ TEHLİKE ALTINDA. Zehir zıkkım olsun aldığınız oylar. Cehenneme kütük olursunuz inşallah

Halil.

07 Şubat 2023 Salı 08:17

Gonder tabi cikmayiversin vatandaş davraza herkez kapisinin onunu acar adamlar sogukda donacak cok ihtiyac oldugu soyleniyor...

Musti

07 Şubat 2023 Salı 06:54

Allah razı olsun başkanım sizden

Şahin 32

07 Şubat 2023 Salı 05:28

Isparta belediyesine ve başkanımıza teşekkürler

Şahin32

07 Şubat 2023 Salı 05:26

Isparta belediyesine ve başkanımıza teşekkürler

Starlink EM

06 Şubat 2023 Pazartesi 23:30

Farketmez ben zekâtımın yarısını afad a bağışladım. Sen de 1 aylık maaşını verirsin herhalde. Küfürbaz olduğun için de yaradan dan af dilemeyi unutma

Adem

06 Şubat 2023 Pazartesi 23:19

Efendiler gün birlik olma dışında ders alma zamanı. Gelecek depremlere hazırlanma zamanı. Bunun aksini söyleyen şerefsizin vatan hainin daniskasıdır.....!!!

Psikoloji

06 Şubat 2023 Pazartesi 23:11

Bilimsel gerçekleri söylemeyen vatan hainidir. 2600 küsür ölü var. Yarın da Isparta da olursa göreyim sizi. Depreme dayanıklı bina yapın demek şerefsizlik miş. Vay vay vay vay. Hadi ordan yalakalar.

Acil

06 Şubat 2023 Pazartesi 22:59

Sabahtan beri dinlediğim ve anladığım şu. Yeni binalar yapılmadan önce eski ve deprem yönetmeliğine uymayan yapıların mahallelerin kentsel dönüşüme girmesi gerekmeliymiş. Bence yeni yapılaşmaya açılan yerleri kademe kademe yaparak eski mahallerin oralara kaydırılması gerekiyor. İstiklal- Pirimehmet- Anadolu- Modeenevler vs. burda oturanları oralara peyderpey kaydırmak gerekiyor. Mesela Çünür Petek Sanayi arasını yerleşim yeri yaparak binalar bittikçe bu mahalledekileri oraya kaydırırsın.

BİM032

06 Şubat 2023 Pazartesi 22:48

Ayağınıza taş değmesin Rabbim desteğinizi bol eylesin, Allah razı olsun...

Vatansever

06 Şubat 2023 Pazartesi 22:45

Her oturumda ücret alındığını, şimdi bu haber sayesinde öğrendim.vay beee.

Atilla

06 Şubat 2023 Pazartesi 22:08

Allah razı olsun belediyemizden şükrü başkandan

Ispartalııı61

06 Şubat 2023 Pazartesi 21:29

Allah razı olsun başkanım gün birlik olma günü

Hüseyin

06 Şubat 2023 Pazartesi 21:20

Başkanım Allah razı olsun senden tüm ekipten

İLAYDA

06 Şubat 2023 Pazartesi 21:16

Gün birlik olma günü saçma sapan siyaset yapma günü değil Allah yardımcınız olsun

Atatürkçü

06 Şubat 2023 Pazartesi 21:13

Dışardan bi yardım beklemeden kendi yaralarımızı sarabiliriz. Allah razı olsun başkan.

Farketmez

06 Şubat 2023 Pazartesi 21:12

Böyle bir durumda hala siyaseti birşeylere alet eden vatan hainidir serefsizdirAllah belediye başkanımızdan razı olsun

Mezarcı

06 Şubat 2023 Pazartesi 21:11

Her türlü yardıma uzanan ellerden ve gönüllerden Allah binlerce kez razı olsun,gün birlik ve beraberlik günü.

Kemalist

06 Şubat 2023 Pazartesi 21:10

Allah razı olsun ısparta belediyesinden ve MECLİS üyelerinden çalışanlara göreve giden personele Allah kolaylık versin

Kemal

06 Şubat 2023 Pazartesi 21:10

Rabbim devletimizi milletimizi her türlü afadından korusun. Gün birlik olma destek olma günü Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Allah razı olsun Şükrü Başkanım

İnceleyip durdurun

06 Şubat 2023 Pazartesi 20:52

Sayın başkanBurdurdan gelen büyük fayÇünürün altindan geçip alikoy tepesinde bitiyorÇünüre yapilaşmayı durdurunEn yeni yapılaşma en yüksek binalar otogarÇünüre yapılıyor.Durdurun

Qw

06 Şubat 2023 Pazartesi 20:00

Efendim yardım hoş da eski binaların güçlendirilmesi zayıf binaların yıkılıp sağlam binalar yapılmasından hâlâ ve hâlâ bahseden yok.

Ispartalı

06 Şubat 2023 Pazartesi 19:47

Ne gerek vardı ya sizin o paralara çok ihtiyacınız var

Birlik günü

06 Şubat 2023 Pazartesi 17:29

Allah razı olsun gün birlik olma günü Allah herkesin yardımcısı olsun

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR