28 Nisan 2024 Pazar

İki Vali ve Burdur

Burdur’da görev yapan 2 vali FETÖ kapsamında tutuklanınca gözler Valilerin görev yaptığı dönemdeki uygulamalara çevrildi. Küçük bir araştırma yaptım. Kulislere göre gözler Vali Kürklü dönemimde İl İdare kurulunda yapılan soruşturmalarda kapanan dosyaların içeriğine çevrildi.Bir başka iddia ise Vali Özçimen döneminde başlayan Burdur-Isparta yol yapımında isviçreli bir firmanın uygulamaları ve yurt dışına götürdüğü teknik elemanlarla ilgili.

Isparta

Bir başka iddia ise Burdur-Isparta yolunun  alt yapı işlemi mühendis incelemesi yapılmadan işlem gördüğü şeklinde.

İşte merak edilen diğer bir soru

Valilerin döneminde bazı soruşturmaların yeterli düzeyde yapılmadığı iddia edilip dosyaların yeniden açılması bekleniyor.Nedir bunlar ?

300 yıl dayanacak yol diye haberleştirilen olaya dikkat çekiliyor.Haberde şu bilgilere yer verilmiş;

Burdur-Isparta yolu yapımı için Burdur'a gelen İsviçreli firmanın ürettiği Consolid adı verilen malzeme ile yapılan yolların 200-300 yıl kullanıldığı, ekonomik olan sistemin uzun vadede bakım onarım gerektirmediği belirtildi.
İsviçreli bilim adamı Prof. Dr. Gunter Scherr tarafından geliştirilen sistemle yolun taşıma kapasitesi 20 kat artırılıyor. Sistem Macaristan, Almanya, Hollanda, Afrika ülkeleri ve Amerika gibi birçok ülkede uygulanıyor.

Burdur-Isparta yolu yapımı için Burdur'a gelen Prof. Dr. Gunter Scherr, çeşitli ülkelerden gelen vali yardımcıları, yol genel müdürlerinden oluşan yaklaşık 15 kişilik heyet ve Burdur Valisi İbrahim Özçimen'e yol yapımı ve geliştirdikleri sistem hakkında bilgi verdi. Vali Özçimen, sistemin 1 kilometrelik bir mesafede deneme yapılacağını söyledi. Sistemin diğer ülke karayollarında özellikle bölünmüş yollarda uygulandığını ifade eden Özçimen, "Tarımsal alanlarda, orman yollarında, demir yollarında, metro inşatlarında, maden alanlarında, limanlarda, helikopter inşatlarında, gölet, baraj inşatlarında çalışmaları var. Hollanda, Macaristan, Rusya, Moğolistan, Almanya ve Çin ile Amerikan'dan referanslar var. İlimizde de uygulamayı göreceğiz. Ülkemiz ve Burdur için iyi bir uygulama olacağını sanıyorum. Eğer maliyeti Burdur'a uygun olursa bu yolun tamamını bu malzeme ile yaptırabiliriz." diye konuştu.

İşte haber bu şekilde. Sorular  ise şunlar:

Burdur-Isparta yolunda bir deneme yapılmış başkada bir işlem yapılmamış yol ile ilgili Burdur’dan kaç kişi bu firma yoluyla yurt dışına götürüldü? bürokratlar kimler ve hangi deneyimlere sahip olarak döndüler?

Hangi bürokratlar kaç kez yurt dışına götürüldü.Ücretleri kim yada kimler tarafından karşılandı.Nerede ve kaç gün kaldılar? Hangi deneyimle yurda döndüler?

Kulislere göre İşte bu tür sorulara cevap isteniyor …

Bakalım bu tür iddialara kulak verilip olayların üstüne gidilecek mi?

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

trinamo

14 Ekim 2017 Cumartesi 23:11

trinam trinam tri tri trinam...Türkiye'den yurt dışına giden hangi bürokrat hangi deneyimle dönmüş ki bunlarda dönsünler? Gidip gezip geldiler...

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR